Η αγγελία της ημέρας: Στηρίζω…

Η αγγελία της ημέρας: Στηρίζω…

Στην διαχείριση του ΦΟΡΤΣΑ πήραμε την παρακάτω αγγελία με την ένδειξη “προς δημοσίευση”:

Ευυπόληπτος και εχέμυθος πολίτης διατίθεται να δηλώσει δημοσίως ότι στηρίζει οποιονδήποτε υποψήφιο βουλευτή του το ζητήσει, έναντι μικρού τιμήματος. Απευθυνθείτε στο τηλέφωνο ………………….

Υ.Γ.: Διαβεβαιώνουμε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο ότι: α) Δεν είμαστε υπόδικοι κι ούτε είμαστε υπό έρευνα για αξιόποινες πράξεις και β) Εμάς, εκτός ότι μας ξέρει η μάννα μας, μας γνωρίζουν και πέντε-δέκα ακόμη, χωρίς να υπολογίσουμε και μια ντουζίνα συγγενείς μας…”

*****

(Σημείωση σύνταξης: Ο δικός μας προβληματισμός ήταν αν θα έπρεπε να δημοσιεύσουμε αυτή την αγγελία για δυο λόγους: Πρώτον γιατί μιλάει για τίμημα -έστω και μικρό- κι εμείς, ως γνωστόν, εκτός που έχουμε αλλεργία στα τιμήματα, εμπορικές αγγελίες δεν βάζουμε, αφού αγγελίες βάζουμε μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις, για κοινωνικούς σκοπούς ή για εύρεση εργασίας κι αυτές πάντα δωρεάν. Και δεύτερον γιατί μπορεί αυτή η επικοινωνιακή τακτική να “φοριέται” αρκετά τελευταία, κυρίως σαν έσχατη καταφυγή απελπισμένων υποψηφίων, αλλά δεν έχουμε πεισθεί, ούτε για την ηθική της διάσταση, ούτε καν για την ωφέλεια που αυτή θα μπορούσε να προσφέρει στον ενδιαφερόμενο υποψήφιο.

Για να δοκιμάσουμε μάλιστα αυτό το τελευταίο, ρωτήσαμε ξεχωριστά τέσσερις φίλους, των οποίων τη γνώμη εκτιμούμε και εμπιστευόμαστε και τους ζητήσαμε να μας πουν το πρώτο που θα τους έρχονταν στο μυαλό αν κάποιος εμφανίζονταν απρόσκλητος και τους δήλωνε πως στηρίζει τον τάδε ή την δείνα υποψήφιο.

Κι εμείς χεστή…με!” ήταν μ΄ ένα στόμα η απάντηση και των τεσσάρων!

Ούτε συνεννοημένοι να ήτανε! Και να σκεφθείτε πως όλοι τους είναι εξαιρετικά ευγενείς…) 

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *