Ε/Γ σκάφος προσάραξε στην Αμμόγλωσσα

Ε/Γ σκάφος προσάραξε στην Αμμόγλωσσα

Σε μηχανική βλάβη ή στην ελλειπή σήμανση οφείλεται η προσάραξη?

Στον Νοτιότερο από τους τρεις υποθαλάσσιους βραχίονες (τα γνωστά μπαστούνια της Αμμόγλωσσας) όπως τα λένε οι ντόπιοι, προσάραξε σήμερα το πρωί το Ε/Γ ΙΟΝΙΑ και ενώ ταξίδευε κενό επιβατών από την Κροατία προς την Σάμο. Ένας εκ των τριών επιβαινόντων (ιδιοκτήτες και  πλήρωμα) διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λευκάδας χωρίς όμως να διαπιστωθεί πως έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, πέραν του σοκ εξ αιτίας της προσάραξης. Το σκάφος όμως φαίνεται να έχει σοβαρή ζημιά με ρήγμα στα ύφαλα της πλώρης του γι αυτό και έχει πάρει σοβαρή έμπλωρη κλίση, ενώ παραμένει καθισμένο στις πέτρες του υποθαλάσσιου βραχίονα..

Προς το παρόν έχει τοποθετηθεί περιμετρικά του σκάφους πλωτό φράγμα ώστε να αποτραπεί εξάπλωση ενδεχόμενης ρύπανσης, ενώ αναζητούνται τρόποι για την ασφαλή αποκόλληση του. Πρόκειται όμως για μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση, η οποία όσο το σκάφος παραμένει σ΄ αυτή τη θέση πάνω στις πέτρες θα γίνεται δυσκολότερη, καθότι με το μπότζι που προκαλείται από τον διαρκή κυματισμό τα ρήγματα στα ύφαλα διαρκώς θα θα διευρύνονται…

Ε/Γ σκάφος προσάραξε στην Αμμόγλωσσα

Σχετικά με την αιτία της προσάραξης, οι πρώτες (αδιασταύρωτες) πληροφορίες μιλάνε για ακυβερνησία που προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, αν και τότε παραμένει η απορία γιατί ο κυβερνήτης δεν φουντάρισε την άγκυρα πριν το σκάφος φτάσει πάνω στις πέτρες και τόσο κοντά στην ακτή. Της υπόθεσης έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Λευκάδας, άνδρες του οποίου παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *