Η Κατερίνα Καββαδά (Καρατσολάκη) για τις εκλογές

Η Κατερίνα Καββαδά (Καρατσολάκη) για τις εκλογές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ <<ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ>>

Οι εκλογές τελείωσαν. Η αυλαία έπεσε, τα φώτα έσβησαν. Τα <<οε, οε, οε>>, οι πολεμικές ιαχές και οι τραμπουκισμοί των αυτοθεωρούμενων <<νικητών>> κόπασαν. Αυτή τη χρονική στιγμή λοιπόν επέλεξα για να σας απευθύνω το μετεκλογικό μας μήνυμα.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας <<Ενωτική Αναγέννηση>>, αλλά και εγώ προσωπικά, σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, στην προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε το Δήμο Μεγανησίου, για να φέρουμε την αλλαγή στον τόπο, στα πρόσωπα, και στην νοοτροπία του. Στην προσπάθειά μας να φέρουμε καθαρότητα, διαφάνεια, εξωστρέφεια. Όλους εσάς, που είχατε τη δύναμη να αντισταθείτε στην πίεση των ψεύτικων υποσχέσεων, των συγγενικών ή άλλων υποχρεώσεων, των εκβιασμών και των απειλών.

Ευχαριστούμε όλους εσάς, που επενδύσατε χρόνο, κόπο και κυρίως συναίσθημα, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η ενωτική δημοτική παράταξη. Αυτή η νέα ισχυρή ομάδα, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του νησιού μας.

Εγώ δε προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα και τους υποψήφιους του συνδυασμού μας, για την τιμή που μου έκαναν να συμπορευτούμε. Με την εμπειρία των πιο παλιών μαζί με τη φρεσκάδα των νέων. Για τη σταθερή και αταλάντευτη θέση τους όσον αφορά το ήθος και τις αξίες. Για τον καθαρό και γνήσιο πολιτικό λόγο. Για τη συνδιαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και υλοποιήσιμου σχεδίου για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας. Για την ειλικρίνεια. Για τη μετριοπαθή συμπεριφορά. Για την έντιμη αντιπαράθεση. Αλλά κυρίως για μια λέξη που είναι σε όλους εμάς αγνωστη: το συμφέρον.

Ο απόηχος λοιπόν των εκλογών αφήνει σε μας μια γλυκόπικρη γεύση.

Γλυκιά, γιατί μία ειλικρινά ενωτική πρωτοβουλία λίγων μηνών, κατάφερε να προκαλέσει την αγάπη, τη στήριξη και το ενδιαφέρον του κόσμου, να συμπλεύσει, να παλέψει και να σχεδιάσει μαζί του. Άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις και αυτοδιοικητική δράση, προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, γυρίσαμε σελίδα και καταφέραμε να πορευτούμε ενωμένοι, διαμορφώνοντας και καταθέτοντας προτάσεις με μοναδικό σκοπό την εξυγίανση του Δήμου μας. Απόδειξη το ψηφοδέλτιό μας, του οποίου η ποιότητα και η υπεροχή αναγνωρίστηκε τουλάχιστον από τους μη ακραίους <<αντιπάλους>>. Είναι μια υπέροχη ομάδα που άξιζε ο Δήμος μας. Άλλωστε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το Μεγανήσι μπορούσε και αλλιώς! Το γιατί δεν μπόρεσε είναι ένα θέμα προς διερεύνηση. Η λαϊκή ετυμηγορία θα αναλυθεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία όσον αφορά το πολιτικό σκέλος, θα ερευνηθεί δε και από πλευράς τήρησης της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά την προεκλογική και εκλογική διαδικασία.

Και ερχόμαστε στην πικρή γεύση! Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα συμμετείχαμε σε έναν τόσο χαμηλής ποιότητας προεκλογικό αγώνα. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα στηνόταν ένας τόσο οργανωμένος μηχανισμός λάσπης, παραπληροφόρησης, πολιτικού χουλιγκανισμού, που δε θα σεβόταν ούτε οικογένειες, ούτε επαγγελματικές και κοινωνικές διαδρομές, ούτε ήθη και αξίες. Ένας μηχανισμός κατευθυνόμενος από εκλογομάγειρες και αβανταδόρους, που θέλουν να εξυπηρετούν ποικιλοτρόπως τα συμφέροντά τους και που έχουν το θράσος να διαμηνύουν ότι όσο είναι στο Μεγανήσι αυτοί θα βγάζουν δήμαρχο. Και μη βιαστούν να αρνηθούν οτιδήποτε. Ο τόπος είναι πολύ μικρός και όλα μαθαίνονται, όλα ακούγονται, ακόμη και η ανάσα του καθενός. Ένας μηχανισμός που κρατάει σε ανταλλακτική ή εκβιαστική  ομηρία τους δημότες και ακόμη χειρότερα τους υποψηφίους τους. Με μοναδικό στόχο τους να επανεκλέξουν αυτόν που ευθύνεται για το κατάντημα του Μεγανησίου την τελευταία πενταετία. Να αναλάβουν εξουσία για να συνεχίσουν την καταστροφή. Μοναδικό τους μέλημα η ασυδοσία και η ανομία σε όλους τους τομείς, για να δρούν ανενόχλητοι και να κάνουν το δήμαρχο στη θέση του δημάρχου. Και πάλι όμως του δημάρχου της μειοψηφίας, όπως τα τελευταία χρόνια. Γεγονός που επιβεβαιώνεται καθημερινά μετά τις εκλογές. Η απάντησή μου σε αυτές τις απαράδεκτες  νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι μία (ας μου επιτραπεί η έκφραση) <<το Μεγανήσι δεν έχει ανάγκη από νταβατζήδες>>. Και ας μη κοροϊδευόμαστε, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Εμείς από την πλευρά μας δεν εκφοβίσαμε, δεν απειλήσαμε, δεν χρηματίσαμε!

Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ανάγκες ευάλωτων συμπολιτών μας και δεν επενδύσαμε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας για εργασία.

Δεν συμβάλαμε στο αρρωστημένο κλίμα που προσπάθησαν να διαμορφώσουν, το οποίο δυστυχώς είχε απήχηση τόσο σε νέους, όσο και σε ανθρώπους που θεωρούσαμε ότι διέθεταν ποιότητα και κρίση.

Δεν κομματικοποιήσαμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εμφανώς ή υπογείως, διατηρώντας τον γνήσιο υπερκομματικό χαρακτήρα του ψηφοδελτίου μας.

Δεν υποσχεθήκαμε ανέφικτους στόχους, προσπαθώντας να ανακτήσουμε έτσι την κλονισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στην αυτοδιοίκηση.

Όλα αυτά τα στοιχεία που μας διακρίνουν και μας διαφοροποιούν, συγκροτούν το πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και θα συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν την πορεία μας την τετραετία που ξεκινά την 1η Σεπτέμβρη.

Το αποτέλεσμα των εκλογών μας τοποθέτησε στην αντιπολίτευση του Δήμου, γεγονός υπό διερεύνηση, όπως προαναφέρθηκε. Το ρόλο αυτό, εφ΄όσον αποδειχθεί ότι προήλθε μέσα από νόμιμη και αδιάβλητη διαδικασία, θα τον υπηρετήσουμε με συνέπεια και σοβαρότητα, καταθέτοντας προτάσεις, ασκώντας κριτική και ουσιαστικό έλεγχο διαφάνειας και νομιμότητας σε κάθε κατεύθυνση και δράση.

Η <<Ενωτική Αναγέννηση>> είναι και θα παραμείνει εδώ.

Πιστή στη διακήρυξή της και με ένα ποιοτικό και έμπειρο πολυσυλλεκτικό δυναμικό, που έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την κοινωνία μας.

Πιστή στις αρχές και τις αξίες της, δικαιώνοντας τους ψηφοφόρους της για την επιλογή τους. Υποχρέωσή μας είναι, όχι μόνο να φανούμε αντάξιοι και να επιβεβαιώσουμε όλους εσάς που μας πιστέψατε και μας επιλέξατε. Αλλά και όσους έκαναν διαφορετική επιλογή, δεσμευόμαστε με το έργο μας να τους κάνουμε να την αναθεωρήσουν.

Η <<Ενωτική Αναγέννηση>> προχωράει λοιπόν δυνατά!

Από δώ και πέρα οι συμπολίτες και τα χωριά μας θα έχουν μία δυναμική φωνή μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα έχουν πλήρη ενημέρωση και διασφάλιση διάφανων και νόμιμων διαδικασιών σε όλους τους τομείς. Αυτό είναι το δικό μας συμβόλαιο τιμής μαζί σας!

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κατερίνα Σ. Καββαδά (Καρατσολάκη)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *