Το σχόλιο της ημέρας: Δυσκολίες…

Το σχόλιο της ημέρας: Δυσκολίες…

Κι όμως, το μήνυμα ήταν σαφέστατο στην κεντρική ομιλία της πλατείας. Οι 56 καθήμενοι και καμιά τριανταριά όρθιοι όχι μόνο δεν δικαιολογούσαν την παραμικρή αισιοδοξία αλλά κάνουν και την 3η θέση …επιτυχία!

*****

Είχε γίνει φανερό από το 2014 ακόμα, μετά την εκλογή του, πως ο απερχόμενος (σήμερα) δήμαρχος Λευκάδας είχε μια δυσκολία (τότε) στο να συνειδητοποιήσει πως ναι, εκλέχτηκε δήμαρχος(!) με αποτέλεσμα να του πάρει πολύ χρόνο να το εμπεδώσει και να χαθούν τα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του, που θα μπορούσε -ένεκα της ιδιαίτερα ευνοϊκής πολιτικής συγκυρίας συν του σεισμού- να γίνει η αρχή και η δρομολόγηση μιας αναπτυξιακής κοσμογονίας για τον τόπο.

Έπρεπε να περάσει την μέση της 5ετούς θητείας του για να συνειδητοποιήσει τον νέο ρόλο του! Όμως τότε, το ευνοϊκό “τάιμινγκ”  είχε χαθεί και το πουλάκι είχε πετάξει, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει μια μίζερη και απολύτως βλαπτική για τον τόπο θητεία, που σημαδεύτηκε από το τορπίλισμα των δύο μοναδικών αναπτυξιακών προοπτικών που του εμφανίστηκαν: Την υποθαλάσσια ζεύξη και την μονάδα διαχείμασης και επισκευής σκαφών στις Αλυκές… (Βέβαια εισπράττοντας την αντίδραση του κόσμου, εφηύρε  το ανέκδοτο της δήθεν κατασκευής της δικής τους υποθαλάσσιας, που μόνο γέλια προκαλεί…)

Την ίδια δυσκολία με τότε φαίνεται πως έχει ο αιρετός να συνειδητοποιήσει και την προχθεσινή εκλογική του συντριβή! Να εμπεδώσει πως η πολιτική του καριέρα έληξε, ότι πλέον τέρμα τα μεγαλεία κι ότι ήρθε η ώρα του λογαριασμού, με την τρίτη θέση (και πάλι καλά δηλαδή!)… Έτσι αντί να διαβάσει το μήνυμα που του έστειλαν οι δημότες, να το κατανοήσει και να συνετιστεί, άρχισε τις ενστάσεις για επανακαταμέτρηση, κι επειδή ούτε κι αυτή του βγήκε, προσανατολίζεται στα εκλογοδικεία και Κύριος οίδε τι άλλο (και με τι όνειρο!)..

Θα του συνιστούσαμε ταπεινότητα, περισυλλογή και κυρίως συνειδητοποίηση πως τα μεγαλεία όνειρο ήτανε και πάνε…

Ας είναι όμως ευχαριστημένος από την τύχη του, αφού με τις ενέργειες και τις διενέξεις άλλων γεύτηκε ότι γεύτηκε και ας επιχειρήσει από δω και πέρα τουλάχιστον, να γίνει χρήσιμος για τον τόπο από το νέο πόστο που τον έταξε η βούληση των ψηφοφόρων. Πάντα υπάρχει περιθώριο…

Ο Σχολιαστής

Σχολιάστε

  1. Παρατηρητικός

    Ας δόυμε τι λένε οι αριθμοί για το νησί της Λευκαδας :
    ΣΥ.ΡΙΖ.Α 23,03% (3.076 ψήφοι) Ευρωεκλογές 26 Μαΐου 2019
    ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά (ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ- ΧΑΛΙΚΙΑΣ) 23,53% (3.329 ψήφοι)
    Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ) 17,19% (2.391 ψήφοι)

    Λείπουν 1000 ψήφοι. Με βάση τα παραπάνω το ερωτημα που προκύπτει : Η δημοτική Κίηση “Όλοι για τη Λευκάδα” είναι δημοτικός συνδυασμός που στηριζεται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ή απλά και μόνο “η παρέα του δημάρχου”;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *