Ήρθε το “AZIMUT” στη Λευκάδα! Πολλά τα ερωτηματικά…

Ήρθε το “azimut” στη Λευκάδα! Πολλά τα ερωτηματικά…

Προσέγγισε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι στην Ανατολική προκυμαία της Λευκάδας το πλοίο AZIMUT εκτελώντας το τακτικό (και επιδοτούμενο) δρομολόγιο μεταξύ των Ιόνιων Νησιών από την Κέρκυρα μέχρι την Ζάκυνθο (με επιστροφή την επόμενη μέρα) . Το πλοίο που φέτος ξεκίνησε (για τρίτη χρονιά) τα ταξίδια του από τις 6 Απριλίου(!) σήμερα αφίχθη στη Λευκάδα προερχόμενο από  Κέρκυρα -Παξούς και αναχώρησε λίγο μετά για Μεγανήσι και μέχρι την Ζάκυνθο.

Ήρθε το “azimut” στη Λευκάδα! Πολλά τα ερωτηματικά…

Ερωτηματικά όμως προκαλεί η έναρξη (και εκτέλεση) των δρομολογίων του φέτος εν μέσω καραντίνας από τόσο νωρίς και ιδιαίτερα ότι αυτά συνεχίζονται και μετά και τις αυστηρές πρόσφατες απαγορεύσεις των μετακινήσεων  για τον κορονοϊό, με δεδομένο ότι κατά το 2019 που όλα ήταν νορμάλ, χωρίς πανδημίες και απαγορεύσεις είχε ξεκινήσει αργότερα (στις 2 Μαΐου).

Μεγάλη απορία επίσης προκαλεί η σκοπιμότητα αυτών των ταξιδιών σε τούτη ακριβώς την περίοδο, που γίνονται τεράστιες προσπάθειες να αποθαρρύνεται απ΄ το να ταξιδεύει ο κόσμος και προς τούτο ματαιώνονται δρομολόγια με τα νησιά σε ολόκληρη την Ελλάδα, δρομολόγια τραίνων και  των ΚΤΕΛ, καθώς και όλες οι ιδιωτικές μετακινήσεις!…

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα όμως προκαλεί και σωρεία ακόμη δικαιολογημένων ερωτηματικών, θα επανέλθουμε σ΄αυτό αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Προς το παρόν Καλή Ανάσταση σε όλους και με πολλή προσοχή στις κοινωνικότητες…

Σχολιάστε

  1. Aγαπητε φίλε Νίκο, Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά,
    Ο διαγωνισμός για την Ακτοπλοϊκή Σύνδεση των Ιονίων πραγματοποιήθηκε , όταν δεν υπήρχε υποψία για το μέγεθος του προβλήματος του Κορωναιου και αποτελεί συνέχεια μιας πολύ θετικής εξέλιξης που εφαρμόζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με προοπτικές και σχεδιασμό να επεκταθεί και την χειμερινή περίοδο και με κλειστού τύπου οχηματαγωγό

    Το δρομολόγιο ξεκίνησε την αντίστοιχη ημερολογιακή περίοδο με πέρυσι

    Επίσης ακομα κι αυτό το διάστημα χρησιμοποιείται από τις υγειονομικές υπηρεσίες κι έχει μεταφέρει ακόμα και δείγματα όρου αίματος προς έλεγχο.

    Από τις αρχές Ιουνίου και κατά εξαίρεση και σήμερα θα μεταφέρει κανονικά επιβάτες , αποτελεί δε μια νότα αισιοδοξίας και μύνημα ελπίδας για τα νησιά μας, αφού όλοι βλέποντας το να μπαίνει στο λιμάνι, ελπίζουν σε γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

    Πιθανώς για την Λευκαδα να μην σημαίνει και πολλά η άφιξη του, για εμάς όμως στο Μεγανήσι και τολμώ να πω για την Ιθάκη που μετριομαστε οι κάτοικοι στα δάχτυλα. των χεριών πιστέψτε με , είναι μεγάλη γιορτή όταν μπαίνει σκάφος στο λιμάνι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *