Οι διαδοχικές συναντήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου

Οι διαδοχικές συναντήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου

Με τον υφυπουργό Οικονομικών  κο Βεσυρόπουλο συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου την Πέμπτη  στο υπουργείο. Η συζήτηση αφορούσε  την νέα φιλοσοφία στη φορολογική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση,  η οποία βασίζεται στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην είσοδο της ψηφιακής εποχής. Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα  οι επιχειρήσεις θα έχουν μόνο ηλεκτρονικά βιβλία, ενώ θα υπάρχει διασύνδεση ανάμεσα στο ΓΕΜΗ, στο Κτηματολόγιο και στο Taxisnet, ώστε αφενός η φορολογική διοίκηση να κάνει τη δουλειά της γρήγορα και αποτελεσματικά και αφετέρου οι φορολογούμενοι να μη χρειάζεται να πηγαίνουν στις εφορίες.

Ένα επιπλέον θέμα συζήτησης ήταν και το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στο οποίο  έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα περισσότερες από 515.000 αιτήσεις,  ενώ υπερβαίνει ήδη τα 4,5 δισ. ευρώ το ρυθμισμένο ποσό των αιτήσεων και καθημερινά  πλέον υποβάλλονται 50.000 μέχρι 70.000 αιτήσεις.

Επίσης ο Πρόεδρος  συναντήθηκε και με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κο  Φώτη Κουρμούση για το ίδιο ζήτημα,  ο κος Κουρμούσης διαβεβαίωσε τον κο Σκιαδαρέση ότι πλέον με την υπαγωγή τους στην ρύθμιση των 120 δόσεων οι επιχειρηματίες  θα μπορούν να επιστρέψουν σιγά-σιγά στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα, να μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους, να κινούν αυτούς τους λογαριασμούς που μέχρι τώρα ήταν παγωμένοι λόγω κατασχετηρίων που είχαν εκδοθεί.

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *