Λήγει η προθεσμία για τις θέσεις στο “Βοήθεια στο σπίτι”

Λήγει η προθεσμία για τις θέσεις στο “Βοήθεια στο σπίτι”

Λήγουν αύριο οι Αιτήσεις για τις 1.732 θέσεις του “Βοήθεια στο σπίτι”

Αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 14:00 λήγει η προθεσμία υποβολής Αιτήσεων για τις 1.732 θέσεις τριών εκπαιδευτικών κατηγοριών της Προκήρυξης 4Κ/2020του ΑΣΕΠ που, ως γνωστόν, αφορά συνολικά 2.909 προσλήψεις τακτικού προσωπικού σε Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού της Χώρας για το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αύριο μπορούν να υποβάλλουν Αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για τις εξής κατηγορίες:

– Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (368 θέσεις),

– Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (730 θέσεις) και

– Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (634 θέσεις),

Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Επισημαίνεται ότι το ΑΣΕΠ είχε επισημάνει ότι για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση, καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.

Εν συνεχεία, και συγκεκριμένα μεθαύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου θα ξεκινήσει η προθεσμία Αιτήσεων για τις 1.177 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, η οποία θα διαρκέσει έως την 3η Ιουλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

 

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο Κεφάλαιο Α΄ και στο Παράρτημα Α΄ (“Γενικά Προσόντα Διορισμού”) της Προκήρυξης, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις “Γενικές Οδηγίες Συμπλήρωσης – Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων” που αναφέρονται στο Παράρτημα ΣΤ΄ της Προκήρυξης.

Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια/πεδία των ηλεκτρονικών αιτήσεων, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα ή κριτήρια που απαιτούνται και διαθέτουν. Αν οι υποψήφιοι δεν συμπληρώσουν τα τετραγωνίδια/πεδία αυτά ή τους κωδικούς ή αν συμπληρώσουν άλλα τετραγωνίδια ή κωδικούς, πλην εκείνων που αναφέρονται στα συγκεκριμένα προσόντα ή κριτήρια ή αν τα αναφέρουν σε άλλα σημεία της ηλεκτρονικής αίτησηςδεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή κριτήρια.

Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι τα προσόντα ή τα κριτήρια που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην αίτηση συμμετοχής του στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων (Παράρτημα Α΄ – Ε΄).

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή  μέσω email στο enimerosi@asep.gr.

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο ή τηλεφωνικά (2131319100 – Επιλογή 4):τις εργάσιμες ημέρες: κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 /τις αργίες: κατά τις ώρες 10:00 μέχρι 16:00

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται απαραίτητο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τις Συχνές Ερωτήσεις, τα Εγχειρίδια Χρήσης και τον Ηλεκτρονικό Οδηγό της Προκήρυξης (Βοήθεια → Συχνές Ερωτήσεις ή Εγχειρίδια Χρήσης) πριν την επικοινωνία τους με το ΑΣΕΠ.

Πηγή:airetos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *