Συναντήσεις του βουλευτή με Αντιπ/ρχη, Δήμαρχο & Λ.Τ.

Συναντήσεις του βουλευτή με Αντιπ/ρχη, Δήμαρχο & Λ.Τ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 8 Ιανουαρίου 2020

 

Συναντήσεις του Θανάση Καββαδά με Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

 

Επισκέψεις στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας και στο Δημαρχείο Λευκάδας πραγματοποίησε την Τρίτη ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να ευχηθεί στην ηγεσία και στο προσωπικό για τον Νέο Χρόνο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2020 θα είναι ένας χρόνος συνεργασίας και δημιουργίας για το καλό του τόπου και των Λευκαδιτών.

Πέρα από το εθιμοτυπικό κομμάτι της επίσκεψης, ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει διαδοχικά με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Ανδρέα Κτενά, με τον Δήμαρχο κ.Χαράλαμπο Καλό και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρο Καρβούνη για διάφορα θέμα αρμοδιότητάς τους.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επισκευές των ζημιών στις εκκλησίες από το σεισμό του 2015, οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα, η επιτάχυνση των εργασιών για την ανάπλαση του Νυδρίου, η ενεργοποίηση της μελέτης για την παραλιακή ζώνη του πρώην Δήμου Ελλομένου, από το λιμάνι του Περιγιαλίου έως το Μεγάλο Αυλάκι, καθώς και η ολοκλήρωση της μελέτης για τη χάραξη του νέου δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου έως την παραλία της Ρούδας (Μικρός Γιαλός).

Συναντήσεις του βουλευτή με Αντιπ/ρχη, Δήμαρχο & Λ.Τ.

Στη συνέχεια, ο κ.Καββαδάς συναντήθηκε με τον Δήμαρχο με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος για την Λευκάδα, όπως η διευθέτηση του θέματος των σκουπιδιών, η πορεία του θεάτρου, έπειτα από την παραχώρηση του κτήματος, η ολοκλήρωση μελετών για χώρους άθλησης σε διάφορες περιοχές του νησιού, καθώς και η ανάγκη έργων για επανόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες κατολισθήσεις, ενώ ο Βουλευτής από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει με την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και συζήτησαν επισταμένα το master plan του λιμένα Λευκάδας, το οποίο βρίσκεται προς έγκριση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο κ.Καρβούνης εξέφρασε την άποψη ότι η μελέτη χρειάζεται ορισμένες αλλαγές πριν εξεταστεί από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Συναντήσεις του βουλευτή με Αντιπ/ρχη, Δήμαρχο & Λ.Τ.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να είναι με σκοπό τη βελτίωση του σχεδιασμού προς όφελος της πόλης, των δημοτών και των επισκεπτών της Λευκάδας, και σε κάθε περίπτωση να γίνει άμεσα, καθώς το master plan επρόκειτο να εξεταστεί από την ΕΣΑΛ.

Τέλος, τόσο με τον Δήμαρχο, όσο και με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, συζητήθηκε η κατασκευή της Μαρίνας στο Βλυχό. Ο Βουλευτής ενημέρωσε για τις ενέργειες που γίνονται, ώστε να προχωρήσει η επένδυση με fast track διαδικασίες, ενώ επεσήμανε ότι ο Δήμος θα πρέπει να διερευνήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικοπέδων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση της επένδυσης ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος και ο Δήμος να κατοχυρώσει και να αντλήσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την επένδυση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *