Το σχόλιο της ημέρας: Δήμος-Travel!

Το σχόλιο της ημέρας: Δήμος Travel!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Δημαρχείο Λευκάδας, πριν προφθάσει καλά-καλά να εγκατασταθεί στις καρέκλες της η νέα δημοτική Αρχή:  Το δεύτερο ταξιδάκι αναψυχής στο εξωτερικό είναι ήδη σε εξέλιξη για τα μέλη της, πριν καν συμπληρωθεί η τρίτη εβδομάδα της θητείας της! Ή για να το πούμε διαφορετικά: Η μοναδική δράση της δημοτικής μας Αρχής μέχρι σήμερα -πέραν των ταξιδιών σε Ουκρανία και Ιαπωνία- ήταν μια συντομότατη (διαδικαστική) συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εκλογή προεδρείου και επιτροπών. (Κάποιες  βαρύγδουπες ανακοινώσεις -για μάζεμα καρεκλών, γλαστρών και επιβολή της νομιμότητας- οι οποίες όμως προς το παρόν είναι μόνο προθέσεις, δεν πιάνονται μέχρι να πραγματωθούν…)

Σ΄εκείνη μάλιστα την μια και μοναδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακούσαμε τον δήμαρχο αβίαστα να προαναγγέλλει νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση για το φλέγον θέμα των σκουπιδιών. Όμως ούτε κατεπείγουσα συνεδρίαση είδαμε ούτε τακτική κι ούτε φωνή ούτε ακρόαση είχαμε για το τεράστιο αυτό ζήτημα. Εκείνο που είδαμε ήταν μια πρωινή σημερινή επείγουσα ανακοίνωση, υπογεγραμμένη απ΄ τον ίδιο τον δήμαρχο, με την οποία μας ενημερώνει ότι τόσο σήμερα (17-9-19) όσο και την Πέμπτη (19-0-19) αναβάλλονται οι προγραμματισμένες ώρες υποδοχής του κοινού λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του!

Απ΄ τα κουτσομπολιά του Δημαρχείου μάθαμε πως η ανειλημμένη υποχρέωση του δημάρχου ήταν να πετάξει για Ιαπωνία, προκειμένου να επισκεφθεί εκεί την αδελφή μας πόλη Σιντζούκου… Στην δε απορία μας “μα αφού δεν έχει πάρει τέτοια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο” οι κουτσομπόληδες ήταν αρκούντως ενήμεροι: “Δεν θα χρειαστεί τέτοια απόφαση“, μας είπαν, “θα πάρει την έγκριση απ΄ την οικονομική επιτροπή που θα συνεδριάσει το μεσημέρι” συμπλήρωσαν. Και βγήκαν αληθινοί!!…

Ομολογώ πως έμεινα αποσβολωμένος απ΄αυτή την εξέλιξη. Όπως αποσβολωμένοι έμειναν και όσοι συνδημότες έτυχε να μάθουν τα καθέκαστα και το κουβεντιάσαμε στην συνέχεια. Σε έναν δήμο με τα μύρια όσα προβλήματα σε εξέλιξη, που πέρα απ΄τα σκουπίδια, δείχνει να είναι στα όρια της διάλυσης σε όλους τους τομείς και που είναι  παραδομένος στην αυθαιρεσία και στις ορέξεις των πονηρών, το τελευταίο που θα περίμενε κανείς είναι να διαδέχονται τα ταξιδάκια αναψυχής των αρχόντων του το ένα το άλλο! Και κατανοώ απολύτως τον θυμόσοφο φίλο που ακούγοντας τα καθέκαστα βρήκε διέξοδο στο χιούμορ: “Αμ αυτός δεν είναι απλός δήμος, αλλά είναι ο Δήμος-Travel,” είπε!!!

Ο Σχολιαστής

Υ.Γ: Ευελπιστούμε πως μετά την επιστροφή του από την Άπω Ανατολή ο κ. δήμαρχος, θα αισθανθεί την ανάγκη να ενημερώσει τους δημότες (είτε μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου -που θα πρέπει ενίοτε κι αυτό να συνεδριάζει- είτε με κάποιον άλλο τρόπο) για τον πολύ σοβαρό (υποθέτουμε) λόγο, που τον υποχρέωσε να ξενιτευτεί τόσο άγαρμπα κι αιφνίδια στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου…

ο ίδιος                                                                                                                                                                                                                                                    .

6 σχόλια

  1. Κύριε Σχολιαστά εκτός από το ΔΗΜΟΣ/TRAVEL κανένα σχόλιο για τα κολωνάκια της Καραβέλα ως ειδικού επί του θέματος κατά την παρελθούσα 5ετία δεν είδαμε.

    • FortsaLefkada

      Αγαπητέ ανώνυμε μικρέ σερίφη και αρκούντως κακόβουλε σχολιαστή, θα κάνω μια εξαίρεση και παρότι είσαι ανώνυμος θα σου απαντήσω: Μπροστά μας, δυστυχώς, υπάρχει δάσος από αχρείαστα κολωνάκια κι ακόμη περισσότερα σχόλια στα περίεργα και στα λάθη που τελευταία είμαστε θεατές. Υπομονή φίλε μου. Όλα θα πάρουν τη σειρά τους και όλα θα γίνουν…
      Ο Σχολιαστής

  2. μακης μελας

    Δεν θα ξαναγραψεις για κολωνακια ….Να μας περασουν για Κολωνακιωτες;;;;;;;…Θα γραφεις για τα καγκελα στη πλατεια , καθως λενε οτι παμε με οριζοντα την ληξη της 4ετιας για την …Καγκελαρια (δηλαδη το Δημο!)…..

  3. Σχολιαστής 2

    Αγαπητέ κύριε Σχολιαστή θα ήθελα την άποψη σας για το εάν είναι σωστό το μέτρο του μαζεματος των καρεκλων και των γλαστρων από τους κονοχρηστους χώρους όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία ( θεωρώ ότι γνωρίζετε τον νόμο ) αλλιώς μπορώ να σας τον στειλω για τον δημοσιεύσετε. Επίσης θεωρώ ότι γνωρίζετε τον λόγο απουσίας του Δημάρχου στην Ιαπωνία ως δημοτικός σύμβουλος ( εαν πάλι Όχι μπορώ να σάς τον στείλω για να τον δημοσιεύσετε και αυτόν ). Τέλος ρωτήστε τον θυμόσοφο φίλο σας εάν θέλει να εκπροσωπήσει τον Δήμο μας σε επόμενη επίσκεψη στο εξωτερικό, εάν ναι δεν έχει κάτι άλλο απότο να κατέβει για Δήμαρχος την επόμενη τετραετία. Μεεκτίμηση.

    • FortsaLefkada

      1. Το μέτρο μαζέματος των καρεκλών και των γλαστρών είναι πολύ σωστό, μόνο που δεν τα βλέπω να υλοποιούνται, ούτε το ένα ούτε το άλλο.
      2.Δεν γνωρίζω τον λόγο της απουσίας του Δημάρχου στην Ιαπωνία, γιατί δυστυχώς δεν αντιλήφθηκα καμιά τέτοια ανακοίνωση από πλευράς του. Και βέβαια δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος, μάλλον με μπερδεύετε με άλλον. Αλλά και να ήμουν πάλι δεν θα το γνώριζα, γιατί εξ όσων γνωρίζω δημοτικό συμβούλιο ακόμη δεν έγινε, με εξαίρεση το πρώτο που έγινε αποκλειστικά για εκλογή προεδρείου και επιτροπών. Η ενημέρωσή μου λοιπόν ήταν αποκλειστικά από κουτσομπολιά, κάτι που δεν με καλύπτει… Αν μου στέλνατε πάντως πότε έγινε -και δεν το πήρα χαμπάρι- θα σας ήμουν υπόχρεος…
      3. Ρώτησα τον θυμόσοφο φίλο μου, όπως μου ζητήσατε και μου είπε πως ούτε να εκπροσωπήσει κανέναν ενδιαφέρεται, ούτε πολύ περισσότερο να γίνει δήμαρχος, πλην δεν θεωρεί πως αυτή τη στιγμή η εκπροσώπηση του Δήμου στα γιαπωνέζικα πανηγυράκια είναι σοβαρή προτεραιότητα.
      Ελπίζω να σας κάλυψα
      με πολλή εκτίμηση
      Ο Σχολιαστής

  4. Σχολιαστής 2

    Αγαπητέ κύριε Σχολιαστή θα ήθελα την άποψη σας για το εάν είναι σωστό το μέτρο μαζέματος των καρεκλών και των γλαστρών από τους κοινόχρηστους χώρους όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία ( θεωρώ ότι γνωρίζετε τον νόμο, εάν όχι μπορώ να σας τον στείλω για να τον δημοσιεύσετε ). Επίσης θεωρώ ότι γνωρίζετε τον λόγο απουσίας του Δημάρχου στην Ιαπωνία αφού είστε δημοτικός σύμβουλος ( εάν πάλι όχι, μπορώ να σας τον στείλω για να τον δημοσιεύσετε και αυτόν ). Τέλος ρωτήστε τον θυμόσοφο φίλο σας εάν θέλει να εκπροσωπήσει τον Δήμο μας σε επόμενη επίσκεψη στο εξωτερικό, εάν ναι, θα πρέπει να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος την επόμενη τετραετία. Με εκτίμηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *