Έντονη η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή μας σήμερα

σεισμογραφ.

Έντονη ήταν η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή μας από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Συγκεκριμένα η σεισμική δραστηριότητα άρχισε τις πρωινές ώρες με τρεις σεισμούς που καταγράφηκαν στο Βόρειο Ιόνια δυτικά των Παξών και στο μισό περίπου της απόστασης από Ιταλία. Ήταν τρεις σεισμοί εντάσεως από 2,8 μέχρι 3,4 Ρίχτερ και με εστιακό βάθος 10 Χλμ.

Στις 11:38 τοπική ώρα ένας αρκετά ισχυρός σεισμός εντάσεως 4.5 Ρίχτερ καταγράφηκε με το επίκεντρό του στον θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα 6-7 χιλιομέτρα ΒΔ της Άσσου. Ο σεισμός αυτός που έγινε έντονα αισθητός και στην Λευκάδα είχε εστιακό βάθος 5 Χλμ.

Λίγο πιο κοντά στην ξηρά, μέσα στον κόλπο της Άσσου, καταγράφηκαν σήμερα τρεις ακόμη σεισμοί εντάσεως από 3 μέχρι 3,5 Ρίχτερ και στο ίδιο εστιακό βάθος των 5 Χλμ.

Στις 15:13 τοπικής ώρας μια νέα ασθενής σεισμική δόνηση εντάσεως 2,4 Ρίχτερ καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 5-6 Χλμ Βόρεια της πόλης της Λευκάδας, μοντά στην Πρέβεζα με εστιακό βάθος 5 Χλμ.

Ας ελπίσουμε πως με όλους αυτούς τους σεισμούς που συνέβησαν γύρω μας, η συγκεντρωμένη σεισμική ενέργεια εκτονώθηκε και δεν θα έχουμε καμιά δυσάρεστη κι ανησυχητική συνέχεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *