Σοβαρές πυρκαγιές σε Ζάκυνθο

   Σοβαρές πυρκαγιές σε Ζάκυνθο  

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Σοβαρές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο – Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 

Στιγμές απόλυτης αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι της Έξω Χώρας και των Μαριών από την πυρκαγιά που ξέσπασε ανάμεσα στις δυο ορεινές Κοινότητες της Ζακύνθου απειλώντας τους ίδιους και τις περιουσίες τους.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα κρίσιμα σημεία ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος με την Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Μαρία Μουζάκη, ενώ συνεχής υπήρξε η ενημέρωση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου,η οποία έδωσε εντολή να τεθεί όλος ο μηχανισμός σε ετοιμότητα, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Νίκου Μηλιώτη και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Δημήτρη Μήλιου.

Παράλληλα, υπήρξε απόλυτη συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, τον Συντονιστή Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγο Γιάννη Πετρούτσο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Ιωάννη Πανόπουλο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου παρείχε κάθε δυνατή συνδρομή κυρίως ως προς την παροχή 8 υδροφόρων και 4 μηχανημάτων έργου που συνέβαλαν στο έργο της κατάσβεσης. Επίσης, εκτέλεσε τη διαδικασία της προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, μετά από εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και του Διοικητη Πυροσβεστικών Υπηρεσιων Ζακύνθου, εξασφαλίζοντας, την διαθεσιμότητα 2 λεωφορείων του ΚΤΕΛ και ενός ξενοδοχείου υποδοχής των πολιτών για  την διαδικασία εκκένωσης του χωριού για προληπτικούς λόγους.

Η Περιφερειάρχης συνεχίζει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για την αντιμετώπιση κάθε σχετικού ζητήματος, ενω με εντολή της θα μεταβούν στη Ζάκυνθο την επόμενη εβδομάδα για συναντήσεις εργασίας επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μηλιώτης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Δημήτρης Μήλιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *