Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από την Δευτέρα

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από την Δευτέρα

Με υποχρεωτική χρήση μάσκας θα μπορεί το επιβατικό κοινό να επιβιβάζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου.

Όπως ενημερώνει ο ΟΑΣΑ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για το προσωπικό, όσο και τους επιβάτες, υποχρεωτική είναι επίσης και τήρηση των αποστάσεων για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, ενώ θα είναι ελεγχόμενη η είσοδος σε συρμούς και οχήματα.

Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς, με γνώμονα την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Συγκεκριμένα, στο μετρό (γραμμές 2 και 3) και τον ηλεκτρικό (γραμμή 1) η χρονοαπόσταση των δρομολογίων θα κυμαίνεται στα 6 λεπτά, ενώ στο τραμ στα 8 λεπτά.

Αντίστοιχα, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οχήματα που θα δρομολογηθούν θα ξεπεράσουν τα 1.000. Εφόσον χρειαστεί, δύναται να υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις ανάλογα με τη διαμόρφωση των αναγκών.

Το επιβατικό κοινό καλείται να τηρεί τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα συνωστισμού, και στο πλαίσιο αυτό συστήνεται η φόρτιση προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ card, μέσω κινητού με την τεχνολογία NFC, ή υπολογιστή. Στις περιπτώσεις που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών / πιστωτικών καρτών.

Η χρήση των ανελκυστήρων θα απαγορεύεται, με εξαίρεση τα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Σε λεωφορεία και τρόλεϊ παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου από την μπροστινή θύρα. Επίσης, συνεχίζονται κανονικά οι απολυμάνσεις συρμών και οχημάτων καθώς και σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, θα υπάρξει και καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για τα νέα, αναγκαία μέτρα υγιεινής και προφύλαξης από τον κορονοϊό. Λόγω της εφαρμογής προληπτικών μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μεταφέρεται σε νέο χώρο στα γραφεία του οργανισμού, που βρίσκονται στο ισόγειο της οδού Ρεθύμνου 16, 106 82, Αθήνα και θα γίνεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (10:00 – 14:00).

Πηγή:www.airetos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *