Η Ν. Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία

   Η Ν. Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία

Η ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ  ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Κι εκεί που περιμέναμε να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, έχουν φουλάρει για τα καλά τις μηχανές τους, για την κατεδάφιση του Ε.Σ.Υ. και του δημόσιου χαρακτήρα του, για να προχωρήσει μετά η Κυβέρνηση Α.Ε. στο ξεπούλημα τμημάτων φιλέτων στους ανυπομονούντες σπόνσορες. Τόσο αγώνα έκαναν , τζάμπα ο κόπος;

Πρώτο θύμα στα καθ υμάς το Νοσοκομείο.

Ξεκίνησε η εκστρατεία με τον απόλυτα προβλέψιμο και μονότονα επαναλαμβανόμενο τρόπο των εκφραστών νεοφιλελεύθερων πολιτικών με στημένα δημοσιεύματα και τους  κλασσικούς λαγούς ( Μπάμπης Παπαδημητρίου για το νερό, ΠΟΕΔΗΝ για την Υγεία.

Έχουμε από τον Απρίλιο ένα μπαράζ δημοσιευμάτων τοπικά ,κατά εργολαβικό τρόπο από συγκεκριμένο site συνεπικουρούμενο από τους συνήθεις γνωστούς υπόπτους του fb οι οποίοι έχουν τόση σχέση με τα θέματα υγείας όση έχει και κατά την λαϊκή ρήση ‘’ο φάντης με το ρετσινόλαδο’’. Στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων αυτών η κατασυκοφάντηση , η απαξίωση, η διαστρέβλωση  γαρνιρισμένα πάντα από fake news.

Κανείς δεν αναφέρει ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία χρεοκοπημένη χώρα που παρέλαβε το 2015, παρέλαβε και   ένα Νοσοκομείο με καμία πρόσληψη μονίμου ιατρικού προσωπικού από το 2010 και με ιατρικό δυναμικό μόλις 19 γιατρούς, με ένα χρέος 1.500.000 € και με 280.000 € βεβαιωμένες οφειλές στην Εφορία από νοσήλια ανασφάλιστων συμπολιτών μας για τα έτη 2013-2014.

Το 2019 παρέδωσε ένα Νοσοκομείο με :

  1. πλεόνασμα 1.200.00 € από χρέος 1.500.000 €
  2. διαγραφή των χρεών των ανασφάλιστων στην Εφορία
  3. ιατρικό δυναμικό 39 ιατρών (22 μόνιμοι και 15 επικουρικοί και 2 ειδικευόμενοι)
  4. Καρδιολογική Κλινική και μονάδα εμφραγμάτων, για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Λευκάδας ( μέσω της πρόσληψης 2 μονίμων και ενός επικουρικού ιατρού που προστέθηκαν στο ήδη υπηρετούντα 1 μόνιμο).
  5. Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο νέο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία από την δαπάνη αγοράς του από το εμπόριο.

6.Εγγεκριμένο από το Δ.Σ.  οργανόγραμμα που προβλέπει 68 θέσεις μονίμου ιατρικού προσωπικού έναντι των 45 θέσεων που προέβλεπε ο οργανισμός του 2012.

Αντί αυτών έχουμε:

  1. Κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής με την αποχώρηση 2 ιατρών, ενός μονίμου και ενός επικουρικού. Ο επικουρικός αποχώρησε επειδή έληγε η θητεία του, και δεν υπήρχαν πιστώσεις για την επαναπρόσληψη του ή άλλου από την λίστα επικουρικών. Να θυμίσουμε αντίστοιχα ότι στα τέλη του 2018 έληξε η θητεία 3 επικουρικών ιατρών (Χειρουργός-Αναισθησιολόγος-Νεφρολόγος). Με διαδικασίες fast track εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις ,αντιμετωπίστηκαν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και σε 3-7 μέρες επαναπροσλήφτηκαν. Η σύγκριση με το σήμερα είναι τραγική.

Ο έτερος ,μόνιμος ιατρός έκανε χρήση του Ν. 3852/2010 και πήρε απόσπαση για την Πρέβεζα απογοητευμένος συγχρόνως , έχοντας πέσει θύμα δημόσιας καταγγελίας εκ μέρους του βουλευτή για την ψήφο του στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου η οποία δεν ικανοποιούσε τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του βουλευτή. Ωραία αντίληψη περί δημοκρατίας. Ας καταργήσουν το Δ.Σ. να ησυχάσουμε όλοι, απλά και παστρικά.

  1. Η έγκριση από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου του νέου οργανισμού που προβλέπει όπως είπαμε 68 θέσεις μονίμου ιατρικού προσωπικού, έχει σταλεί στο Υπουργείο και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

3.Απόρριψη του αιτήματος για άμεση αύξηση των πιστώσεων κατά 775.000 €, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι τέλους του 2019.Αντί αυτού είχαμε έγκριση 25.000 € η οποία μόλις επαρκεί για την μισθοδοσία του επικουρικού χειρουργού του οποίου η πρόσληψη είχε εξασφαλιστεί από την λίστα επικουρικών από τον Απρίλιο, αλλά μετεκλογικά χάθηκε. Διαβάζουμε στο Δ.Τ. του βουλευτή μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Κικίλια κατά γράμμα  ‘’Σχετικά με τις θέσεις που είχαν ήδη προκηρυχθεί ο κ. Καββαδάς ενημερώθηκε ότι για τη θέση του Αναισθησιολόγου δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος ιατρός, ενώ για τις θέσεις του οδοντιάτρου και του χειρουργού υπάρχει ενδιαφέρον. Για όλες όμως τις παραπάνω θέσεις δεν υπάρχουν πιστώσεις έτσι ώστε να μπορούν να προσληφθούν’’.

4.Εγκατάλειψη της ανασταλείσας λόγω εκλογών προκήρυξης 6 θέσεων μονίμων ιατρών βάσει της υπουργικής απόφασης Α.Π. Γ4α/γ.π.36305/Σχετ. 33374,29312,31649 / 17-5-2019.

( 2 Αναισθησιολόγοι, 1Νεφρολόγος. 1Παθολόγος, 1Βιοπαθολόγος, 4 Γυναικολόγος)

Αντί όλων αυτών σε Δ.Τ. του βουλευτή έχουμε αόριστες αναφορές ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδέχτηκε εισήγηση που κατέθεσε ο βουλευτής για  την κάλυψη 11 μονίμων θέσεων, διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς  όμως να μπαίνει στον κόπο να μας αναφέρει ποίας διαβούλευσης του και με ποίους θεσμικούς φορείς ήταν αποτέλεσμα αυτή η εισήγηση του. Επειδή όμως κάτι ξέρει ή κάτι  υποπτεύεται γράφει επί λέξει στη συνέχεια ‘’ δεσμεύτηκε(η ηγεσία δηλ) για την άμεση και ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ στο αίτημα για κάλυψη των κενών, δηλ. σε απλά ελληνικά ‘’φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά ……

Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών που ήδη έχουν εκφραστεί και που στοχεύουν να παραδώσουν κρίσιμους τομείς στην κερδοσκοπία ημέτερων φίλων και χορηγών. Το είδαμε με την δήλωση Μπάμπη Παπαδημητρίου περί ‘’απαράδεκτα φτηνού νερού’’ το είδαμε με τις δηλώσεις Χατζηδάκη περί οικονομικής κατάρρευσης της ΔΕΗ και φόρτωσαν ήδη αυξήσεις στον κοσμάκη για να την παραδώσουν πιο κερδοφόρα σε κάποιον ημέτερο και για την οποία φευ τα οικονομικά στοιχεία του 1ου εξαμήνου του 2019 δείχνουν ότι η ΔΕΗ είναι σε καλή πορεία και δεν έχει καμία σχέση με το καταστροφολογικό σενάριο Χατζηδάκη. Το είδαμε και στη Λευκάδα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ σε ρόλο λαγού για το Νοσοκομείο για να προχωρήσουν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη περί ΣΔΙΤ και ενοικίασης από ιδιώτες μηχανημάτων ( αξονικών και μαγνητικών τομογράφων).

Αν όλα αυτά προχωρήσουν εκτός του ότι ‘’θα πούμε το νερό ,νεράκι’’ αλλοίμονο και  σε όποιον αρρωστήσει και δεν έχει την δυνατότητα μίας χρυσοπληρωμένης ιδιωτικής ασφάλειας.

28/9/2019

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *