Το σχόλιο της ημέρας: Όργανα αλακάρτ;

Το σχόλιο της ημέρας: Όργανα αλακάρτ;

Είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του “PRISMA” ο πρώην δήμαρχος και νυν μέλος της Ν. Ε. Λευκάδας του ΚΙΝΑΛ Κ. Αραβανής, απαντώντας στην ερώτηση αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χ. Καλού:

“Ως πολιτικό ον κάπου ανήκεις, έχεις την ανάγκη και ο χώρος σου να σε στηρίξει. Αυτό θα το δούμε. Έχω άποψη, δεν μπορώ να την εκφράσω σε αυτή τη φάση, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργούμε συλλογικά και να εκφράζουμε τις απόψεις μας μέσα από τα όργανα…” 

Εξελίχθηκε με τα χρόνια φαίνεται ο πρώην, γιατί αν δεν με απατά η μνήμη μου, κάποια χρόνια νωρίτερα που ο ίδιος ζητούσε κομματικό χρίσμα υποψηφίου δημάρχου, είχε μάλλον διαφορετική άποψη για τον ρόλο των κομμάτων και την λειτουργία τους. Έτσι είχε πολεμήσει λυσσαλέα και τελικά ανέτρεψε τις συλλογικές τοποθετήσεις των τοπικών κομματικών οργανώσεων (του τότε ΠΑΣΟΚ ), που τον θεωρούσαν κακή επιλογή και τον απέρριπταν για υποψήφιο. (Και όπως αποδείχτηκε απ΄ την συνέχεια είχαν απόλυτο δίκιο που τον απέρριψαν…)

Θυμίζουμε λοιπόν ότι στην σχετική ψηφοφορία της τότε Νομαρχιακής Επιτροπής η υποψηφιότητά του πήρε μόλις τέσσερις θετικές τοποθετήσεις έναντι επτά αρνητικών, αλλά και σε επίπεδο Τοπικών Οργανώσεων είχε μια μόλις εισήγηση υπέρ του, (αυτή της Τ.Ο. Καρυάς), έναντι  όλων των (τεσσάρων) υπολοίπων που ήταν αρνητικές!  Παρά ταύτα το χρίσμα το πήρε, όλοι γνωρίζουμε υποθέτω με ποιους τρόπους…

Εξελίχθηκε λοιπόν ο πρώην δήμαρχος και άλλαξε απόψεις, ή μήπως προτιμά την συλλογική λειτουργία των κομμάτων αλα-καρτ; Που σημαίνει πως όπου και όταν μας βολεύει είναι καλή και την θέλουμε κι όταν δεν μας βολεύει την παραμερίζουμε και κάνουμε τη δουλειά μας…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *