Ρ. Κράτσα: Η Βασιλική θα αλλάξει πρόσωπο και προοπτική

Ρ. Κράτσα: Η Βασιλική θα αλλάξει πρόσωπο και προοπτική

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:

“Η Βασιλική Λευκάδας θα αλλάξει πρόσωπο και προοπτική”

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά επισκέφθηκε τη Βασιλική όπου συζήτησε με τον τοπικό Πρόεδρο και τους Προέδρους των γειτονικών Τοπικών Συμβουλίων αλλά και επαγγελματίες της περιοχής για τα τρέχοντα και σε εκκρεμότητα έργα όπως και την ποιοτική αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών.

 

Για τον προβλήτα της Βασιλικής δήλωσε απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου: “Ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με την πραγματικότητα η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Εμείς βάλαμε το έργο σε τροχιά υλοποίησης. Το δημοπρατήσαμε τον περασμένο Νοέμβριο και ο κος Γαλιατσάτος που τώρα μας ρωτά δήθεν “εάν θέλουμε το έργο ή όχι”, πριν μερικές εβδομάδες μας κατηγορούσε ότι βιαστήκαμε να το δημοπρατήσουμε”.

 

Και για το ιστορικό της υπόθεσης η Περιφερειάρχης πρόσθεσε: “Στις 24 Απριλίου το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι κωλύεται η υπογραφή της σύμβαση του έργου. Μια απόφαση όπου οι γεννημένοι “επαϊοντες” της ΑΝΑΣΑ έκριναν ότι “δεν θα την έγραφε ούτε μαθητής του γυμνασίου”. Εμείς το έργο θέλουμε να γίνει αλλά να γίνει άμεσα, διάφανα και με σεβασμό στη νομιμότητα και το δημόσιο χρήμα. Για αυτό επιλέξαμε την ακύρωση του διαγωνισμού και την επαναδημοπράτηση του έργου, αντι να μπλέξουμε σε μακροχρόνιες διαδικασίες προσφυγών με αμφίβολο αποτέλεσμα.

 

Ο κος Γαλιατσάτος είναι θιασώτης των τακτικισμών και της παραπληροφόρησης και δεν τον ενδιαφέρει το πως και το πότε και εάν θα ολοκληρωθεί ένα έργο, αρκεί να βρίσκει ευκαιρία για αντιπολίτευση και εντυπώσεις.

Ο “καιρός γαρ εγγυς” και οι Λευκαδίτες θα μας κρίνουν όλους”.

Ρ. Κράτσα: Η Βασιλική θα αλλάξει πρόσωπο και προοπτική

Για το Γυμνάσιο της Βασιλικής η Περιφερειάρχης συνομίλησε με γονείς και εκπαιδευτικούς και αναφέρθηκε στην επείγουσα αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου που εκκρεμεί από τους σεισμούς του 2015. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής από τον περασμένο Οκτώβριο που εισήγαγε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *