Ακόμα ένα βήμα για την Μαρίνα του Βλυχού

Ακόμα ένα βήμα για την Μαρίνα του Βλυχού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 31 Ιανουαρίου 2020

 

Μαρίνα Βλυχού: Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο – Επίσκεψη του Διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων της Enterprise Greece στην Λευκάδα

 

Στην Λευκάδα βρέθηκε ο Διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων της Enterprise Greece, κ.Άκης Σκλάβος, προσκεκλημένος του Βουλευτή Ν.Λευκάδας κ.Θανάση Καββαδά, για την προώθηση της επένδυσης της Μαρίνας στο Βλυχό.

Ακόμα ένα βήμα για την Μαρίνα του Βλυχού

Ο κ.Σκλάβος βρέθηκε το πρωί στο γραφείο του Βουλευτή, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βλυχού, κ.Σπύρο Σολδάτο, και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, συζήτησαν για τις προοπτικές και τη σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή και την Λευκάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκλάβος ενημέρωσε ότι ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επενδυτές, ενώ ανέφερε ότι συνεργάζεται με το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να κατατεθούν το ταχύτερο δυνατό προς ψήφιση οι τροπολογίες που προωθεί ο Βουλευτής, ώστε να προχωρήσει η επένδυση της μαρίνας με fast track διαδικασίες.

Ακόμα ένα βήμα για την Μαρίνα του Βλυχού

Στη συνέχεια ο κ. Σκλάβος, μαζί με τον Βουλευτή, τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Σπύρο Καρβούνη και τους εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας, επισκέφθηκαν το Βλυχό, όπου πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή όπου θα υλοποιηθεί η επένδυση, ενώ συζήτησαν και το ενδεχόμενο ένταξης και συνοδών έργων, όπως η περιφερειακή οδός, και άλλα.

Τέλος, βρέθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου Λευκάδας, όπου ο κ.Σκλάβος ενημέρωσε για τα στάδια της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την εξεύρεση επενδυτή, καθώς και τις αδειοδοτήσεις και μελέτες που θα απαιτηθούν και τη στενή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Δήμου και Enterprise Greece.

Σχετικά με την επίσκεψη ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι ο κ. Σκλάβος, με τον οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου να επισκεφθεί το Βλυχό και να συναντήσει και να ενημερώσει τους τοπικούς παράγοντες. Θεωρώ ότι έπειτα από την τροπολογία της Κυβέρνησης που καθιστά την Μαρίνα στρατηγική επένδυση αλλά και τις δύο νέες που θα έρθουν σύντομα για επίσπευση των διαδικασιών, και με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχει ήδη εκφραστεί από υποψήφιους επενδυτές, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της υλοποίησης αυτού του μεγάλου έργου.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *