Η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις του για το Πολυτεχνείο

πολυτεχνείο

Δύο ανακοινώσεις εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Στην πρώτη μιλούσε για την εξέγερση ενάντια στην “αμερικανοκίνητη χούντα” ενώ στην δεύτερη που εκδόθηκε με τον χαρακτηρισμό “ορθή επανάληψη” είχε διαγραφεί ολόκληρη αυτή η φράση.

Εκτός από την αναφορά στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην εγκατάσταση της χούντας που απαλείφθηκαν εντελώς στην δεύτερη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε και τις διατυπώσεις που υπήρχαν στην πρώτη κι αναφέρονταν στην κατάργηση του Μνημονίου.

Η φράση στην πρώτη ανακοίνωση-μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης”, ήταν που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία την χαρακτήρισε “προσβλητική για το κοινοβουλευτικό σύστημα”, τονίζοντας παράλληλα ότι “νοθεύει το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα, στον οποίο έλαβε μέρος με ομοψυχία το σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης”.

Μετά απ’ αυτό το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη διόρθωση της ανακοίνωσης, απαλείφοντας την επίμαχη φράση και αναγνωρίζοντας εμμέσως το λάθος που έκανε, για να μην προκαλέσει και διπλωματικές παρενέργειες…

Η κωλοτούμπα αυτή των επίδοξων αυριανών κυβερνητών μας, αποτελεί προφανώς μια πολύ χαρακτηριστική ένδειξη για την σοβαρότητα  και τον αταλάντευτο τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτούν και θα τηρήσουν τις εξαγγελλίες τους, αν πάρουν τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσουν αυτά που υπόσχονται…

Στο πρώτο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής:

Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης.

41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη και την προστασία των αδύναμων. Για τα δικαιώματα της νεολαίας. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση. Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης”.

Και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά τη Δευτέρα στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Με τη δεύτερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ “διορθώνει” τα πράγματα, γι αυτό και την χαρακτηρίζει “ορθή επανάληψη”, ενώ δεν κάνει πλέον καμία αναφορά στις ΗΠΑ. Το ακριβές περιεχόμενό της είναι το εξής:

“41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.

Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.

Να συμμετάσχουμε μαζικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *