Ο κίνδυνος της ημέρας: Τα κοντάρια που …χορεύουν!

Ο κίνδυνος της ημέρας: Τα κοντάρια που …χορεύουν!

Δεν μπορούμε να πούμε πως η δημοτική μας Αρχή διακρίνεται στο ελάχιστο για το ενδιαφέρον της για την ασφάλεια των δημοτών της. Το αντίθετο θα λέγαμε: Είναι πάμπολλες οι φορές που την εγκαλούμε (εμείς και άλλα μέσα) και την καλούμε να λάβει μέτρα και να διορθώσει αστοχίες και καταστάσεις, που χωρίς καμιά αμφιβολία αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών μας. Παρότι μάλιστα τις περισσότερες φορές, η δημοτική Αρχή μ΄ έναν κακώς εννοούμενο εγωισμό,  μας αγνοεί επιδεικτικά!

Εμείς, επειδή πρωτίστως ενδιαφερόμαστε  για την ασφάλεια του κόσμου, ευχόμαστε να μην αποδειχθεί  δικαιολογημένη η ανησυχία μας κι ούτε ποτέ θα επιθυμούσαμε να δικαιωθούμε γι αυτήν. Αυτό όμως, σε καμιά περίπτωση δεν θα αποτελέσει απαλλακτικό για την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι αυτά τα ζητήματα. Επειδή λοιπόν το safety first αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, δεν θα κουραστούμε να εντοπίζουμε και να στηλιτεύουμε επίμονα οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση πέφτει στην αντίληψή μας. Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Ο κίνδυνος της ημέρας: Τα κοντάρια που …χορεύουν!

Αφορμή για την σημερινή μας ανάρτηση ήταν ο “χορός των ιστών” στην πλατεία της Ανατολικής παραλίας της Λευκάδας.

Τα 6 με 7 μποφώρ του σημερινού Λεβάντε ήταν αρκετά για ν΄αρχίσουν να χορεύουν τρελά τα κοντάρια που είναι στημένα εκεί, (με σκοπό να φιλοξενούν τις σημαίες στην περίοδο του Φεστιβάλ…)  Ο καθένας λοιπόν μπορεί να φανταστεί τι θα συμβεί εκεί, αν η ένταση του αέρα αυξηθεί στα 9 και στα 10 μποφώρ!…

Ο κίνδυνος της ημέρας: Τα κοντάρια που …χορεύουν!

Και παρότι μια απλή φωτογραφία δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να αποδώσει τον “χορό” των κονταριών, είναι όμως αρκετή για ν΄ αναδείξει το πρόβλημα, αφού και σ΄ αυτήν φαίνονται ξεκάθαρα οι μεγάλες κλίσεις που περιοδικά παίρνουν κάποια εξ αυτών!

 

Ο κίνδυνος της ημέρας: Τα κοντάρια που …χορεύουν!

Όμως ο κίνδυνος δεν προέρχεται μόνο απ΄ τα κοντάρια, τα οποία βέβαια υφίστανται μεγάλες κοπώσεις, λόγω της περιοδικότητας του ανέμου και της κίνησης που αυτός προκαλεί. Μεγάλο κίνδυνο για τους (πολλούς) διερχόμενους αποτελεί και η εναέρια ηλεκτρική πινακίδα με τα δημοτικά (ή μάλλον δημαρχιακά  θα ήταν το σωστό) χρόνια πολλά, η οποία αν και πέρασαν προ διμήνου σχεδόν οι γιορτές, συνεχίζει να παραμένει εκεί για να χορεύει (κι αυτή) τρελά στον ρυθμό του ανέμου, μέχρι να πέσει στο κεφάλι κάποιου άτυχου διερχόμενου!..

Ο κίνδυνος της ημέρας: Τα κοντάρια που …χορεύουν!

Υπενθυμίζουμε πως για την εναέρια ευχετική πινακίδα, στην αρχή του πεζόδρομου της αγοράς (από παραλία), έχουμε ξαναγράψει σχετικά πρόσφατα, χωρίς όμως δυστυχώς να συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος και να την κατεβάσει, γιατί, υποθέτουμε πως ο “φωστήρας” θα  αναρωτήθηκε με απορία: “Μα αφού θα ξανάρθουν οι γιορτές, γιατί να την κατεβάσουμε τώρα … ”

*****

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *