Επιταχύνονται οι διαδικασίες της μαρίνας στο Βλυχό

Επιταχύνονται οι διαδικασίες της μαρίνας στο Βλυχό

-Συναντήσεις του βουλευτή Θανάση Καββαδά για να επιταχυνθούν  οι διαδικασίες

-Τον Ιούνιο εγκρίνεται από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων

 ***

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα της Μαρίνας στο Βλυχό είχε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς. Συζήτησαν για τις δύο επιπλέον τροπολογίες που έχει εισηγηθεί ο Βουλευτής ώστε να διευκολύνουν την επένδυση και οι οποίες θα κατατεθούν ως διατάξεις σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και θα τεθούν σε διαβούλευση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, ο κ.Γεωργιάδης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι ο φάκελος της επένδυσης θα περάσει από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων μέσα στον Ιούνιο.

Στη συνέχεια, ο κ.Καββαδάς συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υφυπουργό κ.Μάνο Κόνσολα και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του Υπουργείου κ. Αλεξάνδρα Παπαλιάκου. Ενημέρωσε αναλυτικά από την πλευρά του τον Υφυπουργό Τουρισμού για την σπουδαιότητα του έργου για το Βλυχό και την οικονομία της γύρω περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Λευκάδας, καθώς αναμένεται να συνεισφέρει ποιοτικά και ποσοτικά στο τουριστικό προϊόν της.

Ζήτησε τη συνδρομή του προκειμένου να συντμηθούν οι χρόνοι των διαδικασιών που προβλέπονται, τόσο μέχρι την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, καθώς και των λοιπών μελετών, αποφάσεων και αδειοδοτήσεων που προβλέπει ο νομοθέτης.

Τέλος, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων της Enterprise Greece κ. Άκη Σκλάβο, είχε μια πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες οι οποίες προχωρούν, καθώς είναι έτοιμη:

α) η προκαταρκτική μελέτη τεχνικής και αδειοδοτικής εφικτότητας,

β) η μελέτη κλάδου, στην οποία καταγράφονται πόσες μαρίνες υπάρχουν στην περιοχή, τι ζήτηση υπάρχει για ελλιμενισμό, από ποιες χώρες προέρχονται τα σκάφη, καθώς και το είδος τους και

γ) η μελέτη χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας.

Οι μελέτες αυτές τεκμηριώνουν τη σκοπιμότητα και την θετική προοπτική της μαρίνας. Τις επόμενες ημέρες η επένδυση θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Enterprise Greece, διαδικασία απαραίτητη προκειμένου να εισαχθεί ο φάκελος και να εγκριθεί η επένδυση ως στρατηγική από τη Διυπουργική Επιτροπή.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Η επένδυση της Μαρίνας στο Βλυχό βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς όλο αυτό το διάστημα, γίνονται βήματα και επιταχύνεται η προετοιμασία του φακέλου ώστε να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση, ενώ πλέον διαμορφώνεται ένα βελτιωμένο χρονοδιάγραμμα που θα την κάνει και πιο ελκυστική στους επενδυτές.

Η σημασία του έργου αποτυπώνεται όχι μόνο στην αξία και στη δυναμικότητα της Μαρίνας, η οποία μπορεί να ανέλθει σε 800 θέσεις ελλιμενισμού, αλλά κυρίως στα κτίρια και στη χερσαία ζώνη, η οποία εκτός από τα απαραίτητα κτίρια διοίκησης, θα περιλαμβάνει εστιατόρια, καφέ, καταστήματα, αναψυκτήριο, ξενοδοχείο, αλλά και χώρους πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής για το κοινό.

Στόχος μου είναι να αποκτήσει το νησί μας μία σύγχρονη Μαρίνα στο Βλυχό, έναν ολοκληρωμένο πόλο τουρισμού και αναψυχής αντάξιο της Λευκάδας και μέχρι την επίτευξή του θα συνεχίσω τις ενέργειες.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *