Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 11/12/19

 

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού στις 20 Νοεμβρίου 1989. Έκτοτε με πρωτοβουλία του ΟΗΕ και της UNICEF ορίστηκε η 11η Δεκεμβρίου ως η “Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού”, ημερομηνία που συμπίπτει με την ίδρυση της UNICEF.

 

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών. Μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας προς όλα τα παιδιά, για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος απαλλαγμένο από κάθε μορφή βίας.

 

Όλα τα παιδιά, δίχως διακρίσεις έχουν δικαιώματα όπως οι ενήλικες. Εξαιτίας της ευάλωτης φύσης τους όμως, έχουν και επιπλέον δικαιώματα, καθώς χρειάζονται ειδική φροντίδα. Η κάθε κοινωνία οφείλει  για την σωστή ανατροφή των παιδιών, μέσα σε πνεύμα ειρήνης, αξιοπρέπειας, ανοχής, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Μόνο έτσι θα προετοιμαστούν πλήρως για μια ισορροπημένη ατομική ύπαρξη μέσα στη κοινωνία, αλλά και αυτά με τη σειρά τους να προσφέρουν σε αυτήν.

 

Η πολιτεία, με τα όργανα που διαθέτει θα πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά, ειδικότερα αυτά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, και με σχεδιασμό να υλοποιεί παρεμβάσεις με σκοπό να επιφέρει θετικές αλλαγές. Ως  Δήμος Λευκάδας δεσμευόμαστε να φροντίζουμε για την ποιοτική λειτουργία των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και των δομών και προγραμμάτων που υποστηρίζουν και  προασπίζουν την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

 

Ανεξαρτήτως ημερομηνίας, τα παιδιά όλου του κόσμου χρειάζονται αγάπη και φροντίδα.

Εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που πλησιάζουν, ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη, και χαρά.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.