Ενημέρωση του Λιμεναρχείου για την προσάραξη του Ε/Γ

Ενημέρωση του Λιμεναρχείου για την προσάραξη του Ε/Γ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για περιστατικό προσάραξης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΙΟΝΙΑ” ελληνικής σημαίας (υπό νηολόγηση), στα βραχώδη αβαθή ανατολικού υποθαλάσσιου κυματοθραύστη έξω από το βόρειο δίαυλο Λευκάδας.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ επίσης ενεργοποιήθηκαν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση ναυτικών ατυχημάτων και για την καταπολέμηση ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Με τη συνδρομή των εν λόγω στελεχών, καθώς και των Α/Κ σκαφών “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.Λ. 44 και “ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ” Σ.Λ. 171, το πλήρωμα του “ΙΟΝΙΑ” εγκατέλειψε με ασφάλεια το πλοίο, λόγω έντονης εισροής υδάτων, τα οποία στη συνέχεια απαντλήθηκαν από τα ανωτέρω στελέχη σε συνεργασία με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας. Κατά τη διενέργεια επιθεώρησης από δύο (02) ιδιώτες δύτες, παρατηρήθηκαν εκδορές στο μπροστινό μέρος του πλοίου, ενώ διαπιστώθηκε ότι από την πρόσκρουση έχει επίσης δημιουργηθεί πιθανώς ρήγμα, μη ορατό λόγω της θέσης του σκάφους στα βράχια, καθώς και θραύση δύο (02) προπελών.
Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΟΝΙΑ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *