Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Κτενάς

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Κτενάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο Τύπου

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Αντιπεριφερειάρχης Αντρέας Κτενάς για το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού – Λευκάδας

 Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφθηκε χθες (9 Οκτωβρίου) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, συμμετέχοντας στην ημερίδα διαβούλευσης, που διοργάνωσε το Υπουργείο, για τους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ).

Στην ημερίδα, που ως στόχο είχε την ανταλλαγή απόψεων για την αναβάθμιση των ΦΔΠΠ, συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι των ΦΔΠΠ, των Περιφερειών, των Δήμων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και της επιστημονικής κοινότητας.

Κατά την παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, τόνισε ότι οι προστατευόμενες περιοχές είναι αναντικατάστατο κεφάλαιο όχι μόνο εθνικής, αλλά και ευρωπαϊκής σημασίας, που Περιφέρειες, όπως τα Ιόνια Νησιά, αξιοποιούν για την βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών τους.

«Οι αιρετές Περιφέρειες έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να συνεργαζόμαστε και να ενώνουμε δυνάμεις με άλλους φορείς και την Κοινωνία. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέλουμε τους Φορείς Διαχείρισης ως μέρος του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, ώστε να έχουμε αποτελεσματικότερη προστασία και καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου» ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να εξασφαλίζει ευρύτερες συνέργιες και συναινέσεις και να επιτυγχάνει αποτελέσματα.

«Δεν μας φοβίζουν οι επιπλέον αρμοδιότητες, αλλά θέλουμε την ανάλογη στήριξη της Πολιτείας με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Θέλουμε να μπορούμε να προστατεύουμε αποτελεσματικά το φυσικό μας πλούτο, τον οποίο οφείλουμε να παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές» ανέφερε από το βήμα ο κ. Κτενάς ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, είχε σύντομη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, αφού και οι δύο Περιφέρειες συμμετέχουν στον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού-Λευκάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *