Το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) Λευκάδας για το ΤΑΟΛ

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) Λευκάδας για το ΤΑΟΛ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΑΟΛ

 

Η Ο.Β. του ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΝΑΡ) ΛΕΥΚΑΔΑΣ, χαιρετίζει τον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και καταδικάζει την επίθεση κυβέρνησης –δικαστών με την επιβολή προκαταβολικών αγροτοδικίων .

Η επίθεση Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. είναι καταιγιστική, συντονισμένη και πολύπλευρη.

Η συγκέντρωση γης και παραγωγής σε όσο γίνεται λιγότερα χέρια συνεχίζεται. Μοιράζουν τη πίτα σε βάρος των λαϊκών αναγκών με τη συναίνεση – συνενοχή-συμμετοχή όλων των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μοιρασιά σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων της υπαίθρου περνάει μέσα από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου ,από την απαξίωση-κλείσιμο-ιδιωτικοποίηση ή πλήρη επιχειρηματικοποίηση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, τη διάλυση της εργασίας των μισθωτών, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων παραγωγών-επαγγελματιών.

 

Υποτάσσουν πλήρως τη παραγωγή στην κερδοφορία του κεφαλαίου και τους νόμους της αγοράς.

Απέναντι στο ξεκλήρισμα και τη συμπίεση των εισοδημάτων των αγροτοεργατών-εργατοαγροτών, φτωχομεσαίων αγροτών και εργαζομένων του κλάδου, στηρίζουμε ένα πρόγραμμα πάλης με αιτήματα όπως:

  1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα.
  2. Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα και νερό (όπως στους βιομήχανους). Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Βασικά έργα υποδομής.
  3. Κατάργηση του «μητρώου αγροτών-αγροτικών εκμεταλλεύσεων». Ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της ΕΕ. Κατάργηση των επιδοτήσεων σε βιομηχάνους και μεγαλοαγρότες. Χορήγησή τους αποκλειστικά σε φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για συνεταιριστική παραγωγή.
  4. Αφορολόγητο και ακατάσχετο αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων για κατοικίες και χωράφια φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.
  5. Πλήρη, δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για κάθε ζημιά και καταστροφή παραγωγής, φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου.
  6. Δημιουργία και ολόπλευρη ενίσχυση πρωτοβάθμιων παραγωγικών Συνεταιρισμών, δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας και δημόσιου Φορέα Τροφίμων για κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας. Επαναλειτουργία των μονάδων παραγωγής λιπασμάτων και σποροπαραγωγικών κέντρων υπό συνεταιριστική διαχείριση (εργατών/αγροτών) για φθηνά αγροτικά εφόδια.
  7. Ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις, στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες.
  8. Πλήρη ισοτιμία δικαιωμάτων στους εργάτες γης, μόνιμους και εποχικούς, Έλληνες και Μετανάστες, όχι στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Σ’ αυτές τις συνθήκες αποκτά ιδιαίτερη σημασία, η συσπείρωση των φτωχομεσαίων αγροτών, αγροτο-εργατών, εργατο-αγροτών,  η ενίσχυση των συνεταιρισμών, άρα και του ΤΑΟΛ, καθώς και η κουβέντα για το ρόλο τους.

 

Να γίνουν άμεσα συνελεύσεις σε όλα τα χωριά για τα προβλήματα των αγροτών και το ρόλο του ΤΑΟΛ.

Να πάρουν οι αγρότες – εργαζόμενοι τις τύχες στα χέρια τους!!!                                                  

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ο.Β. Λευκάδας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *