ΝΑΡ: Για μια νέα σελίδα στην Κομμουνιστική Αριστερά

ΝΑΡ: Για μια νέα σελίδα στην Κομμουνιστική Αριστερά

Ν.Α.Ρ: Προγραμματική συμβολή

για μια νέα σελίδα στην κομμουνιστική αριστερά

 

Πανελλαδική συνδιάσκεψη 14-15-16 Δεκέμβρη

 για το νέο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα

 

Ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των οργανώσεων του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση της οργάνωσης περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΝΑΡ. Οι οργανώσεις του ΝΑΡ αλλά και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία δύο αλληλένδετους στόχους.

Ο πρώτος στόχος είναι το να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα και μετρήσιμα βήματα στον αναγκαίο μετασχηματισμό τους σε κατεύθυνση μιας σύγχρονης κομμουνιστικής οργάνωσης τόσο σε επίπεδο συνολικά της κοινωνίας όσο και ειδικά στη νεολαία. Ο δεύτερος στόχος αφορά τη συμβολή των δύο οργανώσεων στον αναγκαίο διάλογο που ήδη γίνεται και αφορά τις στρατηγικές προγραμματικές συντεταγμένες μιας προσπάθειας σύγχρονης κομμουνιστικής απάντησης στο σήμερα. Σε αυτόν το διάλογο, το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση προσπαθούν να συμβάλλουν καταθέτοντας τη δική τους προγραμματική συμβολή, όχι για να κλείσουν τη συζήτηση ή για να καλέσουν μετέπειτα απλά σε αποδοχή ή απόρριψή της, αλλά αντίθετα, για να συμβάλλουν με συγκεκριμένο τρόπο στις γενικότερες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο δυναμικό που αναζητά μια σύγχρονη κομμουνιστική αριστερά.

Από αυτή την άποψη, όχι μόνο δεν θεωρούμε τον εαυτό μας τον αποκλειστικό φορέα μιας τέτοιας προσπάθειας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Είναι το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση που με τόλμη, μέσα από τις θέσεις του 4ου συνεδρίου του, έθεσε την ίδια την οργάνωσή του σε πορεία υπέρβασης προς μια νέα ποιότητα ανώτερης συγκρότησης σε σύγχρονη κομμουνιστική κατεύθυνση, σαν αφετηριακή πράξη συμβολής στο αναγκαίο νέο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης που έχει ανάγκη η εποχή μας. Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα, αν και άλλες οργανώσεις, συλλογικές προσπάθειες, αλλά και αγωνιστές του κομμουνιστικού κινήματος έθεταν τον σημερινό τους εαυτό με τόλμη σε μια τέτοια πορεία.

Υπάρχουν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως ανένταχτοι, αλλά και κόσμος οργανώσεων του χώρου της κομμουνιστικής αριστεράς, που αντιμετωπίζει θετικά αυτή τη πρωτοβουλία και δείχνει με κάθε ευκαιρία το ενδιαφέρον του. Γνωρίζουμε βέβαια πως μέσα στο κόσμο της σύγχρονης κομμουνιστικής αναζήτησης υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ρεύματα και με αυτά θέλουμε να συμπορευτούμε δημιουργικά και συντροφικά.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και δεν πετάμε στο σύννεφα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η πορεία για μια άλλη προγραμματική ενότητα και συγκρότηση σύγχρονου κομμουνιστικού χαρακτήρα «θέλει δουλειά πολύ». Θεωρούμε, όμως, ότι όσο λάθος και υπεκφυγή είναι το να θέτεις τον στόχο για ένα πρόγραμμα και κόμμα της νέας εποχής στο επέκεινα, άλλο τόσο λάθος είναι να νομίζεις ότι μπορεί να υπηρετηθεί με το άθροισμα των σημερινών δυνάμεων στην κατάσταση που βρίσκεται η κομμουνιστική αριστερά και το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Άρα, δεν μας αξίζουν ούτε βιαστικά βήματα, ούτε πολύ περισσότερο άλματα στο κενό που μπορεί να οδηγήσουν σε μια καρικατούρα μιας τόσο καθοριστικής προσπάθειας.

Από την πλευρά μας, το επόμενο διάστημα, θα συμβάλλουμε στο να πληθύνουν εκείνες οι πρωτοβουλίες συσπείρωσης, ενότητας και κοινού βηματισμού όλου του δυναμικού και των δυνάμεων που αναζητούν μια νέα κομμουνιστική οργάνωση και μια μάχιμη επαναστατική γραμμή. Σε αυτή τη προσπάθεια θα τεθούν στο επίκεντρο τόσο τα ζητήματα των αναγκαίων προγραμματικών θεμελίων που μπορεί να στηριχτεί μια προσπάθεια αναγέννησης του κομμουνιστικού κινήματος στις μέρες μας, όσο και η αντιμετώπιση του μαρξισμού στα πλαίσια της μάχιμης και δημιουργικής ανάπτυξής του. Καθοριστικής σημασίας  σε αυτή τη πορεία θα είναι, για όλο το δυναμικό της σύγχρονης κομμουνιστικής αναζήτησης, τα βήματα στη διαμόρφωση μιας ανατρεπτικής γραμμής ενάντια στον βάρβαρο καπιταλισμό της εποχής μας, πέρα και έξω από παλιά και νέα ρεφορμιστικά σχέδια.

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

γραφείο περιοχής Ηπείρου –Κέρκυρας-Λευκάδας

συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *