Αναβάλλονται οι εκλογές στους Γεωπόνους λόγω κορονοϊού

Αναβάλλονται οι εκλογές στους Γεωπόνους λόγω κορονοϊού

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το σωματείο μας μετά από συνεννόηση της εφορευτικής επιτροπής, του Διοικητικού Συμβουλίου και των δικαστικών αντιπροσώπων του δικηγορικού συλλόγου αναβάλλει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και των οργάνων του σωματείου (οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για τις 14 και 15/3).

 

Συμμετέχουμε στη προσπάθεια και συμπεριφορά ενάντια στη διάδοση του κορονοϊού. Συλλογικά  με επαγρύπνηση και τα αναγκαία μέτρα.

 

Η περιβαλλοντική καταστροφή, η συγκέντρωση υπερπληθυσμού στις μητροπόλεις, η ένταση των κοινωνικών αντιθέσεων, ο κυρίαρχος τρόπος παραγωγής αλλά και η παγκόσμια απαξίωση των δημόσιων δομών στους στρατηγικούς τομείς φέρνει τους εργαζόμενους και τους λαούς αντιμέτωπους με νέα προβλήματα.

 

Ας αφήσει στην άκρη  η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της τα περί ατομικής ευθύνης και ας κοιτάξει να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας για το λαό με αύξηση των προϋπολογισμών και των δαπανών για την υγεία και προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων στο ΕΣΥ. Ας παγώσει τις δόσεις αποπληρωμής του δημόσιου χρέους για το 2020…..

 

Οι εργαζόμενοι που πλήττονται από τον κορονοϊό πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν ολόκληρο το μισθό τους και να απαγορευτούν οι απολύσεις. Οι επιχειρήσεις που βρίσκουν την ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ατομικές ή συλλογικές απολύσεις ή “τεχνική ανεργία” πρέπει να διωχθούν ποινικά. Πλήρης μισθός για τα άτομα που αναγκάζονται να αφήσουν την εργασιακή τους θέση, για να φροντίσουν μαθητές των οποίων τα σχολεία έχουν κλείσει ή για να φροντίσουν ηλικιωμένους ή ασθενείς που αναρρώνουν.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις/ους εργαζόμενες/ους στο κλάδο της υγείας

 

Το σωματείο μας καλεί

όσους και όσες  εργάζονται σε γραφεία , καταστήματα και αποθήκες να φορούν γάντια. Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι σε οργανισμούς να εξυπηρετούν μόνο αναγκαία αιτήματα πολιτών εναρμονισμένοι με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Να υπάρχουν απολυμαντικά στους χώρους δουλειάς και στα αυτοκίνητα των πωλητών. Να επιδιώκουμε να πραγματοποιούνται δουλειές με χρήση τηλεφώνου και υπολογιστών. Οι πωλητές να μην επισκέπτονται πελάτες τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να συνεννοούνται τηλεφωνικώς για τις επισκέψεις τους σε καταστήματα γεωργικών εφοδίων.

Χωρίς πανικό  συνεχίζουμε τις ζωές μας. Για οποιοδήποτε εργασιακό πρόβλημα να επικοινωνούμε με τα μέλη του Δ.Σ.

 

το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *