Γιατί απαξιώνετε το Νοσοκομείο του τόπου μας κ. Βεργίνη;

Γιατί απαξιώνετε το Νοσοκομείο του τόπου μας κ. Βεργίνη;
Ανοιχτή επιστολή συμπατριώτη μας προς τον π. βουλευτή κ. Ξενοφώντα Βεργίνη
Ομολογώ πως το σκέφθηκα πολύ κύριε βουλευτά αν έχει έννοια να σας απευθύνω αυτή την ανοιχτή επιστολή και τελικά κατέληξα πως οφείλω να το κάνω, όχι απλά γιατί δεν συμφωνώ μαζί σας στις εκτιμήσεις  της πρόσφατης αρθρογραφίας σας, αλλά κυρίως γιατί ενοχλήθηκα απ΄ την απαξίωση που κάνετε, τόσο στο Νοσοκομείο της Λευκάδας όσο και κυρίως στους νέους γιατρούς  που αυτό διαθέτει, αρκετοί εκ των οποίων έχουν επιδείξει εντυπωσιακή επιστημονική επάρκεια και προσφορά τέτοια, που σίγουρα δεν τους αξίζει τέτοια αντιμετώπιση.
Αρχικά όμως οφείλω να σας συστηθώ και να σας πω ότι είμαι φιλικά διακείμενος προς το κόμμα σας, έχω υπάρξει ψηφοφόρος σας  κατά το παρελθόν, (πάνω από μια φορά μάλιστα) και ότι θεωρώ την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μεγάλη ζημιά για την χώρα μας, που πρέπει να φύγει το συντομότερο.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έχω αποποιηθεί την ικανότητα της λογικής σκέψης και της αντικειμενικής εκτίμησης, ώστε με παραταξιακά κριτήρια σκοπιμότητας να σας ακολουθήσω στην ολοφάνερη προσωπική σας πολιτική σκοπιμότητα και να συμφωνήσω με την άδικη κι εντελώς λαθεμένη κριτική σας. Παράλληλα επειδή στην ατυχία μου είχα την «τύχη» να νοσηλεύσω τους δυο γέροντες γονείς μου στην χειρουργική κλινική του  Νοσοκομείου Λευκάδας και μάλιστα σε αντιπροσωπευτικές χρονικές περιόδους, (τον ένα με κυβέρνηση και διοίκηση Ν.Δ. και τον άλλον προ μηνών με την παρούσα κυβέρνηση και διοίκηση), είχα την ευκαιρία να βιώσω εκ των έσω την λειτουργία του Νοσοκομείου και ως εκ τούτου απέκτησα την δυνατότητα να συγκρίνω τις υπηρεσίες που αυτό προσέφερε.
Θα σας το πω ξεκάθαρα λοιπόν κ. Βεργίνη, πως ουδεμία σύγκριση υπάρχει στην παροχή υπηρεσιών Υγείας μεταξύ των δύο αυτών περιόδων. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί κατά πολύ στην πρόσφατη περίοδο και παρά τα διαχρονικά προβλήματα, κυρίως των παλαιών κτιριακών υποδομών (τουαλέτες κ.λ.π.) που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, έχουν γίνει σημαντικά βήματα μπροστά κυρίως στην διάθεση νοσηλευτικού υλικού και στην επάνδρωση με ιατρικό προσωπικό. Τούτων δοθέντων λοιπόν, εκτός από άδικη προκύπτει και πολύ ατυχής η επιλογή σας να στοχοποιήσετε το Νοσοκομείο μας και τους γιατρούς του, προκειμένου  να το καταστήσετε πεδίο στείρας πολιτικής  αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ! Και μάλιστα είναι απορίας άξιον, πως εσείς, ένας κατά τεκμήριο ευφυής και έμπειρος πολιτικός κάνατε τέτοιο λάθος! Εκτός βέβαια κι αν οδηγηθήκατε στην άτυχη αυτή επιλογή σας εξ αιτίας άλλων, άσχετων με την υγεία σκοπιμοτήτων και στοχεύσεων.
Επιτρέψτε μου όμως να καταθέσω εδώ, όσο πιο συνοπτικά γίνεται, την δική μου προσωπική εμπειρία από την νοσηλεία των δικών μου ανθρώπων. Στην πρώτη περίπτωση, πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, δεν υπήρχαν ούτε μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες για τον ασθενή, τα οποία φέραμε εμείς! Ακόμη δεν υπήρχε καρδιολόγος με αποτέλεσμα όταν χρειάστηκε να έρθει ιδιώτης  απ΄ έξω , τον οποίο και πληρώσαμε βέβαια εμείς! Η παθολογική κλινική που χρειάστηκε να εμπλακεί στο περιστατικό μας, εκείνη την περίοδο υπολειτουργούσε, για να μην πω ότι δεν λειτουργούσε καθόλου, αφού ήταν με έναν μόνο παθολόγο!
Στην δεύτερη περίπτωση, πριν από λίγους μήνες,  που νοσηλευτήκαμε στην χειρουργική ξανά κλινική, οι διαφορές κι οι βελτιώσεις ήταν εμφανέστατες: Πρώτα απ΄ όλα όμως οφείλουμε να πούμε για τους δυο εξαιρετικούς (επικουρικούς)  χειρουργούς που έκαναν  το βαρύ και πολύπλοκο χειρουργείο, οι οποίοι εκτός της επιστημονικής τους αρτιότητας ήταν και θαυμάσιοι άνθρωποι, τόσο στην μετεγχειρητική νοσηλεία  όσο και στο επίπεδο ενημέρωσης των συγγενών αλλά και της ψυχολογικής υποστήριξης της ασθενούς.  Το σημαντικότερο όμως ήταν πως με  απέπεμψαν χωρίς δεύτερη κουβέντα, όταν πήγα να κάνω την γνωστή και συνήθη χειρονομία με το φακελάκι, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα! Συνειδητοποιείτε τι σημαίνει για τους απλούς και φτωχούς ανθρώπους αυτό κ. Βεργίνη;
Αυτούς τους ξεχωριστούς επιστήμονες και ανθρώπους λοιπόν εσείς απαξιώνετε εμμέσως πλην σαφώς, όταν στο άρθρο σας  αναρωτιέστε «πως θα λειτουργήσει  η χειρουργική μονάδα, όσο λείπει ο κ. Καραγιάννης; Με δύο επικουρικούς;»  Σας διαβεβαιώ λοιπόν πως ναι, με τους δυο «επικουρικούς», όπως υποτιμητικά τους λέτε, η χειρουργική κλινική λειτουργεί  καλύτερα από ποτέ! Και βέβαια, οφείλετε να διευκρινίσετε τι ακριβώς εννοείτε -και κυρίως τι προτείνετε- κ. Βεργίνη αναφερόμενος στον κ. Καραγιάννη, ο οποίος ως γνωστόν τελεί σε πειθαρχική τιμωρία για πολύ συγκεκριμένες πράξεις που του αποδίδονται…
Με βάση όμως την εμφανώς υποτιμητική αναφορά σας στους «επικουρικούς» γιατρούς, συμπεραίνει κανείς πως είναι πιθανό να είστε σε σύγχυση για το τι ακριβώς σημαίνει ο όρος. Ο επικουρικός γιατρός λοιπόν, δεν είναι ούτε αγροτικός ούτε ειδικευόμενος. Είναι ειδικευμένος  γιατρός-επιμελητής, με μοναδική διαφορά από τον μόνιμο, την χρονική διάρκεια της σύμβασής του. Νομίζω δε πως η λύση των επικουρικών τούτη την περίοδο ήταν μονόδρομος, για όσο τουλάχιστον η επιτροπεία των δανειστών απαγόρευε τις προσλήψεις μονίμων λόγω των μνημονίων. Οι προηγούμενοι εξ αιτίας αυτού δεν προσλάμβαναν κανένα, με αποτέλεσμα τις απίστευτες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που έφεραν τα Νοσοκομεία στα πρόθυρα του κλεισίματος. Τούτοι εδώ τουλάχιστον, με την πατέντα των επικουρικών τριετούς θητείας (από ένα χρόνο που ήταν πριν) έδωσαν μια πολύ σημαντική ανάσα ώστε να επιβιώσει το σύστημα.
Ας επανέλθουμε όμως στην προσωπική μου εμπειρία, για να πούμε ότι (την δεύτερη φορά) ο προχειρουργικός καρδιολογικός έλεγχος έγινε πλέον απ΄ το καρδολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, που διέθετε όχι έναν αλλά δυο ή τρεις καρδιολόγους νομίζω, ενώ και η παθολογική κλινική ήταν πλέον σε πλήρη λειτουργία με τρεις και τέσσερις γιατρούς. Κυκλοφορώντας στο Νοσοκομείο εκείνη την περίοδο, με πολλή ευχαρίστηση έμαθα πως υπάρχουν και ειδικότητες που πριν έλλειπαν (π.χ. ορθοπεδικοί, ουρολόγος κ.λ.π.) και πως η μαιευτική-γυναικολογική κλινική επιτέλους ενεργοποιήθηκε  και μάλιστα έχει και αρκετούς τοκετούς, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια!
Πολλά θα μπορούσε να προσθέσει κανείς σχετικά με την βελτίωση της λειτουργίας  του Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Βεργίνη, το οποίο με τα άρθρα και τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σας συστηματικά στοχοποιείτε και απαξιώνετε, όμως σκοπός μου δεν είναι να ευλογήσω την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό σταματάω εδώ. Και παρότι αντιλαμβάνομαι την αφόρητη αγωνία σας  για το αν θα ξανα-είστε υποψήφιος, σας  παρακαλώ  ν΄ αλλάξετε τακτική  και να αφήσετε το Νοσοκομείο στην ησυχία του, έξω απ΄ την κομματική αντιπαράθεση. Δόξα τω Θεώ, αυτή η κυβέρνηση έχει αναρίθμητες αδυναμίες σε όλα τα πεδία για να δοξαστείτε αντιπολιτευτικά! Και αν μη τι άλλο, αναλογιστείτε την ζημιά που κάνετε στον τουριστικό μας  τόπο, διαλαλώντας πως το Νοσοκομείο μας έχει περισσότερα προβλήματα απ΄ αυτά που πραγματικά έχει…
Μετά τιμής
Γιάννης Κατωπόδης
Αθήνα

6 σχόλια

 1. μακης μελας

  Αγαπητε Νικο , θα σε παρακαλεσω να γραψεις στον κ Κατωποδη να προσθεσει ονομα πατερα , ονομα μητερας , διευθυνση και τηλεφωνο , σταθερο η κινητο και το πληρη τοπο που ζησανε η ζουνε οι γονεις του για να εχει αξιοπιστια η επιστολη του . Διαφορετικα ειμαι υποχρεωμενος να πιστευω οτι αυτα ειναι πολιτικα παιχνιδια στα οποια συμμετεχουν ο κ Μιχας , η κα Μεσσηνη και ο σημερινος Βουλευτης που προσπαθει να ……μεινει μονος του… Στο κ Μιχα αναφεροταν το μεγαλυτερο μερος του αρθρου του κ Βεργινη , [πιστευεις να το διαβασε κανεις στη Λευκαδα η εξω απ αυτην ? ] , και ηρθε η απαντηση για υποψηφιοτητα Βεργινη. Γραψω να μαθει κανονες συμπεριφορας ο κ Κατωποδης . Απαντανε εκει που υπηρξε το πρωτογεννες δημοσιευμα…Ο κ Κατωποδης εστειλε σε σενα στην κα Σαντα στον κ Κολυβα και στην κα Μεσσηνη…το κειμενο του με τα σεντονια και με τα φακελλακια… Αποκαλυψη πληρης τι επιδιωκει… Μακης Μελας 5 μαη 2018

  • Νίκος Γαζής

   Αγαπητέ Μάκη, ευχαρίστως έγραψα προς τον κ. Κατωπόδη το ερώτημά σουκαι του ζήτησα να σου απαντήσει. Ευελπιστούμε πως θα το κάνει για να μην σε βασανίζουν (εσένα και τους φίλους σου) συνωμοτικά σενάρια.

 2. μακης μελας

  Αγαπητε Νικο, ελπιζω οτι θα σε παρει στα σοβαρα ο κ Κατωποδης και θα μου απαντησει…Ελπιζω να απαντησει και για το φακελλακι που πηγε να δωσει ….. συνηθεια τοχε???… Αλλα βρε Νικο τοσα χρονια στα πολιτικα οταν γυριζα ξεκιναγε πολυς κοσμος οπως πχ κι ο κ Κατωποδης . Δεν γραφω εγωιστικα αλλα τεσσαρα – πεντε χρονια ημουν υπευθυνος πολιτικης επικοινωνιας μιας μεγαλης παραταξης και πριν αναλαβω παρακολουθησα δεκαδες ωρες σεμιναρια με δασκαλο τον Γιαννη τον Λουλη [….μπες στο διαδυκτιο να δεις ποιος ηταν…. ] , και μπορω να βλεπω περα απο τη μυτη μου…. Σε χαιρετω και δεν με βασανιζει τιποτα γιατι γνωριζω πολλα και για τουτο το ζητημα . Αλλωστε κι ο Πολακης φεισμπουκαροντας ταγραψε καλυτερα ..Καλο απογευμα και περιμενω και στο σταθερο 26450 33456 και στο κινητο 6977084166 Αυτα….μακης μελας του παυλου και της γκολφως δραγανο λευκαδας 31082…..

 3. Ατσαραντος

  Μου (ει)κάζει πως έχει δίκιο ο Μάκης…..

 4. Αγαπητέ (ή)
  Επειδή:
  Α) Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας, άρθρο με τίτλο «Γιατί απαξιώνετε το Νοσοκομείο του τόπου μας κ. Βεργίνη;», όπου στο τέλος του υπέγραφε σαν «Γιάννης Κατωπόδης – Αθήνα» χωρίς άλλα στοιχεία (όνομα Πατέρα, μητέρας κλ.π).
  Β) Είμαι γνωστός στη Λευκάδα και στην Αθήνα (όπου και διαμένω) σας Γιάννης Κατωπόδης (downfoot) του Κωνσταντίνου και της Αθηνάς, από διάφορες δράσεις μου όπως: πρώην Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τώρα Διευθυντής Ηλεκτρονικών υποδομών και δικτύων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λευκαδίτικων συλλόγων, Πρόεδρος του συλλόγου προστασίας του περιβάλλοντος και Πολιτιστικής κληρονομιάς Νοτιοδυτικής Λευκάδας «ΣΑΠΦΩ»
  Γ)Το άρθρο αυτό αναφέρεται σε πράγματα που δεν γνωρίζω σε σχέση με το νοσοκομείο Λευκάδας, τα οποία θα μπορούσαν να εξαλειφθούν και σαν συκοφαντικά εναντίον του κ Βεργίνη αλλά και εμένα προσωπικά.
  Δ) Ανέμενα 3 ημέρες, μετά τις εκκλήσεις μέσω σχολίων αναγνωστών την αποσαφήνιση εκ μέρους του αποστολέα του κειμένου, όλων των στοιχείων του ώστε να μην υπάρχει παρεξήγηση με κάθε Γιάννη Κατωπόδη που είναι Λευκαδίτης και ζει στην Αθήνα, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι και τώρα.
  Για την αποκατάσταση της αλήθειας, επειδή έχω δεχθεί πλείστα τηλεφωνήματα από γνωστούς μου Λευκαδίτες, αν είμαι εγώ αυτός που το έγραψε, θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν είμαι εγώ ο συγγραφέας αυτής της επιστολής και να καλέσω τον συνονόματο να αποκαλύψει τα πλήρη και πραγματικά του στοιχεία ώστε να μη δημιουργείτε η παραμικρή σύγχυση ως προς τον αποστολέα του εγγράφου αυτού.Επιπλέον θα ήθελα να πω ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του συλλόγου «ΣΑΠΦΩ» με τον κ. Βεργίνη, όσο είχε θεσμικό ρόλο, αλλά και όταν δεν είχε θεσμικό ρόλο, σαν Αντιπρόεδρος της συνομοσπονδίας Λευκαδίτικων συλλόγων, η συνεργασία και η υποστήριξη που μας προσέφερε ήταν πάντα εξαιρετική και πέρα από τα καθιερωμένα. Ως εκ τούτου δεν θα είχα και κάποιο λόγο να αναφερθώ εναντίον του, αλλά και προσωπικά των τιμώ σαν πρόσωπο για την ευγένειά του, αλλά και τις δημοκρατικές του ευαισθησίες.Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στα παιδιά του νομού μας που ξεκίνησαν από σήμερα τις Πανελλαδικές εξετάσεις, να χαιρετήσω την αναβάθμιση του ΤΕΙ Λευκάδας σε Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου την οποία και υποστηρίξαμε με κάθε τρόπο σαν Ομοσπονδία Λευκαδίτικων Συλλόγων με παρεμβάσεις μας στα αρμόδια όργανα και να σας ενημερώσω ότι τελείωσε ο διαγωνισμός «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 06/2017) ο οποίος κατοχυρώθηκε στην εταιρία SINGULARLOGIC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – ύψους 1.349.993,69 (χωρίς ΦΠΑ) – και από το νέο σχολικό έτος όλα τα σχολεία του νομού μας θα έχουν σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής.
  Με τιμή
  Ιωάννης Κατωπόδης (downfoot)

 5. Όλοι σας που ασχολείσθε με το θέμα της υγείας ΞΕΧΝΑΤΑΙ εκ του πονηρού βέβαια ότι η ΕΛΛΑΣ είναι μια χρεωκοπιμένη χώρα και ως εκ τούτου κουμάντο κάνει αυτός που σου δανείζει.
  Το ερώτημα κύριοι είναι ΠΟΙΟΣ μας έφερε σ αυτήν την κατάσταση.
  Όταν γινόταν το μεγάλο φαγοπότι και στο χώρο της υγείας κανενός αυτί η μάτι δεν έπερναι είδηση?
  Κι ο κ. Βεργίνης και κάθε Βεργίνης τι έχει να πει και όταν μάλιστα διετέλεσε διοικ.του Ο.Γ.Α. και αλλού?
  Όσοι ξεχνούν το παρελθόν ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΟΥΝ και το μέλλον αυτού του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *