Δήλωση της παράταξης “Αλλάζουμε πορεία” για την ύβρη

Δήλωση της παράταξης “Αλλάζουμε πορεία” για την ύβρη

15.04.2020

 

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

   “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”,

 

ΔΗΛΩΣΗ

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”, καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα τις χυδαίες και ακραίες υβριστικές εκφράσεις που ακούστηκαν στο προχθεσινό μέσω τηλεδιάσκεψης, Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, από αγνώστου ταυτότητας μέχρι στιγμής συμμετέχοντα.

 

Στη συντριπτική πλειοψηφία περιόδων έκτακτων καταστάσεων και αναγκών, οι επικρατούσες συνθήκες είναι η αφορμή για να καλυτερεύσει ο πολιτικός διάλογος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δυστυχώς παρατηρήθηκε το αντίθετο.

Θα πρέπει όλοι να μετράμε τα λόγια μας, η λεκτική βία πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον πολιτικό αντίπαλο, σαν να είναι εχθρός για εξόντωση.

Όλοι μας, απλοί πολίτες και αρχές, πρέπει να σπρώχνουμε τους αιρετούς στην μετριοπάθεια. Να μην επιβραβεύονται οι φωνακλάδες, οι υβριστές. Με τις κραυγές, τις βρισιές και πετροβολώντας, δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.

 

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική Αρχή, οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διερεύνησης του περιστατικού, αξιοποιώντας την τεχνολογία και απευθυνόμενοι στους ειδικούς, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Η ανοχή είναι συνενοχή, το κουκούλωμα συνέργεια. Πολύ δε περισσότερο, όταν παρατηρείται και προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης σε περιβάλλον που δεν ανήκει.

 

Ας γίνει το συγκεκριμένο συμβάν αφορμή,

–           για να σεβαστούμε όλοι μας τους κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας κάθε ευνομούμενης πολιτείας

–           οι υπεύθυνοι της διερεύνησης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους στη διαδικασία διαλεύκανσης του ζητήματος.

–           η ρητορική των αιρετών, να μην τροφοδοτεί τη χυδαιότητα και να παραδειγματίζει τη νέα γενιά.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

Θοδωρής Σολδάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *