Η …ακολουθία των χαιρετισμών!

Η …ακολουθία των χαιρετισμών!

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα

Σε ακολουθία των …χαιρετισμών μετατράπηκε η 45η Γενική Συνέλευση Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στην αίθουσα του Διοικητηρίου Λευκάδας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, με την έναρξη των εργασιών (09:30 π.μ.), προβλεπόταν μισή ώρα για τους χαιρετισμούς που θα απηύθυναν οι επίσημοι παρευρισκόμενοι.

Ενώ είχαν εν τούτοις παρέλθει πάνω από δύο ώρες, οι χαιρετισμοί – τοποθετήσεις των επισήμων, πλην και υποψηφίων ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων, δεν έλεγαν να τελειώσουν.

Είναι ενδεικτικό ότι η υπουργός Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτής κ.  Κουντουρά … φιλοξενήθηκε στο βήμα για είκοσι πέντε λεπτά της ώρας, κάνοντας απολογισμό του υπουργικού της έργου, αναφορά στα διεθνή βραβεία που έχει λάβει ως υπουργός, τους στόχους που έχει θέσει ως αυριανή ευρωβουλευτής κ.λ.π.

Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι «χαιρετισμό» με εισαγωγικά ή χωρίς, απεύθυναν οι κυρίες και κύριοι Υπουργός Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά, Βουλευτής Λευκάδας Καββαδάς Αθανάσιος, Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Χαλικιάς Θεόδωρος, Δήμαρχος Λευκάδας Δρακονταειδής Κωνσταντίνος,  υποψήφια περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος, πρώην βουλευτής και Ακαδημαϊκός Ξενοφών Βεργίνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Μετά το πέρας των … χαιρετισμών τους και πριν καν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της πρώτης ομιλήτριας, οι επίσημοι (και ταυτόχρονα υποψήφιοι) μας  χαιρέτησαν. Κυριολεκτικά όμως αυτή τη φορά καθώς αποχώρησαν από την εκδήλωση!…

Στην αίθουσα παρέμειναν και παρακολούθησαν τις εργασίες οι κ.κ. Αθανάσιος Καββαδάς, Ξενοφώντας Βεργίνης (και ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης φυσικά).

Εξαντλημένοι (για προφανείς λόγους), αλλά και μάρτυρες της κωμικοτραγικής αυτής κατάστασης παραμείναμε στην εκδήλωση μαζί με τους τρεις προαναφερόμενους, με λίγους επιχειρηματίες του νομού μας (οι περισσότεροι από τους οποίους -δυστυχώς γι’ αυτούς- είχαν προσέλθει από την αρχή της εκδήλωσης), με τους  εκπροσώπους των Επιμελητηρίων των διαφόρων νησιών μας καθώς και με τους εισηγητές – ομιλητές Ακαδημαϊκούς  και μη.

Οι ενδιαφέρουσες και πολύ αξιόλογες, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ενημερώσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις των ομιλητών (σχετικά με την εκπαίδευση επαγγελματιών και εργαζομένων στις νησιωτικές επιχειρήσεις, τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε θέματα νησιωτικής πολιτικής και ανάπτυξης, τις Υπηρεσίες διαμοιρασμού τύπου Air BnB και τις επιπτώσεις στους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και σχετικά με την Αναπτυξιακή Πολιτική και Τουριστική Ανάπτυξη στο νησιωτικό χώρο),  δυστυχώς απαξιώθηκαν από τους επίδοξους αυριανούς εκλεκτούς μας αιρετούς, που σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζουν μεν την αναγκαιότητα πραγματοποίησης τέτοιων ή παρόμοιων εκδηλώσεων, με προφανή σκοπό όμως, φοβάμαι, να τους δίνεται η ευκαιρία να μας … χαιρετούν!

                                                            Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

                                                                  πρώην Δήμαρχος Καρυάς

                                    

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *