Δωρεάν στέγη ενός χρόνου νέων επικουρικών γιατρών

Δωρεάν στέγαση ενός χρόνου νέων επικουρικών γιατρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 31 Μαρτίου 2020

 

Πρωτοβουλία της οικογένειας Μιχάλη Θεριανού για δωρεάν στέγαση νέων επικουρικών ιατρών για ένα χρόνο – Ευχαριστίες και έκκληση Θανάση Καββαδά σε ιατρούς για να δηλώσουν το Νοσοκομείο Λευκάδας

 

Πρωτοβουλία για τη δωρεάν στέγαση των επικουρικών ιατρών που θα εργαστούν στο Νοσοκομείο Λευκάδας στο πλαίσιο των επερχόμενων προσλήψεων ενόψει επιδημίας κορονοϊού ανέλαβε η οικογένεια του επιχειρηματία κ.Μιχάλη Θεριανού. Ο κ.Θεριανός, θέλοντας να βοηθήσει το Νοσοκομείο Λευκάδας να στελεχωθεί με ιατρούς, επικοινώνησε με τον Βουλευτή Ν.Λευκάδας κ.Θανάση Καββαδά και συμφώνησαν να προσφέρει δωρεάν καταλύματα σε 10 επικουρικούς ιατρούς για ένα έτος.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Θεριανό γι’αυτήν τη σημαντική προσφορά και εξέφρασε την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλοι ιδιοκτήτες το παράδειγμά του.

Σχετικά με το θέμα ο κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Η χειρονομία αυτή είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια της οικογένειας Θεριανού αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει ο τόπος μας. Η επιδημία που πλήττει τη χώρα βάζει σε δοκιμασία τα ανθρώπινα όρια, από την άλλη όμως πλευρά έχει αναδείξει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του λαού μας. Παρά την απομόνωση, κανείς δεν είναι μόνος, καθώς η προσφορά στον συνάνθρωπο αυτές τις μέρες κυριαρχεί και αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξο όχι μόνο για τη νίκη απέναντι στον αόρατο εχθρό, αλλά και για την επόμενη ημέρα.

Σχετικά με το θέμα της στέγασης, είναι γνωστό ότι ενώ το Υπουργείο προκηρύσσει θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο μας, οι υποψήφιοι δεν επιδεικνύουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο νησί μας. Ένας από τους λόγους είναι η δυσκολία εξεύρεσης καταλύματος. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τα δωμάτια και τα διαμερίσματα, επειδή απευθύνονται σε τουρίστες, είναι και δυσεύρετα και ακριβά για τον μισθό ενός επικουρικού ιατρού.

Καλώ τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων που έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία και να προσφέρουν και αυτοί δωρεάν στέγαση σε γιατρούς, ώστε να δώσουμε έτσι ένα επιπλέον κίνητρο στους υποψηφίους.

Επισημαίνω ότι για τις ανάγκες στελέχωσης του Νοσοκομείου και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, έχουμε ζητήσει επικουρικούς ιατρούς για δύο έτη στις εξής ειδικότητες: καρδιολογίας (δύο ιατρούς), αναισθησιολογίας, ακτινοδιαγνωστικής, νεφρολογίας, νευροχειρουργικής, παθολογίας, ιατρικής βιοπαθολογίας, αγγειοχειρουργικής, δερματολογίας, Ω.Ρ.Λ., ουρολογίας, μαιευτικής-γυναικολογίας, ψυχιατρικής, οφθαλμολογίας, αιματολογίας, παθολογικής ανατομικής, παθολογικής ογκολογίας, ενδοκρινολογίας και ρευματολογίας, καθώς και πέντε εντατικολόγους για τη στελέχωση της ΜΕΘ. Τέλος, τονίζω ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος παραμένει ανοιχτή.

Γνωστοποίησα με επιστολή μου την πρωτοβουλία στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας, καθώς επίσης και στους Ιατρικούς Συλλόγους Λευκάδας, Αθήνας, Πειραιά και όλων των γειτονικών μας νομών, ζητώντας τους να ενημερώσουν τα μέλη τους. Θέλω για μια ακόμα φορά να καλέσω τους υποψηφίους ιατρούς να δηλώσουν το Νοσοκομείο Λευκάδας ως πρώτη τους επιλογή. Το νησί μας χρειάζεται γιατρούς και θα δείξει έμπρακτα την υποστήριξή του σε όσους επιλέξουν να εργαστούν εδώ. Ελπίζουμε να βρούμε θετική ανταπόκριση.»

Σχολιάστε

  1. Εδώ ποιός δουλεύει ποιόν. Αφου αποψίλωσαν την ΜΕΘ του Νοσοκομείου απο εξοπλισμό με το αιτιολογικό (και σωστά) ότι δεν υπάρχει προσωπικό τώρα διαβάζουμε για 5 Εντατικολόγους κα ένα κατεβατό ειδικότητες του τύπου ”πάρτε κόσμε η”η ”βάλτε τώρα που κληρώνει”. Μαζεύω πλήρωμα και μετά ψάχνω να αγοράσω καράβι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *