ΚΚΕ: Η ψευτοαντιπαράθεση ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα

ΚΚΕ: Η ψευτοαντιπαράθεση ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα

Τ. Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ

 Για την ψευτοαντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα

 

Ορισμένα σχόλια που είναι απαραίτητα για να ξεκαθάρισε κάπως ο κουρνιαχτός…

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου για την υγεία, από εκεί που την άφησε η ΝΔ. Άξιος προκάτοχος ενός ακόμα αξιότερου διαδόχου…

Την περίοδο (2013-2019) που έχουν κυβερνήσει συνολικά οι δυο τους, πετσόκοψαν τον κρατικό προϋπολογισμό στα νοσοκομεία κατά 30,3%.

Πάει πολύ να μιλάνε και να φωνασκούν μεταξύ τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όταν:

Η ΝΔ το 2014 να έκλεισε χιλιάδες πολυιατρεία του ΙΚΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε το άθλιο καθεστώς υποβάθμισης και υποστελέχωσης  των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας κλπ). Και οι δύο μαζί συμφωνούν με τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας – τα γνωστά ΤΟΜΥ – και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού που θα λειτουργεί ως υποβαθμισμένη παροχή πρώτης ιατρικής φροντίδας αλλά ουσιαστικά θα είναι «φράχτης» στην ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών σε γιατρούς ειδικοτήτων. Βέβαια, δεν έχει λειτουργήσει ακόμα πλήρως αυτό το αντιλαϊκό μέτρο ώστε ο λαός να δει στην πράξη τι σημαίνει, ώστε να αρχίσει σίγα-σιγά να απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στο νοσοκομείο.

Και οι δύο μαζί συμφωνούν στην σταδιακή απόσυρση του κράτους από την ευθύνη του να χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ και τη μεταφορά της ευθύνης λειτουργίας τους  στην Τοπική Διοίκηση και προοπτικά στους δημότες. Οι δήμοι, φυσικά, θα βρουν τη «λύση» για τη λειτουργία τους μέσω της κατακόρυφης αύξησης της τοπικής φορολογίας.

Και οι δύο μαζί ψήφισαν και υλοποίησαν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσα από τα μνημόνια. Γι’ αυτό περιορίστηκαν οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών, γι’ αυτό διατηρείται το άθλιο καθεστώς υποστελέχωσης των νοσοκομείων. Σταθερά αντικαθιστούν το μόνιμο προσωπικό από συμβασιούχους, επικουρικούς, ΟΑΕΔίτες. Όλες αυτές οι κατηγορίες ελαστικά εργαζομένων δεν πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από την τσέπη μας. Γι’ αυτό και η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τις ίδιες πληρωμές των ασθενών.

Και οι δύο μαζί κατακρεούργησαν τη φαρμακευτική δαπάνη και αύξησαν κατακόρυφα στη συμμετοχή τον ασφαλισμένων  στα φάρμακα από το 9% στο 31%, βγάζοντας μάλιστα εκτός λίστας ΕΟΠΥΥ  δεκάδες φάρμακα που τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι.

Συμφωνούν με την κατεύθυνση της ΕΕ για την λειτουργία των νοσοκομείων ως αυτοτελείς επιχειρήσεις, με τον περιορισμό των δωρεάν δημόσιων παροχών υγείας σε επίπεδο πτωχοκομείου, για τη δημιουργία του απαραίτητου «χώρου» στις μεγάλες επιχειρήσεις του  ώστε να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο της  υγείας (διαγνωστικά κέντρα κλπ).

Και επειδή αυτή η αντιπαράθεση δεν αφορά την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας αλλά την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου Εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η λαϊκή παροιμία «δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Και για το τέλος μια ΣΥΡΙΖΑίικη λαθροχειρία- ψευτιά σαν αυτές που μας έχει συνηθίσει…

οι υπηρετούντες γιατροί στο νοσοκομείο είναι μόνιμοι: 20  και επικουρικοί:14, σύνολο 34 και όχι 42 όπως ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι στελεχώνουν το νοσοκομείο και φυσικά δεν λένε τίποτα για τις ελλείψεις στο υπόλοιπο προσωπικό, νοσηλευτικό παραϊατρικό διοικητικό και τεχνικό.

Ο λαός της Λευκάδας να καταδικασει αυτά τα κόμματα, τα ψέματα και τις κοροϊδίες τους καθώς και τους συνδυασμούς τους με ή χωρίς κομματικό «χρίσμα» ψηφιζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους και Περιφέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *