Απάντηση της Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή

Απάντηση της Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή

Όταν επιλέγεις να στηρίξεις την πολιτική του κόμματος που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας ο ρόλος σου δεν μπορεί  παρά  να είναι άχαρος.

Αναπόφευκτα σε αυτό το ρόλο με υπερβάλλοντα  ζήλο αλλά και με ασύστολα ψέματα  πολιτεύεται ο κ. βουλευτής Λευκάδας.

Κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για τη φυγή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό όταν αυτή κορυφώθηκε την περίοδο 2008-2012.

Κόπτεται για τη δημόσια υγεία όταν το κόμμα του καταλήστευσε το δημόσιο χρήμα για την υγεία, τα χρήματα των ασφαλιστικών  ταμείων, απέλυσε γιατρούς και  τοπικά  παρέδωσε υποστελεχωμένο το νοσοκομείο Λευκάδας το 2015,  ένα βήμα πριν το κλείσιμο.

Ανησυχεί  για τους  οδικούς  άξονες  όταν  δεν  ολοκληρώθηκαν, αδικαιολόγητα,  επί των ημερών της ΝΔ, ενώ σε άλλα έργα το κόστος κρίθηκε  υπερβολικό από την ΕΕ.

Υπέρμαχος των συντάξεων,  όταν το 95% των περικοπών έγιναν από το κόμμα του.

Για τη φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας,  όταν  είναι  συνέπεια των πολιτικών επιλογών τους  και επιπλέον ο ίδιος δεν ψήφιζε στη βουλή τα μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων .

Κόπτεται για την ανεργία και για τους εργαζομένους, όταν πρώτη διδάξασα  που μετέτρεψε το δικαίωμα στην εργασία σε αντικείμενο ψηφοθηρίας και εξαγοράς  συνειδήσεων  ήταν η  δική του παράταξη.

Και πολλά άλλα που δείχνουν το υποκριτικό ταλέντο όσων επιλέγουν να γίνουν συνειδητά ψεύτες.

Η  ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα εθνικού σχεδιασμού και όχι ευφυολογημάτων και λαϊκίστικων πολιτικών εξαγγελιών ή εξυπηρέτηση συμφερόντων ημετέρων.

Η Κρήτη  ήταν και είναι νησί  εκατομμύρια χρόνια πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  ποντίσει εκατοντάδες μίλια ηλεκτρικό καλώδιο, συνδέοντας την με το ηπειρωτικό δίκτυο της χώρας  και δίνοντας λύση σε πολλά προβλήματα του νησιού.

Αρκετά χρόνια πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  εντάξει την Κρήτη στο μεταφορικό ισοδύναμο,  σε μια Κρήτη  που δοκιμάστηκε από την οικονομική κρίση.

Αρκετά χρόνια πριν τον ψευδή, δημαγωγικό και ανούσιο πολιτικό; λόγο του ελλιπώς  πληροφορημένου κ. βουλευτή Λευκάδας.

«Ο Ευρωπαϊκός ορισμός  Eurostat ορίζει ως νησί… χωρίζεται από την ήπειρο με υδάτινο διάδρομο πλάτους τουλάχιστον 1 χλμ., δε συνδέεται με σταθερό μέσο με την ηπειρωτική Ευρώπη (τούνελ, γέφυρα)…και δεν περιλαμβάνει πρωτεύουσα κράτους … τότε αναφερόμαστε σε ένα σύνολο 450 νήσων της Ε. Ένωσης, που καλύπτει το 4,5% του εδάφους της και το 4% του πληθυσμού της. . H ΕUROSTAT (European Commission, 1994),

…Εικονική απόσταση   Η απόσταση που καλύπτεται κατά τη διάρκεια πραγματικού χρόνου ταξιδιού με μέση ωριαία ταχύτητα θάλασσας…των συμβατικών πλοίων (29,7χμ/ώρα ή περίπου 18 ν.μ).

Ως αποτέλεσμα αυτών είναι αναγκασμένες να επιβαρύνονται με το επιπλέον κόστος θαλάσσιας μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων στα νησιά σε σχέση με τη χερσαία μεταφορά στην ενδοχώρα.

Μεταφορικό Ισοδύναμο … επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.»

(Απόσπασμα από εργασία Ελληνικού Πανεπιστημίου)

Τι δεν καταλαβαίνετε  κ. Καββαδα εκτός κι αν  κυριαρχείστε από τον παρωχημένο και δημαγωγικό πολιτικό λόγο του «θα σας κάνουμε και παιδιά»

Η Λευκάδα αναπτύσσεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια και θα αναπτυχθεί περεταίρω  ως μέρος της Ελληνικής επικράτειας, στο πλαίσιο της σχεδιασμένης οικονομικής ανάπτυξης της  χώρας γιατί  αυτό επιβάλει  το εθνικό συμφέρον, προς όφελος των κατοίκων της, μακριά από δημαγωγικές, μικροκομματικές-μικροπολιτικές  λογικές που όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά  αποδείχτηκαν  καταστροφικές.

Υ.Γ  Με σεβασμό στο δικαίωμα της πολιτικής  παρουσίας  όλων  ανεξαιρέτως,  της συγγραφικής και ρητορικής δεινότητας σας  κ. Καββαδα, σας κάνουμε γνωστό ότι η ποιοτική επάρκεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  μας επιτρέπει με άνεση να αγνοούμε  τις συστάσεις σας ή τους όποιους υπαινιγμούς σας.

5/4/2019

Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

2 σχόλια

  1. κατάλαβε ο βουλευτής γιατί η Λευκάδα δεν είναι νησί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγια βάσει της οποίας εναρμονίζεται η εθνική νομοθεσία; η ειρωνία του έλειπε.
    Ας διαβάσει και το Ν. 3978/2011 (εξ άλλου κυβέρνηση του κόμματος του τον νομοθέτησε) να μάθει και ποιές είναι παραμεθόριες περιοχές μιας και ανακήρυξε και τη Λευκάδα παραμεθόριο στα πλαίσια του άκρατου λαϊκισμού του.

    • FortsaLefkada

      Θα καταλάβεις εσύ Μικρέ Σερίφη μου (κι οι Συριζαίοι γενικότερα) που συντάσσεστε μονίμως για κομματικούς ή για τυπικούς λόγους κόντρα στη Λευκάδα, πως δουλειά των Λευκαδίων πολιτικών είναι να ζητούν όσο μπορούν περισσότερα για τον τόπο τους και να μην γίνεστε συνήγοροι των διάφορων αρνητών του; Το έκανε κι ο δήμαρχός σας αυτό, όταν αρνήθηκε την υποθαλάσσια ζεύξη και την τορπίλισε γιατί ο ίδιος έκρινε πως τάχα μου ήταν ακριβή κι ασύμφορη για το κράτος, λες και ήταν υπουργός των οικονομικών! Οι Λευκαδίτες λοιπόν (πρέπει να) ζητούν και να παίρνουν για τη Λευκάδα ότι περισσότερο μπορούν κι όχι να κάνουν αυτό που κάνετε εσείς. Γιατί με την δική σας λογική, ο πρώην βουλευτής Σπύρος Μαργέλης για παράδειγμα, δεν έπρεπε να είχε ζητήσει (και να έχει πετύχει) να πηγαίνει το ενοίκιο της Μαρίνας στον Δήμο Λευκάδας, αφού πανελλαδικά τα έσοδα από αντίστοιχες περιπτώσεις κατά κανόνα πηγαίνουν στον ΕΟΤ! Το ζήτησε όμως και πέτυχε η Λευκάδα να είναι η μοναδική εξαίρεση και μπράβο του. Μην κατηγορείτε λοιπόν μίζεροι άνθρωποι τον βουλευτή πως ζητάει πολλά, γιατί στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα ο κανόνας λέει ότι ζητάς πολλά για να πάρεις λίγα, διαφορετικά δεν παίρνεις τίποτε!…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *