Εκλογική διακήρυξη “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” Γ Ν Λ

Εκλογική διακήρυξη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Γ Ν Λ 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 (Στηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΠΑ.ΜΕ)

 

Συνεχίζουμε  την  ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  του  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  που  ξεκινήσαμε  εδώ και  4  χρόνια  σε ΤΑΞΙΚΗ  κατεύθυνση

 

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Πάρτε  μαζικά  μέρος  στις  εκλογές  του  Σωματείου  μας!

Πέμπτη   1  Νοέμβρη  2018  900 πμ  έως   500 μμ

 

 

Συνάδελφισσα – συνάδελφε, απευθυνόμαστε σε σένα:

Που βλέπεις να επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια το ίδιο έργο εξαπάτησης των προσδοκιών και των ελπίδων σου για βελτίωση της ζωής μας.

Που βλέπεις τα παιδιά σου να προορίζονται για φτηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό χωρίς ζωή με μέλλον.

Που αγανακτείς βλέποντας το νοσοκομείο να γίνεται ολοένα και περισσότερο μια επιχείρηση, που ζητά περισσότερη δουλειά από το λειψό και κουρασμένο προσωπικό, μεγαλύτερες περικοπές δαπανών και φτηνότερο εργατικό δυναμικό, μέσω επικουρικών και συμβασιούχων.

Που αγωνιάς βλέποντας τους όρους εργασίας και διαβίωσης σου να επιδεινώνονται σταθερά, ταυτόχρονα όμως προβληματίζεσαι εάν υπάρχει διέξοδος από την σημερινή κατάσταση και ποια πρέπει να είναι η δική σου στάση .

Μπορείς   πια   να  καταλάβεις  τα μπόλικα ψέματα  για την ” σταθεροποίηση & ανασυγκρότηση” στο χώρο της Υγείας από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!

Στη λεγόμενη “δίκαιη ανάπτυξή” τους δεν χωράνε τα αιτήματα για δωρεάν παροχές Υγείας, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας γονάτισε με νέες περικοπές , κατά 526 εκατ. ευρώ  λιγότερα το 2018 και θα ακολουθήσουν και άλλες , ενώ παράλληλα απογειώθηκε  η φοροληστεία του λαού κατά 1 δισ. ευρώ επιπλέον.

Στον “υγιή ανταγωνισμό” τους δεν χωράει η λειτουργία νοσοκομείου με δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από την επιχειρηματική λειτουργία του, στη λογική της οικονομικής αυτοτέλειας, αφού το κράτος μειώνει συνεχώς την χρηματοδότηση, σπρώχνοντας τα νοσοκομεία  να κόβουν έξοδα από παντού και να ψάξουν για ιδίους πόρους.

Η “επιστροφή στην κανονικότητα” για την κυβέρνηση σημαίνει κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό και  εχθρικό απέναντι στους εργαζόμενους. Κράτος που θα μας καλεί να βάλουμε με το ζόρι “πλάτη” στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που θα επιβάλει τον φόβο και την υποταγή, δουλειά με λίγα χρήματα, χωρίς δικαιώματα και κάτω από αφόρητη σωματική και ψυχολογική πίεση καθώς και τσάκισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η “κοινωνική συνοχή και ηρεμία” που μας  καλούν, προϋποθέτει αποδοχή της φτώχειας από το λαό, γιατρειά με πληρωμή ή μέσα από αποσπασματικές  δράσεις σε συνεργασία με τους Δήμους, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, επιβίωση με ψίχουλα,  ξεσπίτωμα από τα σπίτια μας .

Την ίδια ρότα, την ίδια πολιτική στηρίζουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα Ε.Ε – κεφαλαίου που όχι μόνο ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, αλλά ψήφισαν και την αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία. Είναι τα κόμματα που περιμένουν να πάρουν τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν από το σημείο που αυτός θα σταματήσει γιατί συμφωνούν όλοι τους στην εμπορευματοποίηση & επιχειρηματική δράση στην υγεία.

[2]

Η ΑΝΤΟΧΗ  ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΣΕ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ  ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ,   ΕΦΥΣΥΧΑΣΜΟΥ  &  ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ

————————————————————–

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, κόντρα στο γενικότερο περιβάλλον εφησυχασμού, καλλιέργειας υποταγής, επιδίωξη ενσωμάτωσης με πρόσχημα τη διεκδίκηση του «εφικτού», κόντρα  σε αυταπάτες και ψέματα, αποκαλύψαμε  με συνέπεια τον συνολικό σχεδιασμό κυβέρνησης και Διοίκησης.

 Από την πρώτη στιγμή εντάξαμε στο σωματείο, ως ισότιμα μέλη του,  όλους τους εργαζόμενους,(καθαρίστριες, επικουρικοί, ΟΑΕΔίτες) επιδιώκοντας έτσι την ενότητα όλων των εργαζομένων. Απόφαση  Π Ο Υ   Δ Ε Ν   Ψ Η Φ Ι Σ Ε   ο «ανεξάρτητος» συνδικαλιστής του Δ.Σ του συλλόγου, ακολουθώντας την γραμμή της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ).

Δεκάδες οι παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, υπομνήματα, συνεντεύξεις  για κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο στα ΜΜΕ, στις Διοικήσεις, νοσοκομείου και 6ης ΥΠΕ,  στις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες και  με επερωτήσεις στη βουλή. Δεν κρύψαμε  τα κακώς κείμενα …κάτω απ’ το χαλί,  αναδείξαμε τα προβλήματα, δείχνοντας το δρόμο του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,  χωρίς να φοβηθούμε την εργοδοσία και χωρίς συμβιβασμούς, συμβάλλοντας έτσι και βάζοντας ένα πετραδάκι στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Δώσαμε τη μάχη της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποκαλύπτοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ως εργαλείο ελέγχου, πειθαναγκασμού και  χειραγώγησης των εργαζομένων,  που συνδέεται αναπόσπαστα  με την εμπορευματοποίηση    και  τον  μετασχηματισμό των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις.

Αποκαλύψαμε τα ψέματα και το παραμύθι της κυβέρνησης για την «ηθικοποίηση» του συστήματος υγείας, όταν άρχισε να «αξιοποιεί»  υπαρκτά στοιχεία διαφθοράς που γεννά ο ανταγωνισμός και το κυνήγι του κέρδους.  Στόχο  της ήταν να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από την αιτία της κρίσης , αποκρύβοντας τους, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ  ΣΚΑΝΔΑΛΟ,  που είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου που μένει στο απυρόβλητο, με τραγικές τις συνέπειες για ασθενείς και υγειονομικούς.

Κορυφαία στιγμή  η  Α Π Ο Τ Ρ Ο Π Η  απόλυσης της επικουρικής παιδιάτρου, δράση  με τεράστια σημασία για την ανύψωση του ηθικού των εργαζομένων και κυρίως των συμβασιούχων οδηγώντας έτσι στο   σπάσιμο του κλίματος απογοήτευσης, μοιρολατρίας και τρομοκρατίας   που  επιχείρησε να επιβάλλει  η εργοδοσία, η κυβέρνηση  και οι μηχανισμοί της.

Αντιπαρατεθήκαμε με τη Διοίκηση  και αποκαλύψαμε στους εργαζόμενους και στους Λευκαδίτες, τις κάλπικες υποσχέσεις για αναβάθμιση του νοσοκομείου επί των ημερών της. Σε αυτό ο σημείο οφείλουμε να πούμε πως οι όποιες προσλήψεις Ιατρικού και μη προσωπικού έγιναν αυτό το διάστημα, Φ Ε Ρ Ν Ο Υ Ν       Τ Η Ν   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Υ Π Ο Γ Ρ Α Φ Η    Τ Ο Υ    Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Υ  Μ Α Σ  διότι πραγματοποιήθηκαν κάτω από την αφόρητη πίεση που διαρκώς ασκούσαμε.

Εναντιωθήκαμε ενεργά και συνεχίζουμε ενάντια στη συνλειτουργία  των νοσοκομείων Πρέβεζας – Λευκάδας, τους νέους οργανισμούς,  τις άθλιες «ατομικές συμβάσεις» των καθαριστριών  χωρίς δικαιώματα.

Αναδείξαμε στους συναδέλφους και  στην κοινή γνώμη, τα αντιλαϊκά νομοθετήματα των  κυβερνήσεων και τα μεγάλα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας. Νομοθετήματα όπως πχ το «παράλληλο πρόγραμμα και τα αντίμετρα της κυβέρνησης» , το παραμύθι της κυβέρνησης για την ελεύθερη είσοδο των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία. Επίσης αποκαλύψαμε τον αντιδραστικό ρόλο του «κόφτη» που σχεδιάζουν να παίξουν τα ΤΟΜΥ και ο οικογενειακός Ιατρός στην πρωτοβάθμια υγεία.

Κάναμε πολλές  παραστάσεις διαμαρτυρίας , στάσεις εργασίας και συμμετείχαμε  σε απεργίες  για την έλλειψη προσωπικού, για τους συμβασιούχους,  τα χρωστούμενα ρεπό, τα αλλότρια καθήκοντα συναδέλφων, την απληρωσία των εργαζομένων. Υπερασπιστήκαμε κάθε συνάδελφο που απευθύνθηκε στο σωματείο και  υπέστη αυθαίρετες και άδικες συμπεριφορές.

Κορυφαία μαζική κινητοποίηση , το Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο  για την Υγεία στα Γιάννενα με άλλα  σωματεία και εργατικά κέντρα, κόντρα στα καραβάνια εκφυλισμού και φτηνού αντικυβερνητικού περιεχομένου της ΠΟΕΔΗΝ.

Κάναμε ανοιχτές εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου  όπως θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην εργατική Πρωτομαγιά στον χώρο του Νοσοκομείου και εκδηλώσεις επιστημονικού περιεχομένου όπως αυτή «για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», επιχειρώντας να αναπτύξουμε την ταξική, πολιτιστική και πολιτική συνείδηση εργαζομένων.

[3]

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΥΣΙΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων που κληροδότησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά εντάθηκε περαιτέρω με την μείωση τα δύο τελευταία χρόνια να αγγίζει το 30 % σε σχέση με το 2015.

Η απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση αντικαταστάθηκε από την αύξηση των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία δηλ. από την αύξηση των εισφορών των ασθενών. Την ίδια στιγμή 1000 φάρμακα και 700 εξετάσεις παραμένουν εκτός ασφαλιστικής κάλυψης.

Ταυτόχρονα μειώθηκε την τελευταία τριετία ο αριθμός των μόνιμων υγειονομικών κατά 1600 άτομα πανελλαδικά οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από ελαστικούς εργαζόμενους.

Τα παραπάνω αποτελούν συστατικά στοιχεία της μετατροπής των νοσοκομείων σε αυτοτελείς οικονομικές μονάδες που τις παραγόμενες υπηρεσίες υγείας δεν θα τις προσφέρουν σε όποιον έχει ανάγκη ΑΛΛΑ σε όποιον έχει να πληρώσει, είτε μέσω ιδιωτικής  ασφάλισης είτε από την τσέπη του.

 

Συναδέλφισσες -συνάδελφοι

 

Οι εργαζόμενοι  στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, στο ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ και στο Κ.Υ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ  ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Η άθλια κατάσταση στη ζωή μας και στη δημόσια υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βλέπει τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος», γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θεωρεί την Υγεία, όχι δικαίωμα, αλλά πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες και κόστος για το κράτος και τους εργοδότες.

Στο νοσοκομείο  τα προβλήματα αυτά είναι στον υπερθετικό βαθμό λόγω της διάλυσης και ανυπαρξίας πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας, της τρομακτικής υποστελέχωσης,   της καθημερινής εφημέρευσης, της αύξησης των τουριστικών ροών και των αυξημένων αναγκών που καλείται να καλύψει.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ

Σε καλούμε να συνδέσεις το στενό πλαίσιο της καθημερινότητας σου, με την μεγάλη εικόνα, το μεγάλο σχέδιο που υπηρετεί κυβέρνηση, Ε.Ε, ΣΕΒ : την

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ανάκαμψη που βαφτίζεται με διάφορους παραπλανητικούς όρους όπως:

δίκαιη ανάπτυξη, ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο, καθαρή έξοδος από τα μνημόνια.

Ανάκαμψη που προϋποθέτει δύο όρους:

1.   Να ξεχαστούν οι απώλειες του παρελθόντος και

2.    Να ισοπεδωθούν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Αυτούς τους δύο όρους υπηρετούν κυβέρνηση και Διοίκηση του νοσοκομείου.

 

Κι αυτές οι εκλογές μπορούν να αξιοποιηθούν για τη συνέχιση και ώθηση της πάλης, με νέες δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στη νέα θύελλα που έρχεται , για μια  ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων . Σωματείο είμαστε όλοι εμείς οι 220 εργαζόμενοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι) και μπορούμε να αναπτύξουμε ασύλληπτη δυναμική αν ενωθούμε στη βάση των κοινών προβλημάτων μας κι απέναντι στον κοινό αντίπαλο .

[4]

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ»  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΥ  ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

 

Μην ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ  σε  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ  που «αυτοπροσδιορίζονται» ως «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ». Όπως οι  αντιλαϊκές πολιτικές έχουν ονοματεπώνυμο (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ – ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ), έτσι και οι  συνδικαλιστές  πρέπει να παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην πολιτική που τσακίζει της  ζωές μας. Να γνωστοποιούν τις θέσεις τους για τα προβλήματα  ανοιχτά  στους εργαζόμενους και κυρίως να πρωτοστατούν  με  τη δράση τους και τη συμμετοχή τους στον καθημερινό αγώνα για την  υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  

Συνάδελφε, τους ξέρεις ήδη πολύ καλά. Μ Η Ν   Τ Ο Υ Σ   Ε Μ Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ε Ι Σ ! Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν  Α Φ Α Ν Τ Ο Ι  από τους αγώνες του Σωματείου και  Κ Λ Α Σ Ι Κ Ο Ι     Α Π Ε Ρ Γ Ο Σ Π Α Σ Τ Ε Σ  στις Απεργίες και στις Στάσεις εργασίας. Στηρίξαν και στηρίζουν  τη γραμμή της συνεννόησης, της διαχείρισης, της ταξικής ειρήνης με την εργοδοσία και τις Διοικήσεις, καλλιεργούν τη μοιρολατρία, «το τίποτα δε γίνεται»  τη λύση του «εφικτού» που μας έχει οδηγήσει στο χάσιμο δικαιωμάτων που κερδήθηκαν  με «ποταμούς αίματος».

Θ Υ Μ Ι Σ Ο Υ τη στάση τους στην αξιολόγηση του προσωπικού. Στην εγγραφή όλων των εργαζομένων στο σωματείο. Δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων γιατί απλά δεν θέλουν να συγκρουστούν με το κράτος των επιχειρηματιών και την Ε.Ε. Είναι αυτοί που σπέρνουν τη μείωση απαιτήσεων, την ηττοπάθεια, την αποδιοργάνωση του κινήματος. Την υποταγή στο «μονόδρομο» της καλοπέρασης των λίγων.

Χ Τ Υ Π Ο Υ Ν  την ενότητα των συναδέλφων προβάλλοντας το «ειδικό πρόβλημα», αποκρύπτοντας την πολιτική που το γεννά. Αυτό από μόνο του συνιστά πολιτική πράξη και μάλιστα αντεργατική !!

Είναι ξεκάθαρο πια στον καθένα ότι αυτές οι δυνάμεις και συνδικαλιστές  δεν πρόκειται να συγκρουστούν με τις πολιτικές που στηρίζουν το σύστημα της ολοένα πιο βαθιάς εκμετάλλευσης. Δεν μπορούν και κυρίως, δεν θέλουν να συγκρουστούν. Η αποδυνάμωσή τους, είναι προϋπόθεση για το ζωντάνεμα του σωματείου στη βάση των λαϊκών αναγκών.

 

ΤΟ  ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ  ΤΩΝ  ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ  ΘΕΤΟΥΝ  ΣΕ  ΚΙΝΔΥΝΟ  ΚΑΙ  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ

 

Όλη η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκάνιων με την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας, μυρίζει «μπαρούτι» που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί. Οι οικονομικοί ανταγωνισμοί ισχυρών δυνάμεων ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ΡΩΣΙΑΣ, ΚΙΝΑΣ κ.α, για το μοίρασμα της λείας και των αγορών, ακολουθούνται αναπόφευκτα από πολεμικές προετοιμασίες που μπορούν να οδηγήσουν και σε πολεμικές συγκρούσεις, οδηγώντας τους λαούς σε αιματοκύλισμα για τα συμφέροντα ξένων και ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

ΓΙΑ  ΜΑΣ,  δεν  υπάρχει  άλλος  δρόμος  από  την  αγωνιστική  παρέμβαση 

σ ’αυτές  τις εξελίξεις  και  γι’ αυτό  χρειαζόμαστε  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ!

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΦΕΡΟΥΜΕ  ΤΑ  ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ!

[5]

Αγωνιζόμαστε για:

 • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
 • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών.
 • Αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική Ασφάλιση για όλους.  Συνταξιοδότηση  στα  55 για τις γυναίκες και 60 για τους άντρες. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν οι θεραπείες & φάρμακα, με επιστημονικά κι όχι “λογιστικά” κριτήρια.
 • Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς, στην προ κρίση περίοδο.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του νέου νοσοκομείου, του ΠΕΔΥ και του Κέντρου Υγείας Βασιλικής. Να καταργηθούν τα ΤΟΜΥ.
 • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, ΟΑΕΔίτη. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Να καταργηθεί η αξιολόγηση που οδηγεί σε διαθεσιμότητες, λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νέα χαράτσια.
 • Ανθρώπινα ωράρια εργασίας. 6ωρο/ 5ήμερο/ 30ωρο με μία εφημερία και μία νύχτα την εβδομάδα.
 • Καμιά περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος. Επέκταση και σε άλλους κλάδους. Ένταξη στα ΒΑΕ.
 • Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας κι ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
 • Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.
 • Καμιά εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

 

ΣΤΙΣ   1   ΝΟΕΜΒΡΗ   ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

 

Γ ι α      Σ ω μ α  τ ε ί ο      Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Σ Τ Ο   Π Λ Ε Υ Ρ Ο      Τ Ω Ν      Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν

 

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 «Αγωνιστικής Συσπείρωσης εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας»

 

 

 Για το Δ.Σ. του συλλόγου
1.  Αγγελοπούλου Δήμητρα          Νοσηλεύτρια  Ε. Ι.
2.  Αθανασάκη Σωτηρία                 Τραυματιοφορέας
3.  Αναγνωστόπουλος Ανδρέας    Υδραυλικός
4.  Βεργίνης Αθανάσιος                 Νοσηλευτής Αιμοδοσίας
5.  Βεργίνης Χρήστος                    Νοσηλευτής Αιμοδοσίας
6.  Δελδήμος Βασίλειος                Τραυματιοφορέας
7.  Κρικώνη Ευθυμία                     Νοσηλεύτρια Παθολογικής
8.  Κρικώνη Λαμπρινή                 Νοσηλεύτρια Χειρουργικής
9.  Κύρλας Κωνσταντίνος             Ιατρός Καρδιολόγος
10.              Μοσχονά Διαμαντίνα               Ιατρός Παιδίατρος
11.              Παπαδάτου Χρυσούλα            Επισκέπτρια Υγείας
12.              Παπανικολάου Σοφία              Διοικητικός
13.              Ροντογιάννη Αμαλία               Διοικητικός
14.              Τσιουρή Κωνσταντίνα             Ιατρός Πνευμονολόγος
15.              Τριπολίτου Μαρία                   Ιατρός Παθολόγος

 

 

 Για την ελεγκτική επιτροπή
1.  Αυδίκου Κωνσταντίνα                Ιατρός Νεφρολόγος      
2.  Μπάρδης Βασίλειος                   Διοικητικός
3.  Λογοθέτη Σταθούλα                    Νοσηλεύτρια
4.  Λιβιτσάνου Διονυσούλα             Διοικητικός
5.  Πολίτη Βησσαρία                        Διοικητικός

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *