Δυο πίτες – δυο φλουριά! (της Σεβαστής Κωνσταντινίδη)

Δυο πίτες – δυο φλουριά! (της Σεβαστής Κωνσταντινίδη)

Δυο πίτες – δυο φλουριά! (της Σεβαστής Κωνσταντινίδη)

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στο πρώην Δημαρχείο της Καρυάς πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Απόλλων και του Αθλητικού Ομίλου Καρυάς.

Μια εκδήλωση που μας γέμισε με ξεχωριστή χαρά αφενός γιατί μετά από χρόνια πραγματοποιήθηκε από κοινού από τα δύο σωματεία του χωριού και αφετέρου γιατί νιώθαμε ότι γιόρταζαν δύο πολύ δικοί μας και πολύ αγαπημένοι:

Ο Απόλλων, που η μυστική δύναμή του είναι η διαχρονική και αδιάκοπη αγάπη, η ενεργή συμμετοχή και η σταθερή συμπαράταξη όλων των συγχωριανών, ακόμη και αυτών που ζουν και εργάζονται μακριά από το χωριό μας. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε αφού για αυτούς αποτελεί πατρογονική κληρονομιά … Κληρονομιά από τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους πατέρες και τις μανάδες τους που, παρά τις αντιξοότητες της εποχής και τους καθημερινούς αγώνες επιβίωσής τους κατά τη δεκαετία του 1930, πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά, δημιούργησαν τον Σύλλογο Αγροτοπαίδων και έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να μάθουν μουσική, παραδοσιακούς χορούς, τα έθιμα του τόπου…   Ως γνωστόν από το Σύλλογο αυτό προήλθε ο σημερινός μας Απόλλων.

Έτερος αγαπημένος ο Α.Ο. Καρυάς, που έχει “βαλθεί” να αποδειχθεί άξιος απόγονος της θρυλικής ομάδας των περασμένων δεκαετιών, Ηρακλή Καρυάς καθώς, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων ως ένα από τα πλέον υγιή αλλά και συμπαθή σωματεία της Α κατηγορίας ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας. Για το λόγο αυτό άλλωστε σε κάθε αγώνα του (εντός και εκτός έδρας) τον ακολουθεί ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός συνδημοτών με κρυφή την ελπίδα (που σήμερα θα την αποκαλύψω και ας πουν πως δεν “κρατάω” μυστικό), να επαναλαμβάνει κάθε χρόνο όμοια ή παραπλήσια με την περσινή εκπληκτική πορεία του και γιατί όχι, να έχει σταθερή τη ρότα του ακόμη και προς την … Γ Εθνική.

Την έτσι κι αλλιώς περιρρέουσα εορταστική διάθεση και εφορία μικρών και μεγάλων που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημαρχείου ήρθε να εδραιώσει η, από μικροφώνου (κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση), διαβεβαίωση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρου Χαλικιά ότι άμεσα πρόκειται και θα δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης του κτηρίου του Απόλλωνα από πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΚΑΠ).  Αναφερόμενος στο διώροφο πέτρινο κτήριο στο ιστορικό κέντρο του οικισμού της Καρυάς (παραπλεύρως και κάτω από την παλιά πλατεία και απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου).

Την αρχική σκέψη ότι το … φλουρί της πίτας “έπεσε” στο κομμάτι του χωριού, ακολούθησε και … δεύτερο φλουρί στο … κομμάτι της ορεινής Λευκάδας αυτή τη φορά   καθώς, όπως μου εκμυστηρεύθηκε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και θα το αποκαλύψω και αυτό στην επιθυμία μου να το μοιραστώ με όλους τους κατοίκους των ορεινών χωριών μας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος διατηρεί έντονο και προσωπικό ενδιαφέρον για την άμεση κατασκευή ενός επιπλέον τοιχίου αντιστήριξης στο τμήμα του επαρχιακού δρόμου της Λαγκάδας των Πηγαδησάνων (στο σημείο της περσινής κατακρήμνισης) προς υλοποίηση σχετικής υπόσχεσής του κατά την επίσκεψή του στην Καρυά τον περασμένο Δεκέμβριο.  Σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Γαλιατσάτος μου … διαμήνυσε ότι αναμένει την από μέρους μας υλοποίηση της υπόσχεσης που του δώσαμε να τον φιλοξενήσουμε μια νύχτα απόσταξης (της επόμενης αποστακτικής περιόδου) στον Καρσάνικο Λαμπίκο (καζάνι απόσταξης τσίπουρου της Καρυάς) προκειμένου να εορτάσουμε την  υλοποίηση των … συμφωνηθέντων κατά την πρώτη επίσκεψή του το Δεκέμβριο του 2018 (!)

Δύο πίτες, δύο φλουριά (!)

Προεκλογική περίοδος θα μου υπενθυμίσετε (!)

Θα παραμείνουμε εντούτοις καλόπιστοι. Θα αναμείνουμε, θα επανέλθουμε σε κάθε περίπτωση και θα ευχηθούμε τα … φλουριά να αποδειχθούν χρυσά και όχι κάλπικα και τα δύο έργα που προαναφέραμε να δημοπρατηθούν άμεσα αποτελώντας την αρχή μιας δημιουργικής νέας χρονιάς για τη Λευκάδα.-

 

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

τ. Δήμαρχος Καρυάς

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *