“Πολεμική” η βροντερή φωνή του δημάρχου Ν. Κέρκυρας

“Πολεμική” η βροντερή φωνή του δημάρχου Ν. Κέρκυρας

Εντάσεις και προβληματισμό για την λειτουργία του νέου ΦΟΣΔΑ αλλά και ευρύτερα προμηνύει η προσπάθεια των Κερκυραίων δημάρχων να επιβάλλουν την Κερκυραϊκή ηγεμονία στον νεοσύστατο φορέα, όπως προκύπτει απ΄ το δελτίο τύπου του δημάρχου της Ν. Κέρκυρας, που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα drepani.gr

Δελτίο Τύπου

Εχθές 15 Ιουνίου συνήλθαν οι εκ του νόμου οριζόμενοι Δήμοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εκπροσωπούμενοι από τους Δημάρχους τους, ως μέτοχοι του νεοσύστατου Περιφερειακού ΦΟΣΔΑ (ΟΤΑ Α.Ε.) στην ιδρυτική του Γενική Συνέλευση. Το ποσοστό συμμετοχής του κάθε Δήμου προσδιορίζεται από τον πρόσφατο κυβερνητικό νόμο σε απόλυτη αναλογία με τον πληθυσμό του κάθε Δήμου. Με βάση αυτά τα νόμιμα μετοχικά ποσοστά οι Δήμαρχοι Ψήφισαν Ελεύθερα, Δημόσια και Δημοκρατικά και με ανέδειξαν ως ένα από τα τέσσερα μέλη που αναλογούν στου Δήμους στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου φορέα.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας καθώς το άθροισμα των ποσοστών των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας ήταν αυτό που διασφάλισε την νόμιμη εκλογή μου. Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας έχει πληγεί σημαντικά από το γνωστό πρόβλημα με το ΧΥΤ Νότιας Κέρκυρας. Μέχρι το πρόβλημα αυτό να λυθεί οριστικά και η εγκατάσταση να αποδοθεί στον Δήμο για κοινωφελή χρήση ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας οφείλει να είναι παρόν στις εξελίξεις. Ακριβώς για αυτό επιδίωξα την εκλογή μου. Οι Δήμοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας έχουν τριάντα τρεις χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και πολλές δεκάδες χιλιάδες τουριστικές κλίνες και δικαιούνται λειτουργικά και ηθικά την εκπροσώπηση τους στο Δ.Σ. του περιφερειακού ΦΟΣΔΑ.

Φαίνεται όμως πως η βροντερή φωνή μας μέχρι σήμερα στο ΦΟΣΔΑ της ΠΕ Κέρκυρας έχει ενοχλήσει πολλούς και ίσως δούμε όλοι μας σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία που θα δημιουργεί μια νέα βολική στους ‘ημέτερους’ νομιμότητα και θα εξαιρεί τις δημοκρατικά εκλεγμένες φωνές που μπορεί να ενοχλήσουν. Εμείς εχθές ήμασταν εκεί με τους κανόνες που έβαλε η κυβέρνηση και η ροή των διαδικασιών που ορίζει ο νόμος έχει αρχίσει. Οποιαδήποτε αλλαγή των κανόνων μετά την έναρξη των διαδικασιών θέτει ζήτημα νομιμοποίησης του υπό σύσταση φορέα καθώς και θέμα πολιτικής και ηθικής συνέπειας της κυβέρνησης έναντι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Κώστας Λέσσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *