Η Σ.Ε. των ΑΝΕΛ για την 3βάθμια και η απάντηση ΝΟ.Δ.Ε.

Η Σ.Ε. των ΑΝΕΛ για την 3βάθμια και η απάντηση ΝΟ.Δ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Λευκάδα 31-05-2018

  Μετά από συντονισμένες ενέργειες, με την βούληση του Υπουργείου Παιδείας και την συμφωνία των Πανεπιστημιακών αρχών, ανακοινώθηκε το σχέδιο νόμου, με το οποίο η Λευκάδα, αποκτά Πανεπιστημιακό Τμήμα.

Η 29η Μαΐου 2018 , είναι ιστορική μέρα για την εκπαίδευση στη Λευκάδα, αφού διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που για μια φορά ακόμα προέβλεψαν με παταγώδη αποτυχία και την δήθεν επερχόμενη καταστροφή.

Την ημέρα αυτή οι Λευκαδίτες άκουσαν  δια στόματος του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ _ΑΝΕΛ, στην εδώ παραχωρηθείσα συνέντευξη παρουσία των τοπικών αρχών, την ίδρυση:

1ον)ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης με δύο τομείς: i) Παράκτιας Ανάπτυξης και Οικονομίας και ii) Περιφερειακής Διακυβέρνησης και Νησιωτικότητας.

2ον)Την λειτουργία για πρώτη φορά στην  Ελλάδα, ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Θεσμού Εκπαίδευσης, αυτόν, των 2ετων ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ενταγμένα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με καθηγητές ΔΕΠ, υπό την ευθύνη του Αντιπρύτανη, απ όπου αποφοιτά πιστοποιημένο επαγγελματικό τεχνικό προσωπικό υψηλών προσόντων επιπέδου 5 και

3ον)Την ίδρυση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, το οποίο θα εισάγει τη Λευκάδα μας, στα ψηλά σαλόνια της εκπαίδευσης εντός κι εκτός Ελλάδας.

Σχετικά με τα κροκοδείλια δάκρυα του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ, που επί πολλούς μήνες παραπλανούσε την κοινή γνώμη, τους φορείς αλλά και τα σωματεία της Λευκάδας, φτιάχνοντας μια πραγματικότητα στα κοντά του μέτρα και τις μικροκομματικές του επιδιώξεις, έχουμε να τονίσουμε ένα πράγμα, ώστε να κάνει ο λαός της Λευκάδας τις συγκρίσεις του:

-Νόμος Αρβανιτόπουλου-Κεδίκογλου (ΝΔ-ΠαΣοΚ): το 2013, έκλεινε παντελώς τα ΤΕΙ κι άφηνε τη Λευκάδα χωρίς εκπαιδευτικό ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (έτσι για να μη ξεχνιόμαστε).

-Νόμος Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ): 2018, τρία (3) εκπαιδευτικά ιδρύματα στο νομό μας, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.

Οι συγκρίσεις είναι εύκολες…

Να σημειώσουμε ότι ο νυν βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ, που «φόβισε» τον κ. Γαβρόγλου κι ήρθε στη Λευκάδα τρεμάμενος, καθώς και η δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από τη ΝΔ, κατά τη σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου Αρβανιτόπουλου που έβγαζε τη Λευκάδα εντελώς έξω από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης , που εγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο επί θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής το 2013, ΔΕΝ καταψήφισε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΤΕΙ, λειτουργώντας κομματικά και μικροπολιτικά για να μην τα χαλάσει με το κόμμα του αλλά και με δημοτικό σύμβουλο παλιό βουλευτή της ΝΔ, που κατέβασε άλλη πρόταση.

Επομένως ας μην δείχνει τον πανικό του αυτός και το κόμμα που εκπροσωπεί και που πτώχευσε τη χώρα, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δάγκωσαν τη γλώσσα τους και χύνεται δηλητήριο.

Επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ _ΑΝΕΛ, η Λευκάδα έχει πλέον αναβαθμιστεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με 3 δομές κι αυτό ενοχλεί κάποιους…

Εμείς ως ΑΝΕΛ, έγκαιρα είχαμε τονίσει, πως το όλο πλάνο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο νησί μας, θ ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου 2018 και θα είναι στη κατεύθυνση που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση δια του  Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα και του  υπουργού Παιδείας , στο Περιφερειακό Συνέδριο στη Κέρκυρα (Δεκέμβριος 2017), όπου ο αντιπρόεδρος του Κινήματος Πάνος Σγουρίδης κι αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού κ. Κίγκας Κώστας, έδωσαν τη δική τους μάχη για να γίνει ότι έγινε, σ αντίθεση με τα στελέχη της ΝΔ , που απείχαν εκκωφαντικά από το συνέδριο αυτό.

Αυτό που απομένει, είναι να στηριχθεί από όλους, το νέο αναβαθμισμένο ξεκίνημα και κυρίως από το Δήμο Λευκάδας και τον Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή, ο οποίος είχε την μεγαλύτερη συμβολή στην επιτυχή εκπλήρωση της επιθυμίας του Λευκαδίτικου Λαού. Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, γιατί η προσπάθεια στήριξης ήδη ξεκίνησε.

Κάποιοι μπορούν πλέον να ζητήσουν συγνώμη, αν έχουν την στοιχειώδη πολιτική ευθιξία και γενναιότητα. Το Πανεπιστήμιο είναι δια νόμου πλέον στη Λευκάδα.

 

Σ.Ε ΑΝΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

******

Και η απάντηση της ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας

Η Σ.Ε. των ΑΝΕΛ για την 3βάθμια και η απάντηση ΝΟ.Δ.Ε.

Λευκάδα, Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΔΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε. ΑΝΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Στη Λευκάδα γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.

Κάποιοι προσπαθούν να συνενώσουν δυνάμεις για το καλό του τόπου και της κοινωνίας.

Είναι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που επεδίωξαν να ματαιώσουν τα σχέδια κατάργησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας.

Είναι οι 49 φορείς που στήριξαν αυτή την επιλογή, αλλά και όσοι ακόμη ακολούθησαν. Προφανώς όμως εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό αγωνιστικότητας αλλά αποτελεσματικότητας.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, γιατί τώρα ήρθε η ώρα όλοι μας να στηρίξουμε αυτό που πετύχαμε. Με τη συμβολή σε κτιριακές εγκαταστάσεις και τη συνδρομή σε αναγκαίες υποδομές. Με την άσκηση πίεσης για τη στελέχωση του εξαγγελθέντος νέου τμήματος με επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό αλλά και την αντίστοιχη διοικητική υποστήριξη.

Κάποιοι άλλοι, στην περίπτωσή μας ένα και μοναδικό πρόσωπο, προσπαθούν για μια ακόμη φορά να εξασφαλίσουν νέα πολιτική στέγη. Και το πράττουν με τρόπο που τους χαρακτηρίζει.

ΥΣ: Συχνά ο όρος “χρήσιμος ηλίθιος” αποδίνεται στον Λένιν, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ποτέ. Ο «χρήσιμος ηλίθιος» είναι ένας κάτοικος μη κομμουνιστικής χώρας που συμπαθεί την ΕΣΣΔ, είναι επιρρεπής στην προπαγάνδα και μπορεί να χειραγωγηθεί (από την εφημ. «Αυγή» 12/2/2018)

 

Γραφείο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Λευκάδος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *