Ο Βουλευτής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο Βουλευτής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 7 Απριλίου 2020

 

Μήνυμα Θανάση Καββαδά για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

 

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα, μια ημέρα που άλλες χρονιές μάς περνούσε απαρατήρητη, φέτος είναι ημέρα-ορόσημο. Γιατί φέτος η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, δίνουμε μάχη απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό.

Φέτος ο νους και η καρδιά μας είναι πριν απ’ όλα στους ασθενείς και τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το βοηθητικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, που μαζί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη ζωή.

Είναι σε όλους τους ανθρώπους, υγειονομικούς, σώματα ασφαλείας, εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, εθελοντές που δείχνουν αυταπάρνηση και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Είναι σε όλους τους εργαζόμενους που εν μέσω πανδημίας συνεχίζουν να δουλεύουν και να κρατούν ζωντανό τον παραγωγικό ιστό.

Είναι στους ανθρώπους που σε εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα αναζητούν άγρυπνα θεραπεία.

Η πανδημία έκανε όλη την υφήλιο να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να υπάρχουν προσβάσιμα και αποτελεσματικά συστήματα υγείας.

Έκανε ολόκληρες χώρες και κραταιούς ηγέτες να υιοθετήσουν αυτή τη ρήση του απλού λαού “υγεία πάνω απ’ όλα”.

Η ελληνική Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, χωρίς να υπολογίσει το κόστος, έκανε αυτό ακριβώς: έβαλε την υγεία πάνω απ’ όλα. Πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα έγκαιρα, τα κλιμάκωσε όταν και όπως έπρεπε, και συνεχίζει τώρα και πάντα να παρακολουθεί στενά την πανδημία, έτοιμη για κάθε εξέλιξη, έτοιμη όμως και για την επόμενη ημέρα που πρέπει να μας βρει νικητές.

Ας είναι η κρίση αυτή μια ευκαιρία να ξαναβάλουμε πάνω απ’ όλα την υγεία και τον άνθρωπο γιατί μόνο έτσι θα νικήσουμε τον ύπουλο εχθρό και να ζήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται μια ζωή χωρίς την έγνοια της αρρώστιας, μια ζωή πιο ευτυχισμένη, μαζί με τους αγαπημένους μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *