Εντάχθηκε το έργο της ανάπλασης στην είσοδο της πόλης

Εντάχθηκε το έργο της ανάπλασης στην είσοδο της πόλης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                                                                             23-06-2020

Τηλ.: 26613.61572

email: press2@pin.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας –τμήμα της πλατείας, είσοδος κόμβος. Την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας –τμήμα της πλατείας, είσοδος κόμβος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020»,υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

 

Το έργο , προϋπολογισμού  2.670.000 ευρώ, αφορά στην αναβάθμιση, διαμόρφωση της εισόδου της παραλίας και τμήματος της πλατείας, της πόλης της Λευκάδας.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει την είσοδο της πόλης από τη γέφυρα Πόντε μέχρι το ξενοδοχείο IONIAN STAR και μικρό τμήμα της οδού Άγγ. Σικελιανού μέχρι την ξύλινη γέφυρα.

Ειδικότερα περιλαμβάνει πλακοστρώσεις, τοποθέτηση  κιγκλιδωμάτων και φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή όδευσης τυφλών, κατασκευή ποδηλατοδρόμου, κατασκευή γυάλινης φωτεινής λωρίδας δαπέδου, διαμόρφωση παρτεριών φυτεύσεων, κατασκευή υπόγειων υποδομών ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση επίστηλων φωτιστικών σωμάτων και καλαθιών απορριμμάτων, κατασκευή θέσεων στάθμευσης οχημάτων και στάσης τουριστικών λεωφορείων, σήμανση με πινακίδες, προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων.

 

«Το σημαντικό αυτό έργο αστικής ανάπλασης στην Λευκάδα θα συμβάλλει στην ποιότητα ζωής, στην ελκυστικότητα της πόλης και στην αειφόρο ανάπτυξη. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο έργο αυτό», δηλώνει η Περιφερειάρχης.

 

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λευκάδας και ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου η 31/12/2022.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *