Ο υποψήφιος Β. Βερροιώτης για την πρόταση συνεργασίας

Ο υποψήφιος Β. Βερροιώτης για την πρόταση συνεργασίας

Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Λευκάδας Β. Βερροιώτη για την πρόταση κοινής καθόδου από την “Μετωπική Δράση”

 

Πρόσφατα, ειπώθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι έχει γίνει προσπάθεια, μέσω επιστολής, να έρθει σε επαφή, με την «Λαϊκή Συσπείρωση» η επονομαζόμενη «Μετωπική Δράση Λευκάδας». Πράγματι, έχει φτάσει στα χέρια μας επιστολή, η οποία βάζει ως ζήτημα την έναρξη συζητήσεων προκειμένου να καταληχθεί κοινή κάθοδος στις εκλογές.

Οι δυνάμεις που τώρα εμφανίζονται ως «Μετωπική Δράση Λευκάδας» με τη στάση τους έστρωσαν το έδαφος, και μέσα στο κίνημα και εκτός, στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, καλλιέργησαν παράλληλα στο λαό στάση αναμονής την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν ήταν να προκαλέσουν τεράστια απογοήτευση σε μεγάλα τμήματα του λαού, ζημιώνοντας τον ίδιο το λαό και το κίνημά του. Σα να μην έφτανε αυτό την ίδια περίοδο εγκαλούσαν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση που αποκάλυπτε το βρώμικο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιούσε το λαό για αυτές τις εξελίξεις που ζήσαμε αργότερα.

Επίσης, για όλες τις δυνάμεις που θέλουν να αποκαλούνται «αριστερές» το εργατικό- λαϊκό κίνημα πρέπει να ειναι η αφετηρία και η τελική κατάληξη των όποιων ζυμώσεων. Ακόμα, παίρνουμε υπόψη την απουσία, όσων δραστηριοποιούνται στην επονομαζόμενη «Μετωπική Δράση Λευκάδας» – γνωστά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία, γνωστή και η στάση τους -, από τις κρίσιμες μάχες για τα λαϊκά προβλήματα που δόθηκαν από το εργατικό- λαϊκό κίνημα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αρκετές φορές μάλιστα βρέθηκαν απέναντι, συκοφαντώντας και υπονομεύοντας τις προσπάθειες των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου. Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε τη συγκεκριμένη πρόταση άνευ αντικειμένου και ότι εμπεριέχει μπόλικο πολιτικό θράσος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια, όπως και σήμερα κάνει, να αναδεικνύει τα λαϊκά προβλήματα μέσα στα όργανα της τοπικής διοίκησης να αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εκάστοτε δημοτικής αρχής, διεκδικώντας παράλληλα  λύσεις ανακούφισης για το λαό.

 

ΥΓ.: Άλλωστε, θεωρούμε ότι οι συμφωνίες και οι «συγκολλήσεις» κομματικών ή άλλων παραγόντων «από τα πάνω» δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους αγώνες του λαού -ούτε καν σε «πλάτος»-, και στην έκφρασή τους μέσα από τα ψηφοδέλτια στις εκλογές για τα όργανα της τοπικής διοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *