Ο υποψήφιος Θοδωρής Σολδάτος απαντά στον Σχολιαστή

κι αυτός βέβαια σχολιάζει την απάντησή του…

Ο υποψήφιος Θοδωρής Σολδάτος απαντά στον Σχολιαστή

(Σημείωση Σύνταξης: Προ τριημέρου πήραμε με e-mail την απάντηση-σχολιασμό  του υποψηφίου Δημάρχου και πρώην βουλευτή Θοδωρή Σολδάτου στο “σχόλιο της ημέρας” (της 15ης-4-02019) του “Σχολιαστή” με τον τίτλο “Σκοπιμότητες και παρεξηγήσεις“, η οποία συνοδεύονταν από την σημείωση:ελπίζω ότι η απάντηση που σου στέλνω, όχι μόνο θα αναρτηθεί στο FORTSALEFKADA, αλλά θα κοινοποιηθεί και στο Fb από όπου αλίευσα το άρθρο.

Φιλικά
Θ. Σολδάτος”
Αφού ζητήσουμε την κατανόηση του κ. Σολδάτου για την καθυστέρηση της δημοσίευσης της απάντησής του, η οποία οφείλονταν σε αξεπέραστο, δυστυχώς, πρόβλημα τεχνικής φύσεως, την δημοσιεύουμε εδώ σήμερα όπως ακριβώς μας το ζήτησε -τόσο στο ΦΟΡΤΣΑ όσο και στο FB-.
Και παράλληλα τον διαβεβαιώνουμε πως το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ παραμένει πάντα στην διάθεσή του, όχι μόνο για τις απαντήσεις του, που είναι το αυτονόητη υποχρέωσή μας, αλλά και για κάθε άλλο είδος επικοινωνίας που ο ίδιος θα επιλέξει (άρθρα, σχόλια, ανακοινώσεις κ.λ.π.)
*****
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά και για να μην βάλουμε τους αναγνώστες να γυρεύουν το επίμαχο “σχόλιο της ημέρας”, το αναδημοσιεύουμε εδώ και αμέσως μετά δημοσιεύουμε την απάντηση του κ. Σολδάτου
*****

Το σχόλιο της ημέρας: “Σκοπιμότητες και παρεξηγήσεις”

Μολονότι είναι εμφανής και αυτονόητη η προεκλογική σκοπιμότητα σε όλες αυτές τις «επιστημονικές» προσεγγίσεις του προβλήματος των σκουπιδιών, που ξαφνικά έγιναν της μόδας τελευταία -τόσο με την εμφάνιση των «ειδικών» στην παρουσίαση του συνδυασμού του Θ. Σολδάτου όσο και με την οργάνωση της σημερινής «ημερίδας» από τον Χ. Καλό- προσωπικά τις θεωρώ χρήσιμες. Κι αυτό γιατί άπτονται ενός προβλήματος, που ευρισκόμενο για δεκαετίες στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας και σε στασιμότητα, πλήττει όσο κανένα άλλο την εικόνα και την υγεία του μικρού μας τόπου. Βέβαια, χωρίς αμφιβολία, οι ενέργειες αυτές θα είχαν πολύ μεγαλύτερη αξία -και ουσία- αν γίνονταν σε ανύποπτο χρόνο και μακριά από την προεκλογική περίοδο και σκοπιμότητα…

Όμως οι ενέργειες αυτές εγκυμονούν κι έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο να γυρίσουν μπούμεραγκ  για τους υποψηφίους δημάρχους που τις προκαλούν και στις οποίες επενδύουν. Τουλάχιστον αυτό έχω εισπράξει μέσα από κάποιες συζητήσεις απλών ανθρώπων. Λένε λοιπόν κάποιοι συμπολίτες μας: Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των κυρίων επιστημόνων που ευχαρίστως έρχονται να μας διαφωτίσουν, είναι ιδιοκτήτες ή μεγαλοστελέχη ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτό το πεδίο και λίγο ως πολύ, μας προκύπτουν σαν πιθανοί συνεργάτες κι εμείς -χωρίς καν να ερωτηθούμε- σαν πιθανοί πελάτες τους. Φαντάζεσθε όμως τι θα συμβεί αν οι ψηφοφόροι  δουν στραβά (που την βλέπουν) την όλη ιστορία και σκεφθούν πως «οι υποψήφιοι κλείνουν από τώρα εμπορικές συμφωνίες και μοιράζουν δουλειές, πριν ακόμα εκλεγούν…»

Ο Σχολιαστής

*****

Και η απάντηση του Θοδωρή Σολδάτου:

15.04.2019

Προς τον υπεύθυνο σύνταξης του FORTSALEFKADA:

 

Στο άρθρο σας, “Σχόλιο της ημέρας”, 15.04.2019, αναφέρεστε στην παρουσία «ειδικών, μεγαλοστελεχών ιδιωτικών εταιρειών κ.λπ.», σε εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και  του συνδυασμού μου. Διατυπώσατε δε και την ανησυχία σας, μήπως οι ψηφοφόροι παρεξηγήσουν την παρουσία τους αναφερόμενος σε μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες κ.λπ.

Νομίζω ότι αδικείτε τόσο τον γράφοντα όσο και τον εαυτό σας με την υπεραπλουστευμένη σας θεώρηση.

Σε ότι με αφορά: επικοινώνησα και συζήτησα δια ζώσης, τηλεφωνικά και με ηλεκτρονική αλληλογραφία, με τους σημαντικότερους κατά την άποψή μου τεχνοκράτες της χώρας, επί εβδομάδες.

Ανέδειξα την αναγκαιότητα μεταβατικής λύσης διαχείρισης των απορριμμάτων αρκετά νωρίς, και τοποθετήθηκα δημοσίως με πρόταση πριν τεσσερισήμισι περίπου μήνες, δείτε το link:

https://www.facebook.com/thsoldatos/posts/1975872309170199

Προσκάλεσα στη συνέχεια και παραβρέθηκε ως ομιλητής στην εκδήλωσή μου, όχι ο οποιοσδήποτε από τους συνομιλητές μου, αλλά ο  κ. Ιωάννης Φραντζής, Μηχανικός Περιβάλλοντος, μελετητής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, (ΠΕΣΔΑ), Ιονίων Νήσων, δηλαδή ο πλέον ενδεικνυόμενος.

Και σεις με ψέγετε γι’ αυτό; Επειδή παραβρέθηκε στην εκδήλωσή μου και συνηγόρησε στη λύση που πρότεινα, ο συνεργάτης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων;

Εξηγούμαι:

Το συμφέρον της Λευκάδας και των συμπολιτών μου είναι για μένα αδιαπραγμάτευτο.

Ιδιαιτέρως όταν άπτεται της υγείας των πολιτών του δήμου μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που με έχει αφήσει παγερά αδιάφορο η μικρόψυχη κριτική ορισμένων “πολιτευομένων” μέχρι σήμερα, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Θοδωρής Σολδάτος

Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας

*****

Και η ανταπάντηση του Σχολιαστή:

1.Αγαπητέ μου κ. υποψήφιε Δήμαρχε, είναι φανερό πως δεν διαβάσατε με την προσήκουσα προσοχή το επίμαχο σχόλιό μου που σας ενόχλησε, γιατί όπως μπορείτε να δείτε, αν το ξαναδιαβάσετε με προσοχή, εγώ πουθενά δεν έγραψα πως ανησυχώ μήπως οι ψηφοφόροι παρεξηγήσουν την παρουσία των ειδικών σας (και μεταξύ μας δεν θα είχα και κανένα λόγο να ανησυχώ μήπως συνέβαινε κάτι τέτοιο, καθότι τότε  εσείς μάλλον θα έπρεπε να ανησυχείτε…).

2.Εγώ αντίθετα έγραψα και μάλιστα με πολύ σαφήνεια πως το έχω ήδη εισπράξει από κάποιους  και στην συνέχεια μάλιστα ξεκαθαρίζω τι ακριβώς λένε αυτοί οι κάποιοι απλοί συμπολίτες μας. Στην δε συνέχεια που λέω “φαντάζεστε όμως τι θα συμβεί αν οι ψηφοφόροι δουν στραβά (που την βλέπουν) την όλη ιστορία και σκεφθούν πως «οι υποψήφιοι κλείνουν από τώρα εμπορικές συμφωνίες και μοιράζουν δουλειές, πριν ακόμα εκλεγούν…» που κλείνει την παράγραφο και το άρθρο (και που είναι σχήμα λόγου), είναι σαφές πως αναφέρομαι στην περίπτωση που “οι κάποιοι απλοί συμπολίτες μας” (οι οποίοι ήδη τα λένε) γίνουν πολλοί, δηλαδή οι ψηφοφόροι που ψηφίζουν. Τόσο απλά και με τόση σαφήνεια όλα…

3.Αναφερόμενος συνεπώς σε μια ήδη διαμορφωθείσα κατάσταση που έχω εισπράξει και καθόλου σε κάποια υπεραπλουστευμένη θεώρηση, ούτε εσάς αδικώ ούτε τον εαυτό μου βέβαια…

4.Παραδέχομαι και ομολογώ πως αγνοούσα την μεταβατική λύση διαχείρισης των απορριμμάτων που δημοσιεύσατε (στις 5 Δεκεμβρίου 2018) στο fb. Και αυτό για δυο λόγους: Πρώτον γιατί είσαστε ο …εκατοστός και βάλε που έγραψε κάτι σχετικό με τα σκουπίδια μας στο fb -και όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν να διαβάζω το μακρύ και το κοντό του καθενός στο διαδίκτυο. Δεύτερον γιατί αφ ενός απείχατε από τα κοινά τα (αρκετά) τελευταία χρόνια και αφετέρου γιατί ουδέποτε σας θυμάμαι να ασχολείστε με θέματα αμιγώς της αυτοδιοίκησης. Αν μάλιστα κρίνω από τον χρόνο αυτής της δημοσίευσής σας, υποθέτω βάσιμα πως αυτή ήταν το πρώτο σας βήμα, τότε που σας ήρθε η όρεξη να πάτε για δήμαρχος…

Ο υποψήφιος Θοδωρής Σολδάτος απαντά στον Σχολιαστή

Ο κ. Φραντζής Ιωάννης

5.Πάντως καθόλου δεν σας ψέγω που καλέσατε στην εκδήλωσή σας όχι έναν αλλά τρεις διακεκριμένους ειδικούς,  προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις λύσεις και τις δυνατότητες που μελετάτε για το δήμο μας, παρότι για οικονομία του χρόνου διακόψατε μάλλον άκομψα τον κ. Φραντζή , όταν σαν 3ος στη σειρά επιστήμων-ομιλητής προσπάθησε να μας ενημερώσει σχετικά. Δεν σας κρίνω βέβαια, αλλά εκτιμώ πως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που προσπάθησε να μας παρουσιάσει ο επιστήμων  και τον διακόψατε, ήταν ασύγκριτα πιο ενδιαφέρον και πιο κρίσιμο για τον τόπο μας, από την ανάλυση του άλλου ειδικού, του κ. Πρασσά που μίλησε για προγράμματα ΕΣΠΑ, μολονότι μάλλον ξέχασε -κι εκείνος όπως κι εσείς άλλωστε- να μας πείτε πως η εξειδίκευση του ίδιου και της εταιρείας του (σύμφωνα με την παρουσίασή τους στο διαδίκτυο),  είναι “σύμβουλος διαχείρισης προγράμματος αδέσποτων ζώων στους ΟΤΑ, με 25ετή και πλέον πρακτική και συμβουλευτική εμπειρία για την ίδρυση και λειτουργία Κυνοστασίων, Κυνοκομείων, Γατοκομείων, Δημοτικών Κτηνιατρίων κ.λ.π.” Απορώ μάλιστα πως με τέτοια προσόντα τον βάλατε να μιλάει για το ΕΣΠΑ και δεν του ζήσατε να μας προτείνει λύσεις για τα αδέσποτα ζώα (σκύλους, γάτες και βοοειδή) τα οποία είναι στην αρμοδιότητά του και τα οποία όντως συνιστούν τεράστια προβλήματα για τον τόπο… Εξίσου πιο ενδιαφέρον όμως ήταν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τόσο απ΄ τα έξυπνα δέντρα όσο και απ΄τα έξυπνα παγκάκια που πραγματεύτηκε ο  (2ος στη σειρά ) κ. Παρασκευόπουλος! Αυτό γιατί απλούστατα, για να απολαύσει κανείς αυτά τα έξυπνα καλούδια της τεχνολογίας που σπονσονάριζε ο επιστήμων, πρέπει να την έχει σκαπουλάρει και να μην τον έχουν στείλει πρόωρα τα σκουπίδια κι οι διοξίνες τους…

6.Οφείλουμε να εντοπίσουμε πάντως, πως όπως προκύπτει απ΄ την παρουσία τους στο διαδίκτυο, τόσο οι τρεις επιστήμονες που μας έφερε στην παρουσίαση του συνδυασμού του ο κ. Σολδάτος, όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων που μας έφερε για την ημερίδα του ο κ. Καλός, εκπροσωπούν κάποια εταιρεία, οπότε φυσικό αλλά και εμφανές είναι το ενδιαφέρον τους να κλείσουν και καμιά δουλειά.

Ο Σχολιαστής

Υ.Γ: Αλήθεια μήπως γνωρίζει κανείς να μας πει, γιατί ο κ. Φραντζής δεν ήρθε τελικά στην Ημερίδα του Χ. Καλού; Γιατί, αν δεν λαθεύω, υπήρχε μέχρι και κλείσιμο ξενοδοχείου, που όμως τελικά έμεινε κενό…

Ο ίδιος

 

 

 

 

 

 

 

2 σχόλια

  1. Θοδωρής Σολδάτος

    Ζητήσατε τη κατανόηση του κ. Σολδάτου γιατί λόγω “τεχνικών προβλημάτων” καθυστέρησατε!!!
    Ισχυρίζεστε επίσης ότι η θέση μου για τα στερεά απόβλητα, ήταν απλά μια ανάρτηση στο fb, δηλ. ότι δεν είσαστε υποχρεωμένος να την γνωρίζετε.
    Ξεχνάτε εύκολα! Στις 09.12.2018, ζητήσατε πάλι συγνώμη γιατί “ο δαίμων του internet” σας εμπόδισε να δημοσιεύσετε εγκαίρως τη θέση του κ Σολδάτου για τα απορρίμματα, την οποία και τελικά τότε δημοσιεύσατε.
    Δείτε το link, https://www.fortsalefkada.gr/arthra/85117/
    Επομενως δεν αγνοούσατε τη θέση του κ. Σολδάτου επειδή δημοσιεύτηκε μόνο στο fb, αλλά επειδή ξεχάσατε ότι τη δημοσιεύσατε έστω με καθυστέρηση και σεις.
    Αυτά!

  2. μακης μελας

    Κυριε Γαζη ρωτηστε οχι τον υποψηφιο , γιατι αυτος δεν γνωριζει τιποτε καθως ζουσε στην πρωτη του πατριδα στα Γιαννενα και ηρθε να φτιαξει την δευτερη του πατριδα την Λευκαδα , αλλα τον κ. ΦΡΑΝΤΖΗ , εναν απο τους σημαντικοτερους τεχνοκρατες της χωρας (κατα τον υποψηφιο) Γιατι για ενα χρονο δεν προχωρουσε την υποθεση της Λευκαδας για τα απορριματα και τι εγινε τελικα απο πλευρας Δημου μελετητων κλπ. Αυτα προς το παρον περι ΦΡΑΝΤΖΗ τα υπολοιπα για τον υποψηφιο συντομα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *