Μήνυμα του βουλευτή Θ. Καββαδά για την Εξέγερση του 21

Μήνυμα του βουλευτή Θ. Καββαδά για την Εξέγερση του 21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 24 Μαρτίου 2020

 

Μήνυμα του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Αθανάσιου Καββαδά για την Επέτειο του 1821 – Αύριο υψώνουμε στα σπίτια μας την Ελληνική Σημαία

 

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Η φετινή επέτειος της μεγάλης εθνικής εξέγερσης του 1821 βρίσκει τη χώρα μας σε πόλεμο.

Σε έναν πόλεμο ιδιόμορφο, απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, μια ασύμμετρη απειλή που εισβάλει ύπουλα, ενεργεί αθέατα, κλονίζει την κοινωνία και την οικονομία και, το χειρότερο, κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Όμως απέναντι σε αυτόν τον εχθρό δεν είμαστε ανοχύρωτοι:

Έχουμε τα παραδείγματα της Ιστορίας μας, που μας έχει διδάξει ότι αν με εθνική ομοψυχία, με ενότητα και θάρρος ορθώσουμε ανάστημα, μπορούμε να νικήσουμε – και θα νικήσουμε.

Οι σημερινοί ήρωες είναι διαφορετικοί, είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές μας και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων μας που δίνει τη μάχη της πρώτης γραμμής, τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και όλοι όσοι εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες για να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Είμαστε και όλοι εμείς, που θυσιάζουμε την προσωπική μας ελευθερία, που μένουμε σπίτι για το κοινό καλό, για την προστασία τη δική μας, αλλά και κάθε συνανθρώπου μας.

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Πριν σχεδόν 200 χρόνια το Έθνος μας ενώθηκε στη Μεγάλη Εξέγερση, απέναντι σε έναν εχθρό φαινομενικά ανώτερο, μια τεράστια αυτοκρατορία που επί 400 χρόνια τυραννούσε τους Έλληνες Χριστιανούς.

Πολεμήσαμε και δείξαμε το δρόμο της Εθνικής Ανεξαρτησίας σε δεκάδες άλλα Έθνη, γίναμε το πρότυπο που αγαπήθηκε και υμνήθηκε, που γέννησε τη λέξη «Φιλέλληνας».

Σε ένα χρόνο από σήμερα θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το αλησμόνητο Έπος του ’21.

Δίνουμε σήμερα τον νικηφόρο αγώνα μας, με τη χάρη της Θεοτόκου, για να μη λείπει κανείς από την μεγάλη γιορτή.

Φέτος, δεν θα έχουμε τη χαρά να δούμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν, όμως κανείς δεν θα γιορτάσει μόνος: ας υψώσουμε όλοι στα σπίτια μας την Ελληνική Σημαία, σε μια συμβολική κίνηση ενότητας, μνήμης και ελπίδας.

Χρόνια Πολλά, Με Υγεία για όλους

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *