Ο χορηγός επισκέφθηκε την Κόκκινη Εκκλησιά

Ο χορηγός επισκέφθηκε την Κόκκινη Εκκλησιά
Ο εφοπλιστής κ. Θανάσης Μαρτίνος εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους. Παράλληλα όμως είναι και ο μεγάλος χορηγός που χρηματοδότησε τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του καθολικού της Ιεράς Μονής της Κόκκινης Εκκλησίας στην περιοχή των Πλατυστόμων.
Τις ημέρες αυτές ο κ. Μαρτίνος βρίσκονταν ιδιωτικά με την οικογένειά του στην Λευκάδα και συγκεκριμένα στο Περιγιάλι, χωρίς να το γνωρίζει κανείς από τους εμπλεκόμενους με τις εργασίες της ιστορικής Μονής. Έτσι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, που αιφνίδια επικοινώνησε και ζήτησε να επισκεφθεί την Κόκκινη Εκκλησιά και με την ευκαιρία να δει και την πρόοδο των εργασιών.
 Τον κ. Μαρτίνο, την σύζυγό του και τα άλλα μέλη της οικογενείας του υποδέχτηκε ο καθηγούμενος της Ι.Μονής της Φανερωμένης π. Νικηφόρος, ενώ από πλευράς Λευκαδίων στην επίσκεψη παρευρίσκονταν ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αρχιμανδρίτης της Ι. Μητροπόλεως π. Ιωαννίκιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητοπόλεως Λευκάδας και Ιθάκης π. Αθανάσιος, ο υπεύθυνος του έργου πολιτικός μηχανικός κ. Σπύρος Αργύρης κ.α.
Ο χορηγός επισκέφθηκε την Κόκκινη Εκκλησιά
Ο χορηγός επισκέφθηκε την Κόκκινη Εκκλησιά
Ο κ. Μαρτίνος ξεναγήθηκε στο καθολικό και στον περιβάλλοντα χώρο, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που έχουν γίνει κι ότι το τελευταίο διάστημα αυτές διακόπηκαν προσωρινά λόγω της πανδημίας και ενθουσιάστηκε με την παραδοσιακή λαδόπιτα που του προσφέρθηκε. Τέλος φάνηκε τόσο ικανοποιημένος από αυτά που είδε, ώστε έδωσε την εντύπωση πως μάλλον θα επεκτείνει την χορηγία του και σε άλλες εργασίες για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής.
Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μαρτίνου στην Ι. Μονή, από πλευράς Δήμου Λευκάδας μάθαμε ότι έχει εξασφαλισθεί η σχετική χρηματοδότηση και οσονούπω θα ξεκινήσουν οι εργασίες βελτίωσης της οδικής πρόσβασης εκεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *