Εγκρίθηκε η επένδυση της Μαρίνας στο Βλυχό

 Εγκρίθηκε η επένδυση της Μαρίνας στο Βλυχό

Εγκρίθηκε η επένδυση της Μαρίνας στο Βλυχό από το Διοικητικό Συμβούλιο της Enterprise Greece

 Εγκρίθηκε σήμερα σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece ο φάκελος της επένδυσης για τη Μαρίνα στο Βλυχό.

Στη συνέχεια η Enterprise Greece θα εισηγηθεί τον φάκελο στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), προκειμένου οι συναρμόδιοι Υπουργοί να αποφασίσουν για την υλοποίηση της Μαρίνας ως στρατηγικής επένδυσης και να προχωρήσει με fast track διαδικασίες.

Έπειτα από την τελευταία εξέλιξη ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:

«Όπως ακριβώς είχα ανακοινώσει στο τελευταίο μου δελτίο στις 27 Μαΐου, οι διαδικασίες για την επένδυση της Μαρίνας στο Βλυχό προχωρούν πλέον με γοργά βήματα. Έπειτα από την έγκριση του φακέλου από την Enterprise Greece, η ΔΕΣΕ θα συνεδριάσει μέσα στον Ιούνιο και, όπως αναμένεται, η επένδυση θα εγκριθεί και θα προχωρήσει ως στρατηγική.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα στάδια της προεργασίας – μελέτες, αδειοδοτήσεις και ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος θα γίνουν με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες. Όπως έχω αναφέρει ήδη, είναι έτοιμες μια προκαταρκτική μελέτη τεχνικής και αδειοδοτικής εφικτότητας, μελέτη κλάδου και μελέτη χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας.

Πλέον υπάρχει έτοιμη και η ακριβής αποτύπωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων στα οποία θα αναπτυχθεί η επένδυση, ώστε να μην υπάρξουν στη συνέχεια κωλύματα σε αυτό το μέτωπο.

Η Μαρίνα στο Βλυχό είναι ένα προσωπικό στοίχημα, για το οποίο έχω εργαστεί συστηματικά και το οποίο θα συνεχίσω να παρακολουθώ βήμα βήμα μέχρι να υλοποιηθεί. Θα επανέλθω μόλις ο φάκελος περάσει από την ΔΕΣΕ, καθώς και όταν το Υπουργείο Ανάπτυξης καταθέσει τις τροπολογίες που χρειάζονται.»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *