Το ΝΑΡ ερωτά: Τί είναι το ΤΑΟΛ τελικά;

Το ΝΑΡ ερωτά: Τί είναι το ΤΑΟΛ τελικά;

ΤΑΟΛ: Ταμείο Αμύνης Οινοπαραγωγών

ή Οργάνωση εξυπηρέτησης μια κάστας γραφειοκρατών;

Η ΟΒ ΝΑΡ Λευκάδας καταγγέλλει στους Λευκαδίτες αγρότες και στους κατοίκους του νησιού, την προσπάθεια ξεπουλήματος της περιουσίας του ΤΑΟΛ.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στη πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων οι οποίες τα τελευταία χρόνια:

  • πουλήσανε – κλείσανε – περιθωριοποιήσανε τις βιομηχανίες λιπασμάτων, τις γαλακτοβιομηχανίες ΔΩΔΩΝΗ και ΑΓΝΟ, τη βιομηχανία ζάχαρης, τη ΣΕΚΑΠ και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. Ιδιωτικοποιήσανε – ξεπουλήσανε την ΑΤΕ.
  • επιτάχυναν τις διαδικασίες ξεκληρίσματος των φτωχών αγροτών-εργατοαγροτών με το «μητρώο αγροτών – αγροτικών εκμεταλλεύσεων», τη νέα φοροεπιδρομή, τον συνεταιριστικό Καλλικράτη και την ταχύτατη διείσδυση των τραπεζιτών στη παραγωγή.
  • έκλεισαν ή ιδιωτικοποίησαν ή άλλαξαν όλους τους μηχανισμούς του δημοσίου για να τους προσαρμόσουν στην αγορά, αλλάζοντας ταυτόχρονα τις εργασιακές σχέσεις, δίνοντας μεροκάματα και συντάξεις πείνας.

 

Το ΝΑΡ Λευκάδας δηλώνει σ’ όλους τους τόνους την αντίθεσή του  σε αυτή την εξέλιξη, και καλεί όλους τους αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους ώστε να αποτραπεί το ξεπούλημα και να συμβάλλουν στη συγκρότηση παραγωγικού πρωτοβάθμιου δημοκρατικού συνεταιρισμού που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους ενάντια στα σχέδια της ΕΕ, της κυβέρνησης , των μεσαζόντων και των τοπικών τους συμμάχων.

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

οργάνωση βάσης Λευκάδας

συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

 

 

Σχολιάστε

  1. μακης μελας

    Τωρα εφτασε στο ΝΑΡ ο Φιλιππας; Εχει και πιο περα !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *