Λαϊκή Συνέλευση Τσουκαλάδων: Να σταματήσει ο εμπαιγμός

Λαϊκή Συνέλευση Τσουκαλάδων: Να σταματήσει ο εμπαιγμός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  ΕΔΩ  ΚΑΙ ΤΩΡΑ  Ο  ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  ΕΙΚΟΣΙ  ΧΡΟΝΩΝ

 

Προς

Κυβέρνηση – Υπουργείο Περιβάλλοντος   – Ελληνικό Κτηματολόγιο

Πολιτικά κόμματα – Τοπικές Επιτροπές Κομμάτων 

Βουλευτή Λευκάδας

Περιφερειακή Ενότητα  Λευκάδας  και παρατάξεις –  Δήμο Λευκάδας και παρατάξεις

Τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Προς όλους τους απανταχού Τσουκαλαδιώτες

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  21  Δεκέμβρη  Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων των Τσουκαλάδων, μετά από πρόσκληση της αντιπροσωπείας (τοπικού συμβούλιου και επιτροπής αγώνα), για να ενημερώσουν για την συνάντηση που είχαν με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημ. Αρχής και των παρατάξεων καθώς και  ο βουλευτής που ήταν παρών στο ραντεβού στο κτηματολόγιο που ο ίδιος έκλεισε.

Ο λόγος της μετάβασης ήταν η άρνηση του εργολάβου να μετρήσει 200 ΚΑΕΚ που έμειναν αμέτρητα για διάφορους λόγους.  Είχε συμφωνήσει ο εργολάβος από το τέλος Οκτώβρη να συλλέξει τα στοιχεία το τοπικό συμβούλιο να του τα παραδώσει και να μετρηθούν μέσα στο 2019. Οι σχετικές καταστάσεις πήγαν στο γραφείο στους Σφακιώτες και αφέθηκαν στα ράφια.

Ξαφνικά εμφανίστηκε συνεργείο στις 2 Δεκέμβρη για να μετρήσει μόνο για μια βδομάδα είπε στον πρόεδρο ο εργολάβος με βάση μια κατάσταση που έφτιαξε ( δεν την έστειλε για ενημέρωση στα καφενεία) και αγνοώντας την κατάσταση που πήγε ο πρόεδρος στο γραφείο Σφακιωτών.

Η αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας στην συνάντηση μπορεί να περιγραφεί με την φράση  «εκεί που μας χρωστούσαν μας γύρεψαν και το βόδι».

Πιο συγκεκριμένα είπαν ότι δεν πήγαν οι Τσουκαλαδιώτες να μετρηθούν οι ιδιοκτησίες τους και μόνο για 1100 ΚΑΕΚ έχουν στοιχεία, από τα 5000 που αποτελούν το σύνολο των περιοχών επανακαταμέτρησης (Τσουκαλάδες, Απόλπαινα, Σφακιώτες τέως Λευκάδας και Αλεξάνδρου). Μετά είπαν ότι  τα 1100 ΚΑΕΚ είναι από τους Τσουκαλάδες.

Το σοβαρότερο που είπαν είναι ότι δεν θα γίνουν δεκτά τα ΚΑΕΚ που δεν έχουν υπογράψει όλοι οι όμοροι !!!!!   Όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Απρίλη του 2019 που άρχισαν οι μετρήσεις μέχρι και τις τελευταίες του Δεκέμβρη δεν γινόταν και δεν ήταν και δυνατόν να γίνει. Ούτε το ελεγκτικό κλιμάκιο του κτηματολογίου υπέδειξε κάτι διαφορετικό.

Μας ενημέρωσαν τώρα ότι η σύμβαση έληξε. Από τον Ιούνιο του 2018 που υπογράφτηκε, μας είπαν (βουλευτής και εργολάβος)  ότι είναι τριετής και λήγει το 2021.

Εσείς κύριοι του κτηματολογίου γιατί δεν την στείλατε στο τοπικό συμβούλιο; Μας την έδειξε χθες ο βουλευτής χωρίς να δεχθεί να μας δώσει αντίγραφο. (κρατικά μυστικά;)

Ο βουλευτής μας ενημέρωσε ότι ζήτησε να επεκταθεί η σύμβαση του εργολάβου μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2020 και να δοθεί προθεσμία 2 μηνών για να μετρηθούν τα 200 ΚΑΕΚ.

 

Κύριοι,

Η ευθύνη  της εικοσαετούς ομηρίας των κατοίκων (δεν υπάρχουν ακόμα τίτλοι ιδιοκτησίας)  είναι του κτηματολογίου και των πολιτικών προϊσταμένων (υπουργών και κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια)

Η οικονομική αιμορραγία (τοπογραφικά – δικηγόροι – δικαστήρια) όσων αναγκάστηκαν  να πουλήσουν κάτι για να αντιμετωπίσουν σοβαρό τους πρόβλημα,  είναι δική σας ευθύνη.

Ο έλεγχος της προόδου και γενικότερα της υλοποίησης του έργου (από τον Ιούνιο του 2018 που

υπογράφτηκε η σύμβαση η επανακαταμέτρηση άρχισε τον Απρίλη του2019) είναι δική σας ευθύνη.

 

Τώρα έρχεστε και μας βάζετε το μαχαίρι στο λαιμό με ασφυκτικές προθεσμίες που όποιος προλάβει θα το σώσει, αλλιώς θα πάει δικαστικά για να μην το χάσει οριστικά.

 

Κύριοι

Τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό θα τον σταματήσουμε  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Οι χωριανοί,  μετά την ενημέρωση, είναι εκτός εαυτού, αγανακτισμένοι αλλά και αποφασισμένοι

 

Μετά την αποχώρηση των προσκεκλημένων η Γενική Συνέλευση κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω διαπιστώσεις, αιτήματα και πλαίσιο δράσης:

 

Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και είναι ευθύνη να το λύσουν άμεσα το κτηματολόγιο , οι πολιτικοί προϊστάμενοι και η Βουλή.

 

Απαιτούμε

  • Να γίνουν δεκτές οι μέχρι τώρα μετρήσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Nα ολοκληρωθούν οι μετρήσεις και αν υπάρχουν νομικά εμπόδια να τα άρει, ειδικά για τους Τσουκαλάδες, με νομοθέτηση η Βουλή.
  • Τα χαρακτηρισμένα (με ευθύνη του Κτηματολογίου) σπίτια και αγροτεμάχια με τον όρο «αγνώστου» να συμπεριληφθούν μέσα στο καθεστώς της επανακαταμέτρησης και να μην υποχρεωθεί κανένας σε περαιτέρω έξοδα δικαστικά κλπ για την νομιμοποίηση τους.
  • Τα λάθη της πιλοτικής εφαρμογής είχαν να κάνουν και με κάποια ΚΑΕΚ που είτε δεν υπάρχουν είτε το ένα έγινε δυο.
  • Να μπει τέρμα στα χρονικά τελεσίγραφα  δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο για την ολοκλήρωση των μετρήσεων, την ανάρτηση και χρόνο για τις ενστάσεις. Δεν μπορούσε στις 170 μέρες περίπου, που γίνονταν μετρήσεις να καλυφθούν τα 3.000 περίπου ΚΑΕΚ του Χωριού

 

Τα αιτήματα αυτά τα αποστέλλουμε στους αιρετούς του Νομού και σε όλους όσους αναφέρονται παραπάνω.

Δεν  παρακαλάμε κανέναν σε συμπαράσταση.

Καλούμε και απαιτούμε να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους.

Σε περίπτωση μη αποδοχής  των αιτημάτων από την πολιτική ηγεσία, το Τοπικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Αγώνα θα προχωρήσει σε όλες τις μορφές κινητοποιήσεων  μέχρι να δικαιωθούμε.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ

ΤΑ  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ  ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ , ΕΝΩΜΕΝΟΙ   ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ 

ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ  22-12-2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *