Το άρθρο της ημέρας: Λακκούβες επί της υποδοχής !

Λακκούβες επί της υποδοχής !

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Το οδικό δίκτυο του νησιού μας ουδέποτε διεκδικούσε βραβείο ποιότητας και πάντα διέθετε τις λακκούβες του, παντός τύπου, διαμετρήματος και βάθους! Τελευταία όμως το κακό έχει παραγίνει και οι λακκούβες κυριαρχούν σε τέτοιο βαθμό που πλέον αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Σήμερα όμως δεν θα ασχοληθούμε με τις συνήθεις λακκούβες, σαν αυτές για παράδειγμα που έχουν γεμίσει την οδό Αναπαύσεως οι οποίες στέλνουν τους οδηγούς στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, φέρνοντας τους οδηγούς μισό βήμα πριν την μετωπική σύγκρουση, γιατί θα ασχοληθούμε με μια ειδικότερη κατηγορία λακκούβας, στην οποία ανήκουν αυτές που έχουν σαν αποστολή τους να …καλωσορίζουν τους επισκέπτες στο νησί μας.

Όμως μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, που έλεγαν οι σοφότεροι του λαού μας, οπότε ας δούμε τις σχετικές φωτογραφίες:

Λακκούβες επί της υποδοχής !

Εκτεταμένες λακκούβες “γίγας”, σαν αυτή που υπάρχει στην παραλιακή οδό της Ανατολικής παραλίας (που περνάει μπροστά απ΄ της “Μαργαρίτας”) προς Γολέμη αμέσως μετά την στροφή αριστερά από τον Πόντε, υπάρχουν πολλές. Βέβαια η αλήθεια είναι πως σε τούτη τη φωτογραφία δεν φαίνεται ούτε η μισή, καθότι το μεγαλύτερο μέρος της κρύβεται κάτω απ΄ το λεωφορείο που έτυχε να είναι εκεί σταθμευμένο και στην σκιά του! Ακόμα κι έτσι όμως, η συγκεκριμένη λακκούβα σε συνδυασμό με το άφθονο χαλικάκι που περιέχει,  παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος, όχι μόνο για τα αμορτισέρ των αυτοκινήτων και την άνεση των επιβατών τους, αλλά και για την ασφάλεια των νεοεισερχομένων στην πόλη μας, που μόλις μπουν σ΄ αυτήν, τους υποδέχεται η λακκούβα και τους αναγκάζει να μεταναστεύσουν στο αντίθετο ρεύμα και φάτσα μόστρα με τους ερχόμενους απέναντι!

***

Λακκούβες επί της υποδοχής !

Όσοι όμως ανησυχείτε μήπως οι οδηγοί των φορτηγών που έρχονται στο νησί μας -και οι οποίοι ως γνωστόν δεν μπαίνουν απ΄ τον Πόντε στην πόλη, αλλά απ΄ την Γύρα- χάνουν την σπέσιαλ υποδοχή της λακκούβας, άδικα ανησυχείτε.

Γιατί μόλις στρίψουν δεξιά στον δρόμο της Γύρας, να μπροστά τους και η δική τους λακκούβα υποδοχής για το σχετικό γουέλ-καμ! Αυτή μάλιστα είναι βαθύτερη και η θέση της είναι τέτοια ώστε οι δεξιοί τροχοί των οχημάτων θα πέσουν οπωσδήποτε μέσα!

Λακκούβες επί της υποδοχής !

Κι επειδή οι “κατασκευαστές” προφανώς ανησύχησαν, μην τυχόν και δεν εντοπίζεται -από κει ψηλά που κάθονται οι οδηγοί των φορτηγών η λακκούβα- την εξόπλισαν και μ΄ ένα πλαστικό μπετόνι γεμάτο πέτρες και με άλλα ευγενή αντικείμενα!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *