Η Τ.Ο. του ΚΚΕ για τις πλημμύρες στην Βασιλική

Η Τ.Ο. του ΚΚΕ για τις πλημμύρες στην Βασιλική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η περιοχή της Βασιλικής από την βροχόπτωση την Κυριακή 6 Μαϊου.

Το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων δε σχετίζεται με την ένταση της κάθε φορά  βροχόπτωσης. Επανειλημμένα έχουν παρατηρηθεί τέτοια πλημμυρικά φαινόμενα και στη Βασιλική και σε άλλα σημεία του νησιού.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι παραμένουν ακαθάριστα τα σημεία από όπου φεύγουν τα νερά.

Η κυβέρνηση και η ΕΕ κόβουν και η δημοτική αρχή ράβει και σε αυτόν τον τομέα με περικοπές σε βασικά κονδύλια και σε προσωπικό, τη μη ένταξη στο ΕΣΠΑ τέτοιων έργων υποδομής. Αυτού του είδους αλλά και άλλα, πιο σύνθετα, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι έξω από τον πρασανατολισμό της δημοτικής αρχής. Αντίθετα, κονδύλια πάνε κι έρχονται για φιέστες κάθε είδους και έργα ανάδειξης του «τουριστικού προϊόντος» του νησιού από το οποίο θα κερδοφορήσουν βασικά μια μερίδα επενδυτών στον κλάδο του τουρισμού. Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως και τα αντισεισμικά, αντιπυρικά κλπ, δεν υλοποιούνται γιατί δεν είναι ιδιαίτερα «θελκτικά» για τους καπιταλιστές, αφού δεν τους αποδίδουν κέρδη. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ό,τι η όποια ανάπτυξη, τουριστικού ή μη χαρακτήρα, με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος είναι αντίθετη με την πραγματική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Για το λαό, τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, αυτό που τους επιφυλλάσσει η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ακολουθεί και εξειδικεύει στο νησί η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελάχιστα κονδύλια, κατόπιν εορτής, να ξεβουλωθεί κανένα φρεάτιο και μπόλικα λόγια συμπόνιας.

Το λαϊκό κίνημα πρέπει να κάνει δική του υπόθεση τη διεκδίκηση τέτοιων έργων, αντιπλυμμηρικής προστασίας όπως και έργα προστασίας από άλλα φυσικά φαινόμενα  όπως οι σεισμοί και οι πυρκαγιές που έχει ανάγκη ο τόπος και οι κάτοικοί του για να μη λέμε κάθε φορά «από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα».

Άμεσα να προχωρήσουν οι καταγραφές των ζημιών και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για πλήρη αποζημίωση όλων όσων έχουν πληγεί.

 

7-5-2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *