Ο Παρατηρητικός βγάζει τα πρώτα βιαστικά συμπεράσματα

Ο Παρατηρητικός βγάζει τα πρώτα βιαστικά συμπεράσματα

Για να δούμε με την πρώτη [ματιά  τι μας λένε οι αριθμοί:

1)      Στο 2ο γύρο ψήφισαν 3091 λιγότεροι ψηφοφόροι

2)      Τα άκυρα – λευκά ψηφοδέλτια από αυτούς που ψήφισαν ήταν  578.

3)      Στο 2ο γύρο ο κ. Καλός πήρε 3.523 παραπάνω ψήφους από τον 1ο γύρο  ενώ ο κ. Σολδάτος  280.

4)      Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι του κυρίου Καλού και του κ. Σολδάτου είναι ίδιοι την 1η και την 2η Κυριακή, προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι ψηφοφόροι των 4 δημοτικών παρατάξεων που έμειναν εκτός 2ου γύρου  (του κ. Δρακονταειδή, του κ. Γληγόρη, του κ. Λιβιτσάνου, του κ Βερροιώτη και του κ.Ζαβιτσάνου) ( και γνωρίζοντας  ότι οι δυο τελευταίες παρατάξεις  κάλεσαν για άκυρο – αποχή )  επέλεξαν τα παρακάτω:

Σύνολο: 6858

Αποχή- άκυρα- λευκά: 3055

Καλός: 3523

Σολδάτος 280

Δηλαδή για κάθε 100 άτομα που ψήφισαν στις εκλογές και την 1η Κυριακή δεν ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του κ. Καλού και του κ. Σολδάτου,   οι 44 δεν πήγαν να ξαναψηφίσουν ή επέλεξαν άκυρο- λευκό, οι 51 επέλεξαν για δήμαρχο τον κ. Καλό και οι 4 επέλεξαν για δήμαρχο τον κ. Σολδάτο.

Ο Παρατηρητικός βγάζει τα πρώτα βιαστικά συμπεράσματα

Σχολιάστε

  1. Παρατηρητικός

    Ο κύριος Σολδάτος κέρδισε στο 2ο γύρο στη Νότια Λευκάδα και στην Περιοχή του Νυδριού και έχασε με διαφορά στην Καρυά, στους Σφακιώτες και στην πόλη της Λευκάδας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στα 16 εκλογικά τμήματα της πόλης της Λευκάδας ο κ.Σολδάτος πήρε 161 περισσότερους ψήφους από το 2ο γύρο και ο κ. Καλός 1256. Με απλά λόγια στους 100 κάτοικους της πόλης που ψήφισαν έγκυρα στο 2ο γύρο και στο 1ο δεν είχαν ψηφίσει κανένα από τους δύο, οι 89 ψηφισαν Καλό και οι 11 Σολδάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *