Η ναυαγισμένη σημαδούρα!

Η σημαδούρα ναυαγός!

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Υποτίθεται πως τα ναυτιλιακά βοηθήματα (φάροι, σημαντήρες κ.λ.π.) που τοποθετούνται σε ακτές, σε διαύλους, σε προβληματικές για την ναυσιπλοΐα περιοχές με επικίνδυνα αβαθή, σε εισόδους λιμανιών κ.λ.π. κατασκευάζονται και τοποθετούνται με τέτοιες προδιαγραφές, ώστε να αντέχουν και να λειτουργούν ανεπηρέαστα και στις χειρότερες των καιρικών συνθηκών. Οπότε είναι εντελώς φυσικό που μας εκπλήσσει η παρουσία του πράσινου σημαντήρα (της φωτογραφίας), ο οποίος βρίσκεται …πλαγιοδετημένος στην (λάθος) πλευρά της διώρυγας της Λευκάδας, πριν μάλιστα περάσει διετία απ΄ την αρχική τοποθέτησή του!  Ο οποίος σημαντήρας βέβαια είναι προφανές πως πρόκειται για ένα ακόμα θύμα της πρόσφατης κακοκαιρίας “Ξενοφών”, που -ως γνωστόν- βούλιαξε και το ιστιοπλοϊκό λίγο παρακάτω, στην προκυμαία του ΤΑΟΛ!

Τώρα πως γίνεται μια απλή και απολύτως φυσιολογική αλλά και αναμενόμενη φθινοπωρινή κακοκαιρία, να “ξεριζώνει” σημαδούρες και να τις κάνει να παρασέρνονται και ν΄ αρμενίζουν τραυματισμένες, αυτά μόνο σε τούτη τη χώρα  του άρπα κόλα και της ανευθυνότητας συμβαίνουν.

Και μεταξύ μας αλίμονο αν συνέβαιναν στις θάλασσες της Βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής (για παράδειγμα), όπου οι θύελλες και τα ιδιαίτερα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που τις πλήττουν συχνά, κάνουν τους δικούς μας “Ξενοφώντες” να μοιάζουν με απλή …θαλάσσια αύρα!

Η ναυαγισμένη σημαδούρα!

Εδώ ο σημαντήρας-ναυαγός τραυματισμένος και “καμπούρης”, δείχνει σαν να υποκλίνεται προς την πόλη μας (και προς την κατεύθυνση των αρμοδίων)…

Ας ελπίσουμε πως μετά κι από τούτο το φιάσκο οι αρμόδιοι θα μεριμνήσουν για την σύντομη αποκατάσταση του προβλήματος και μάλιστα με τρόπο ώστε αυτό να μην επαναληφθεί.

Αν όμως παρ΄ελπίδα (ξανα)συμβεί, την δικαιολογία τους την ξέρουμε από τώρα: “Μα επρόκειτο περί ακραίου και πρωτόγνωρου φυσικού φαινομένου που δεν γίνονταν ούτε να προβλεφθεί ούτε να αντιμετωπισθεί”, θα μας πούνε (για ακόμη μια φορά!).

Συμπέρασμα: Οι “κατηγορούμενοι” σε κάθε περίπτωση απαλλάσσονται, καθότι για όλα φταίει ο κακός μας ο καιρός!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *