Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Βαγγέλη Βερροιώτη

Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Βαγγέλη Βερροιώτη

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΡΡΟΙΩΤΗ

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά υπονομεύει την Ειδική Αγωγή και την ιδιαίτερη προσοχή που θα έπρεπε να παρέχει σε αυτή την ευαίσθητη κατηγορία παιδιών, τα παιδιά με μαθησιακές ή και άλλες δυσκολίες.

Με πρόσφατη εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις που προσδιορίζει τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν να ιδρυθούν Τμήματα Ένταξης σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Εκτός των ειδικών παιδαγωγικών ζητημάτων που από μόνα τους είναι πολλά και απαιτούν και ιδιαίτερη συζήτηση για το πως υπονομεύουν τις δυνατότητες ίδρυσης τέτοιων τμημάτων, θέλει να μετακυλίσει το κόστος λειτουργίας τους στους Δήμους! Γι’ αυτό λέει ότι «πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα των προτεινόμενων Τμημάτων Ένταξης από την αρμόδια Ενιαία Σχολικά Επιτροπή Α/βάθμια ή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης». Εκεί, σύμφωνα με το Υπουργείο θα πρέπει να αναφέρεται το απαιτούμενο ετήσιο ποσό από 1/9/19 μέχρι 31/12/19 και για κάθε επόμενο έτος(!) ότι θα υπάρχουν δεσμευμένα τα απαραίτητα χρήματα. 

Απαραίτητη, λοιπόν προϋπόθεση για ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες για να φτιαχτεί Τμήμα Ένταξης είναι να έχει λεφτά ο Δήμος! 

Ας μην αγνοήσουμε του γεγονός ότι οι Σχολικές Επιτροπές λαμβάνουν, με τις ευγενικές περικοπές και αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων 60% λιγότερα χρήματα που μετά βίας φτάνουν για να καλυφθούν τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα. Σε όποια σχολεία το ταμείο έχει χρήματα είναι γιατί έχουν «φορτώσει» στους γονείς την κάλυψη διάφορων μικρότερων ή μεγαλύτερων εξόδων. 

Όπως στη «μνημονιακή» έτσι και στη «μεταμνημονιακή» περίοδο η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα λειτουργικά έξοδα για τα Τμήματα Ένταξης και τα φορτώνει στους Δήμους.

Να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και στις οικογένειες τους. 

Για παράδειγμα:

Ας κόψει κάτι από τα δις των δαπανών για όπλα και πολεμικές επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας για χάρη του ΝΑΤΟ καθώς και από τα «κουβανταριλίκια» για τις τσέπες των «μεγαλοκαρχαριών». Δεν είναι τυχαία η μείωση της φορολογίας των διανεμόμενων κερδών στις επιχειρήσεις από το 15% στο 10%, και η δέσμευση να αναγκάσει μικροοφειλέτες στεγαστικών δανείων που δεν μπορούν, να πληρώσουν με το ζόρι ή να μείνουν χωρίς σπίτι, και όλα αυτά στη «μεταμνημονιακή κανονικότητα». Ή ακόμα και να πληρώσει το κράτος στην τράπεζα(!) ένα μέρος αντί για τον ίδιο το μικροοφειλέτη. 

Να ποιος ανοίγει τις τρύπες στα κρατικά ταμεία και να ποιος την πληρώνει!

Όλα αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι τυχαία φαινόμενα αλλά τα συνδέει μια αντιλαϊκή κλωστή. Κάποιος μόνιμα κερδίζει και κάποιος μόνιμα χάνει.

Φτάνει πια η κοροϊδία!

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε ειδικές δομές, για όλους τους μαθητές, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *