Απάντηση στον κ. Γαλιατσάτο για την ΑΝΙΟΝ & ΛΗΝΤΕΡ

   Απάντηση στον κ. Γαλιατσάτο για την ΑΝΙΟΝ & ΛΗΝΤΕΡ   

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

              17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Η επι πενταετία αδιαφορία και τεράστια ευθύνη του κ. Γαλιατσάτου

για την κατάσταση της ΑΝΙΟΝ ΑΕ και το πρόγραμμα Leader

 

Μια επιβεβλημένη απάντηση στο κ Θ. Γαλιατσάτο, τέως Περιφερειάρχη

 

Ο κ Θ. Γαλιατσάτος ο τέως περιφερειάρχης προσπαθεί με συνεχείς ανακοινώσεις και μάλιστα σε καθημερινή βάση και πολλές φορές σε προσωπικό επίπεδο να κατηγορήσει την Νέα Περιφερειακή Αρχή επί παντός επιστητού αβάσιμα και κακόβουλα. Φαίνεται ότι ξύπνησε από τον λήθαργο της πενταετίας που διακυβέρνησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και προσπαθεί να δείξει στους συνοδοιπόρους του κόμματός του ότι είναι παρών, γιατί όλοι πλέον τον θεωρούν “παρελθόν” μετά την ανυπαρξία του και την ανικανότητα του κατά την διαχείριση της Περιφέρειας μας.

 

Ο κ. Γαλιατσάτος, λοιπόν, μάς κατηγορεί για την ευθύνη που έχουμε στην διαχείριση της ΑΝΙΟΝ ΑΕ ΟΤΑ. Μας προειδοποιεί για την “τραυματισμένη” ΑΝΙΟΝ ΑΕ ΟΤΑ την οποίαν όμως ξεχνά ότι μας παρέδωσε “τελείως νεκρή”. Στις 20/9/2019 θυμίζουμε ότι η ΑΝΙΟΝ δεν είχε ούτε την ικανότητα να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, πέρα από το οικονομικό βάρος που κουβαλούσε, των 813.419.19 ευρώ. Τότε διορίστηκε νέα διοίκηση με Δικαστική Απόφαση ύστερα από το αίτημα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για να συνεχίσει να υπάρχει.

 

Το 25,47% της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην ΑΝΙΟΝ ΑΕ ΟΤΑ ο κ. Θ. Γαλιατσάτος το διαχειριζόταν επι πενταετία (2014-2019) και όχι μόνο αδιαφόρησε για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας αλλά και για τις συνέπειες τις οποίες θα είχε η αδυναμία της εταιρείας να διαχειριστεί το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης clld LEADER, το οποίο ανέλαβε.

 

Σήμερα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του 25,47% στην ΑΝΙΟΝ ΑΕ ΟΤΑ έναντι του 57,31 των Δήμων της Κέρκυρας, του 9,43% της ΠΕΔΙΝ, του 5,52% του Δήμου Παξών και του 2,27% άλλων φορέων, αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης για να συνεχίσει το έργο του προγράμματος Leader και να στηριχθεί η προσπάθεια να μη χαθούν τουλάχιστον τα 7 εκ € για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα ανεξάρτητα από την αμφιβολία που έχουμε για την προοπτική της.

 

Εξάλλου είναι γνωστή η διαχειριστική ανικανότητα του κ. Θ. Γαλιατσάτου ως Αντινομάρχης Κεφαλονιάς το 2011 που μας παρέδωσε την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ με ζημία 350.000 € και γνωμάτευση του ορκωτού λογιστή να κλείσει . Επίσης  το leader Κεφαλονιάς και Ιθάκης 2007-2014 το παρέδωσε τελικά να το διαχειριστεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ με αποτέλεσμα τα δυο νησιά (Κεφαλονιά και Ιθάκη) να υστερήσουν στην διαχείριση του προγράμματος και υλοποίηση πολλών επενδύσεων που έμειναν πραγματικά πίσω.

 

Ο κ. Θ. Γαλιατσάτος, φέρει ακαριαία την ευθύνη για την πορεία της ΑΝΙΟΝ ΑΕ ΟΤΑ την οποία διαχειρίστηκε με τον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας. Δεν έκανε ποτέ απολύτως τίποτα δημιουργικό και όχι μόνο αυτό αλλά αφού γνώριζε “το επισήμως διαπιστωμένο έλλειμμα των 813.419,19€ και την συνακόλουθη εικόνα εκτεταμένης κακοδιαχείρισης της εταιρείας κατά τα έτη 2000-2014” όπως ισχυρίζεται, παρέδωσε στην ΑΝΙΟΝ και το clld LEADER 2014-2020 των 7 εκ € από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Μια άλλη κραυγαλέα απόδειξη αδιαφορίας με βαριές συνέπειες.

 

Για όλα αυτά ούτε απολογήθηκε, ούτε ζήτησε συγνώμη. Αντιθέτως συνεχίζει την λαϊκίστικη και πικρόχολη τακτική του αποξενωμένος από την πραγματικότητα και χωρίς κοινωνική ευθύνη.

 

Σωτήρης Κουρής

Αντιπεριφερειαρχης Αγροτικής Οικονομίας

και Ανάπτυξης Υπαίθρου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *